Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 433 inlägg 22219 visningar

Göteborgsvarvet eftersnack

HR
1972 • Stockholm
#1
18 maj 2013 - 14:09
Gilla
...då sprang vinnaren i herrklassen in på 1:03:13 och första fem herrarna in under 1:04. Fina tider!

Mikael Ekwall, förste Svensk inne på 13:e plats med 1:06:08.

Ser fram emot intryck och lopprapporter! Fyll på efterhand med intryck och hur det gick för er. :)
< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
Jacob Ryder
1986 • Lerum
19 maj 2013 kl 22:12
Gilla
Körde med lurar och egen musik för första gången. Tröttnade förra året på den usla musiken längs banan. Hur som helst så var det inga som helst problem. Gäller bara som vanligt att hålla en jävla koll och inte bara kasta sig åt olika håll utan att slänga en blick. Skall jag vara helt ärlig så var det ingen som helst skillnad avseende uppmärksamhet med/utan lurar. Inte så att man hör folk komma bakom en ändå utan lurar på varvet med allt ljud runt omkring...kommer garanterat köra med egen musik nästa år också. Sedan finns det givetvis ouppmärksamma personer som gör tokigheter både med och utan lurar.

Sedan det här med att hålla åt höger. Tyckte faktiskt att det sköttes bra. Det är trots allt en lurig fråga. En person som springer på 2 timmar dvs "mitt i spannet" behöver både springa förbi folk och bli omsprungen.

Grant Menzies
1974 • Nyköping
19 maj 2013 kl 22:41
1 Gilla
Första varvet för mig.
Redan från början blev jag lite förvirrad på det där med hålla till höger. Alltså de sa i högtalare precis innan start att man skulle köra om på höger sidan! Så frågade jag en person bredvid och han sa kör om på vänster sidan. Blev inte klokare förstås. Spelade väl ingen roll. Det var så pass trångt för det mesta att man fick springa om lite där det passade. Viktigast är väl att man har koll på omgivningen och visar respekt.

