Löpning Kläder, Skor & Prylar 36 inlägg 16953 visningar

Löplabbet vs Runners store

Anna Sjölund
1977 • Malmö
#1
6 juli 2013 - 14:16
Gilla
Jag måste tyvärr byta ut mina gamla trotjänare till skor och letar efter ett par värdiga efterträdare. Mina senaste par köpte jag på löplabbet och var både nöjd med bemötande och service och framförallt med de skor jag köpte. Nu har dock Runners store öppnat i Malmö, och jag undrar om någon har erfarenhet av att handla där? Är Runners store bättre eller sämre än löplabbet? Jag är tacksam för svar, skoinköp är allvarliga saker!
< < < 1 2 > > >
andreas dahlstrom
1974 • Landskrona
#21
8 juli 2013 kl 17:14
Gilla
För mig är det rent principiellt och har väldigt lite med pengars absoluta värde att göra.
1980 • Huddinge
#22
8 juli 2013 kl 18:08
Gilla
Henrik.. Jag har både audi, volvo och exklusivare än så...

Jag handlade förövrigt också väldigt nyligen på löplabbet..

Mest dock för att jag inte har en aning om vilken sorts skor jag behövde..

Men fortsätt du bränna pengar på dubbelt så dyra skor varje gång så du får fortsätta köra skoda ;)
Henrik Eklund
1976 • Stockholm
#23
8 juli 2013 kl 19:10
Gilla
Haakan inte se ner på en Skoda det är fina bilar, dock inget för mig ungefär som mitt svar. Man gör som man vill och japp det är ett medvetet val att betala dubbelt :)
andreas dahlstrom
1974 • Landskrona
#24
8 juli 2013 kl 20:23
Gilla
Ska jämförelsen vara riktig så är det väl snarare så att person A köper sin Audi för x pengar och person B köper sin för ~1,5x pengar. Och B gör så för att den har råd och antar utifrån det att A handlar sin Audi för x för att denne inte har råd med 1,5x. Märkligt.
1980 • Huddinge
#25
8 juli 2013 kl 21:31
1 Gilla
Hahaha ja visst låter det lite roligt :)


För visst stödjer ni er lokala bilhandlare och köper aldrig öl på systemet?
Acke5
1959 • Göteborg
#26
8 juli 2013 kl 21:52
Gilla
En butik i Gbg tar väl 300:- för att prova ut ett par skor åt dig. Sedan drar de av samma belopp på priset om du köper ett par skor.

Nog så, att de har tröttnat på folk som utnyttjar deras "expertis" och sedan köper från England.

För egen del lär jag nog fortsätta med att ta del av skorekommendationer / -diskussioner här på Jogg och chansa när det är rea hos de engelska näthandlarna.
Ribban
1968 • Åkersberga
#27
9 juli 2013 kl 13:48 Redigerad 9 juli 2013 kl 13:52
1 Gilla
Ja, jag köper skor på nätet och ja, jag har en Skoda (en fin pickup!). Anledningen till att jag inte köper skor i butik längre är tillgängligheten. De två butiker som tråden ursprungligen handlar om är svårtillgängliga för mig då jag bor en bra bit utanför Stockholm och jobbar mer än heltid. Kvar återstår helgen och då får jag räkna med parkeringsbekymmer eller långa restider med kommunikationsmedel in till "stan". Därtill handlar de flesta i dessa löpbutiker mestadels på helger och då får jag också räkna in kötiden för att bli expedierad. Det kan resultera i en heldag för att köpa ett par skor och den lägger jag hellre på familj och träning.

När jag började handla på nätet så var det alltså INTE för att det var billigare skor där. Utan just pga ovanstående problematik. Tidsaspekten. Att skorna var billigare blev en positiv överraskning för min del.

Däremot kan jag stödköpa tape, vissa kläder och andra småsaker hos min lokala sporthandlare, men skor, nej de köper jag på nätet.

För alla som inte har näst intill stenkoll på skomodell eller känner osäkerhet för vilken typ av sko de behöver så är Runnersstore och Löplabbet troligen nödvändiga. Jag kan inte uttala mig om samma expertis finns att tillgå i övriga sportbutiker.
Däremot behöver Runnersstore och Löplabbet profilera sig bättre. Jag kollade som hastigast vad de erbjuder. Båda har webshopar, men de har inga andra tjänster som t..ex. löpskola, träningsläger, träningsresor, tillgång till fysioterapeut, sjukgymnast, naprapat, ortopedtekniker etc. Rätta mig om jag har fel. Ska dessa butiker överleva så behöver de göra något annat än att kommentera löpsteg och vara inlästa på skomodeller.