Hade mål att springa under 2 timmar, och det gjorde jag. 1:59:13. Super nöjd! Så PB blev det för mig ;)
Annika
1972 • Trollhättan
19 maj 2013 kl 22:52
Gilla
Jag är inte den snabbaste på varvet och springer dessutom med lurar i öronen. Dock på volym så att jag kan både höra om någon skriker eller hejar på en. Försöker hålla i mitten, alternativt höger men springer även om en och annan. Då tar jag oftast fram en hand och säger ursäkta för att förvarna, speciellt om det är trångt. Tyvärr gör ju inte alla detta. Med tre km kvar till mål så kommer en kille i gul t-shirt och fullkomligt vräker sig fram! Han skriker och gormar, bla "Men håll till höger då för helvete. Ska det vara så jävla svårt att förstå"! När någon i ledet säger att han ska tagga ner så vänder han sig om och pekar finger! VA? Vad är det för jäkla stil? Vi betalar alla för att springa, alla är vi olika med olika förutsättningar, när vi är trötta tex så går tankeverksamheten ner och reflexerna är långsammare. Det är utvisning då (i dessa VM-tider) på såna otrevliga löpare. Läser du detta du som skrek så - spring din egen halvmara om du vill persa eller vad du nu har som mål! Du har inte i ett motionslopp att göra i alla fall.
Malin Kjellberg
1972 • Bua
19 maj 2013 kl 23:03
8 Gilla
I juli förra året låg jag i fosterställning i två veckor med diagnosen utmattningsdepression.
Efter att jag tagit mig ur sängen började jag med löpningen, gick en minut sprang en minut.
Jag satte upp ett mål, att springa Göteborgsvarvet 2013.
I går sprang för mitt första Göteborgsvarv klädd i Stadsmissionens tröja.
Min räddning var nog att det var första gången och att jag "trodde" att såhär jobbigt är det. Kom i mål på 2h och 37 min glad att jag tog mig runt.
Tja, vad skall man säga
-Det var som en förlossning. Under tiden och direkt efteråt tänker man: ALDRIG MER !
Men ganska snart kan man tänka sig en liten bebis till. Göteborgsvarvet 2014 here I come !!
Sandra Larsson
1989 • Örebro
19 maj 2013 kl 23:11
Gilla
Annika #166: ibland tappar man hoppet om mänskligheten. Att det finns folk som beter sig så där! Jag tyckte själv att det var jättesvårt att veta vart jag skulle springa för att inte vara ivägen för dom som skulle springa om mig men för att fortfarande kunna springa alla dom som gick. Upplevde att det var många som ropade "håll till höger" längs med banan men det var väldigt svårt att göra det om man inte ville gå :/
Grant Menzies
1974 • Nyköping
19 maj 2013 kl 23:14
Gilla
@Annika
Jag kan förstår att folk vill persa. Det vill jag med. Men den dag jag beter mig på samma sätt som killen gjorde dig, så skjut mig!
Blev själv irriterad på några när då skrek "håll höger" till folk som uppenbarligen kunde inte flytta sig på något håll då det var alldeles för trångt.
Ja, vi som kanske inte är så snabba ska göra vårt bästa att ta hänsyn till er som vill springa om, men ni får väl ta hänsyn till oss med.
:)
1968 • luleå
19 maj 2013 kl 23:19
Gilla
Det var min första halvmara vilket jag tror kommer vara den värsta. Det gick jätte bra i
15 km genom hagel och regn och fötterna vägde extra mycket totalt dyngsur. Sen kom min första krampkänning sträckte ut och kunde springa igen men det blev bara värre så vid avenyn fick jag börja gå, men jag kom i mål.
Jag hade en snitt tid på 5,32/km och jag hade energi men bena ville inte. Jag gick i mål arg som ett bi på 2,11 jag hade räknat med 1.50
1968 • Kållered
19 maj 2013 kl 23:27
2 Gilla
"Håll höger" förutsätter att man har en jäkla koll bakåt. Med blicken alltså - inte med öronen. Hörlurar eller ej är egalt.
Det går inte att ha sån koll bakåt. Alla (även "långsamma") har ju fullt fokus på att ta sig framåt och då är det lämpligt att primärt rikta blicken framåt.
Däremot kan upphinnande lätt ha koll framåt - precis som i den vanliga trafiken. Kör du på ngn bakifrån så är det ditt fel i alla lägen.

DOCK bör man, om man tänker förflytta sig snabbt i sidled kolla över axeln tycker jag.
Gerdin
1981 • Sollefteå
19 maj 2013 kl 23:36
Gilla
Tänkte avlägga en race-report:
Jag hade hoppats på att förbättra min tid från Sthlm halvmara då jag ansåg mig tränat mer kontinuerligt i vinter och så. Så siktet var inställt på 1.45.
Allting kändes bra inför start och jag höll mig så mycket som möjligt i skuggan.
När starten gått så gick 3-4 km rätt ok, även om jag när jag tittade ner på klockan såg att jag var långt ifrån den hastighet jag behövde hålla.
Vid Älvsborgsbron började jag sedan känna att det började bli rätt så jobbigt, men tänkte att det nog skulle bli lite skönare att springa Hisingen. Det blev inte direkt så utan jag fick försöka samla alla krafter jag hade för att kunna bibehålla något så när OK tempo.
Vid Götaälvbron så kände jag mig ändå hyfsad igen, men hade ju fått sänka farten ordentligt och sänkt mina förväntningar ang. allt vad PB heter.
När jag sedan kämpat mig uppför Avenyn så just i vändningen vid Poseidon kom världens åskknall och det började HAGLA! Rätt OK om det inte vore för att det varade hela Vasagatan och man blev dyngsur.
Kämpade in i det sista och landade på 1.55 nånting.
INTE särskilt nöjd, men man kanske ska vara glad att man lyckades ta sig runt en dag som denna.

Lite annat om loppet:
- Tråkigt att pastasalladen inte dykte upp förrän 11.20-11.30...
- Tyckte att det var sämre ställt med musiken längs banan i år. Flera band hade gett upp och ändå startade jag relativt långt fram.
- Trängseln är ju som vanligt, men det är inte annat att vänta i ett stort motionslopp.
- Kaffet serverades tidigare direkt vid utgång, nu fick man istället köa till ett tält. Bara tur att jag hittade tältet för det var inte direkt bra skyltat.
- Positivt att så många kom till start och tog sig i mål.

Vet faktiskt inte om jag kommer springa nästa år, då jag tycker det blivit sämre.
Robin Löfstrand
1987 • Göteborg
19 maj 2013 kl 23:44
Gilla
Värmen och dåligt tränad är ingen bra kombo! Hade som mål att springa på under 1:50 i år, då skulle jag vara grymt nöjd! Längst jag sprungit i år var 10,6 för två veckor sedan. Men kroppen sa emot redan efter 6km, och jag är grymt stolt att jag ändå lyckades springa hela vägen (gick vid vätskestationerna) och kom i mål på 2:04, 22min sämre än året innan. Men så kan det gå!
1973 • Göteborg
20 maj 2013 kl 00:12
2 Gilla
Det där med att hålla till höger, jag försökte gå under 2 timmar (nu gick det inte iår pga värmen, det blev 2:07) men jag har upptäckt att jag springer om fler än jag blir omsprungen av så jag springer oftast ganska långt till vänster i banan men lämnar alltid en plats till vänster om mig ifall det kommer en gasell bakom som jag omöjligt kan hålla koll på, jag får ju ha full koll framåt själv. Det funkar till 99% och har aldrig blivit knuffad eller hojtad på egentligen. Möjligtvis nån gång då jag själv har varit tvungen att hålla allra längst till vänster själv för att springa om någon, och samtidigt haft någon bakom som springer fortare men så fort jag passerat min person så lämnar jag den där metern til vänster igen :)
Största problemen tycker jag är vid vätskestationerna, då ska ju helt plötsligt alla till höger och gärna stanna oxå, där blir det lätt stockning. De borde egentligen försöka ha vätska på båda sidorna tycker jag.
1961 • Göteborg
Administratör
20 maj 2013 kl 00:51
3 Gilla
@Daniel Karlsson: "Största problemen tycker jag är vid vätskestationerna, då ska ju helt plötsligt alla till höger och gärna stanna oxå, där blir det lätt stockning. De borde egentligen försöka ha vätska på båda sidorna tycker jag."

Tvärt om, tidigare har det varit vätska på båda sidorna vid vissa stationer, eller till höger vid en del och vid vänster vid en del. Nu med vätska bara till höger blir ju "omkörningsfilen" fri för de som inte vill stanna för vätska. Just i år var det kanske inte aktuellt för så många, men med lite svalare väder kan man ju blåsa förbi åtskilliga stationer.
Mattias
1974 • Borås
20 maj 2013 kl 06:53
Gilla
Får väl fylla på med lite negativ kritik också då: Håller med om volymen på musiken, reagerade på ett ställe på Hisingen och även på Götaälvbron, risk för hörselskada där ;)

Och vattenslangar vid ett par ställen som sprutade över hela banans bredd, det gick inte att undvika att springa igenom vattensprutet, även om man inte ville bli blöt.