Om jag skulle välja någon av dessa två butiker så skulle jag nog ta den som var närmast. Jag har goda erfarenheter av båda butikerna.
1971 • Nykvarn
#28
9 juli 2013 kl 15:44
Gilla
Re Ribban, ortopedtekniker tror jag finns på Runners Store i alla fall, i övrigt köper jag ditt resonemang rakt av då jag har ungefär samma avstånd som du in till stan och inte är där så ofta.
1963 • hunnebostrand
#29
9 juli 2013 kl 15:59
Gilla
Re ribban faktiskt det bästa jag hört i debatten finns inte möjlighheten i din närhet så självklart gäller nätet. Det enda jag inte gillar i hela debatten är mottot som så .KONSUMERA MER kanske tillhör jag en förgången generation där man är rädd om saker o handlar i min närhet .
Tänkvärt är att man inte blir lyckligre för att man har 2 par skor men dom varar ju längre
andreas dahlstrom
1974 • Landskrona
#30
9 juli 2013 kl 16:34
Gilla
Ove,

mottot konsumera mer... rädd om saker och handlar i min närhet... 2 par skor...

Hur menar du?
1967 • Halmstad
#31
9 juli 2013 kl 17:02
Gilla
Jag håller med alla som förespråkar de engelska websidorna. Själv köpte jag ett vätskebälte nyligen på Wiggle och det kostade ganska exakt 40% mindre än Team Sportia, Intersport och Stadium som hade precis samma pris. Jag blir lite "rädd" för denna utvecklingen och ser tyvärr ingen lösning på problemet. De svenska butikerna kan ju inte konkurrera med de utländska websajterna prismässigt. Löplabbets sätt att prova ut skor för sina kunder tycker jag är suveränt och nödvändigt då det är jätteviktigt att köpa rätt skor p.g.a skaderisken...
Jag har ännu inte haft mage att gå in och ta del av Löplabbets hjälp för att sedan skylla på något, gå ut därifrån, hem och beställa dem på nätet... Men det måste hända något! Vad?
På förra skorna betalade jag c.a 600:- mer än vad de skulle kostat på nätet. Brooks Glycerin 10...
Vad tycker ni?
1980 • Huddinge
#32
9 juli 2013 kl 17:30
Gilla
Nä inte kan man ju vara så fräck att man provar ut skor och tar upp tid av personalen på löplabbet och sen inte handla!

Jag köpte på löplabbet nu och fick konstaterat att jag har inte pronerar överdrivet, köpte skor och konstaterar att jag betalade även för deras nerlagda tid...

Men nästa par köper jag nog på nätet då jag vet ungefär vad jag behöver..

1963 • Bromma
#33
9 juli 2013 kl 17:33
Gilla
Som sagt, det man vill att någon ska sälja/erbjuda måste man vara beredd att köpa. Det handlar inte nödvändigtvis om moral, utan om marknadsekonomi. Men själv tycker jag, trots att jag tränat några år nu och vet vad jag behöver, att det är värdefullt att få prova och jämföra olika skor och modeller innan jag köper. När det inte längre är lönsamt att ha butiker som erbjuder detta (för att alltfler väljer nätbutiker) kommer de fysiska butikerna att försvinna, inte bara från Åkersberga eller Bollnäs, utan från diverse andra adresser i större städer. Närmaste "showroom" kanske då ligger i Köpenhamn eller London eller Hamburg. Då är vi alla hänvisade till billiga skor via nätet. Iaf får vi hoppas att de är billiga, för ibland kommer skorna inte att passa så bra och då får vi köpa ett par till. Ett och annat par skor kommer jag att fortsätta beställa från nätet, men jag kommer att fortsätta gå in på Runners Store och Löplabbet Race när jag vill testa och köpa nytt.
1963 • hunnebostrand
#34
10 juli 2013 kl 11:03
Gilla
Re Andreas.
Läs första sidans 6-7 inlägg så fattar du vad jag menar, där går hela resonemanget i den typ av inlägg (billigt o bra, billigt med fri frakt, 2 för samma pris som en,etc,etc,) Men som sagt jag är väl inte inne i samma tänk helt enkelt .Men Gunnar D uttryckte sig väldigt väl .Då jag tränar väldigt mycket o sliter en hel del skor är jag iaf mån om att prova ut skorna ,först ratar en del skor men köper dom iaf i affären jag provar dom i.
1963 • hunnebostrand
#35
10 juli 2013 kl 11:19
Gilla
Re Anna för att knyta tillbaks till tråden jag har ingen erfarenhet av Malmös butiker .Men är löplabbets butik i Malmö lika bra som Gbg rekommenderar jag dom. En fantastisk butik med en utomordenligt hjälpsam personal ,och som sagt även om du är nöjd med dina gamla skor kan det faktiskt ha kommit någon ny modell som passar dig än bättre
andreas dahlstrom
1974 • Landskrona
#36
10 juli 2013 kl 11:50
Gilla
Ove,

Ok. Då är jag nog med och kanske på sätt och vis håller med.

Själv handlar jag inte online uk eller liknande för att dom är billigare/billigast utan snarare för att RS och Löplabbet osv är oskäligt dyra. Tyvärr måste jag tillägga.

Att prova skor i butik för att sen köpa online är moraliskt förkastligt.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.