Och löpare som slutar löpa och går mitt i vägen, då ska man hålla till höger. Det störde mig några gånger, speciellt i början av Avenyn där banan var smal. Nu kan det i och för sig ha varit personer som var påverkade av värmen och inte hade riktig koll på sig själva, det behöver dom givetvis inte be om ursäkt för.
1973 • Aplared
20 maj 2013 kl 07:58
1 Gilla
Hålla till högergrejen har ju aldrig och kommer aldrig funka till hundra % men jag vart förvånad över hur lätt det gick att ta sig fram jag hade räknat att det skulle vara mycket värre.Jag startade i led 17 och sprang in på 1,50 hade placering 12180 vid 5km och gick i mål på placering 6565.Så jag har ju uppenbarligen lyckats passera en del. Det var något ställe på Hisingen där det var lite trångt.Avenyn och sista biten innan slottskogen var värst.Annars upplevde jag att det gick rätt så bra att ta sig fram.
Jag fick åskskuren på mig efter c:a 2 km vilket var ganska skönt men det vart ju rätt så varmt därefter igen men det tycker jag det nästan alltid är på varvet..(sprang mina tidigare varv under första halvan av 90talet).
min upplevelse var till största delen positiv men det kan ju bero på att jag aldrig sprungit och varit så pass bra tränad för det förut.
Musiken lyssnade jag inte så mycket på men nånstans i slutet av hisingendelen så spelades i alla fall 800 grader och det kändes ju ganska passande :) jag sjöng med till den så jag får be om ursäkt till de som var runt mig just då :).
Johanna Linde
1987 • Essunga
20 maj 2013 kl 08:47
Gilla
Årets lopp, en riktig besvikelse. Satsade på runt 1:40 men kom in på 1:49. Fick ge upp måltiden redan på Älvsborgsbron. Första 15km hade vi 29 grader och stekande sol. Sedan blev det åtminstone lite mulet vilket var skönt. Fick en nytändning efter fruktstunden på Göta Älv-bron och kunde öka sista 6km. Sprang ändå om ca 2000 damer från start till mål. Just det, jag slog Björn Ferry! Det är nog det jag är mest nöjd med efter lördagens lopp! =)
charlotte bransfield
1975 • karlshamn
20 maj 2013 kl 09:02
Gilla
Det var varmt som bara den och jag drack vatten vid alla (utom första) stationerna. Någon här på Jogg tipsade om att ta muggen, knip åt toppen, spring en bit och drick sedan från det lilla hålet som är kvar på toppen. Detta funkade utmärkt och jag fick i mig mkt vatten hela tiden. Fick inget i näsan och satte inget i halsen. Första gången jag springer Varvet och denna sträckan och blev superimpad av mig själv när tiden blev 2 tim och 01 min. Tröttheten kom när det var 3 km kvar men när man kom in på stadion och på det underlaget studsade man fram. Vilken känsla att avsluta loppet så!
1965 • Skurup
20 maj 2013 kl 09:39
Gilla
Charlotta, hur lyckades du se dina bilder? Jag försökte på maratonfoto men det fanns ingen fr Göteborgsvarvet?
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
20 maj 2013 kl 09:47
Gilla
Årets varv var varmt och jag har en överansträngd hälsena/vad som gjort att jag gjort ca 10 löpträningar de sista tre månaderna och att starta var lite av en chansning. Eftersom jag dessutom fick barn i november så hade jag inte så mkt mängd att luta mig tillbaka på. Startade 1322 o brukar gilla värme men fy fasiken vad det stekte på hisingen, man blev ju helt yr och det gick inte att dricka i fatt kändes det som. Efter 11 km så gjorde min vad ganska så ont och efter 15 km var smärtan påtaglig och då var jag såå nära att bryta men pannbenet tjocknade till , jag sänkte farten ytterligare och jag lunkade i mål på 1:50. Ett otroligt oskönt och besvärligt lopp och initialt är man ju ruggigt besviken på tiden men när man tittar på omständigheterna och den minimala träningen så ser jag fram emot nästa års varv!=)
1968 • Kållered
20 maj 2013 kl 09:51
Gilla
annhag>> Du får välja "Goteborgs Varvet 2013". De verkar inte vara så noga med stavning på marathonfoto.com.
Till och med deras domännamn är lite märkligt stavat. :)
Katarina Ekstrand
1972 • Helsingborg
20 maj 2013 kl 13:24
Gilla
Tufft som tusan var det. Min första halvmara och hade ett mål på 2.20. Men sprang över mållinjen på 2.31.

Nöjd är jag ändå efter att ha sett så otroligt många som kollapsat och fått vård utmed banan. Hoppas på lite svalare temperaturer nästa år :)
< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.