Löpning Övrigt 14 inlägg 3224 visningar

Sälja eller inte sälja sitt startbevis?

1981 • Nybro
#1
4 april 2012 - 10:50 (Redigerad 4 april 2012 - 10:52)
Gilla
Sitter här och velar om man ska sälja sitt startbevis eller inte till sthlm maran. Känner att jag inte är redo pga skada under jan-mars. Hur ser ni på det här? Är det riktigt att låta en annan springa i sitt namn? Tycker det är så dumt att arrangörerna ej har den enkla funktionen att kunna byta namn på startbeviset, för en liten summa givetvis.

Fördel: Jag får en liten nätt summa. Någon annan blir glad som inte hunnit anmäla sig i tid.
Nackdel: Känns fel att någon annan springer i mitt namn.
Svårigheter vid allvarlig skada, om personen ej skrivit sitt riktiga namn på baksidan av startbeviset.
1981 • Nybro
#2
4 april 2012 kl 22:02
Gilla
Puff
1974 • Torslanda
#3
4 april 2012 kl 22:27
Gilla
Går det inte att sälja den och köparen gör namnbyte?

Du kan alltid göra någon annan glad utan att ta betalt, känns säkert betydligt bättre om personen skulle skada sig.....
Acke5
1959 • Göteborg
#4
4 april 2012 kl 22:45
Gilla
Tråkigt att inte arrangörerna köper tillbaka startbevisen från anmälda som inte kan deltaga av någon anledning, exempelvis för halva priset. Då kunde man ge fler möjligheten att springa i eget namn. Dessutom får man ju sälja samma plats två gånger!

Visst, administrativt besvärligare, men troligtvis en god affär och med en deadline på t ex två veckor innan loppet så kanske man hinner med. Ev nackdel kanske blir att fler "halvseriösa" är tidigt ute och lägger beslag på platser?
1981 • Nybro
#5
4 april 2012 kl 23:06
Gilla
Tycker som sagt det är konstigt att arrangörerna inte ha den möjligheten att kunna byta mot en administrativ avgift. Lidingöloppet har ju det, men varken gbg-varvet eller sthlm mara (vad jag vet)
Kajsa B
1987 • Göteborg
#6
4 april 2012 kl 23:20
Gilla
sålde startbevis till midnattsloppet förra året. som enda riktiga anledning var att jag tyckte det kändes trist att jag tog upp en plats trots att jag inte kunde springa (förlängt jobb 200 mil från stan). sålde för lite billigare än vad jag betalat, och motiverade att jag tog betalt med att man får en t-shirt.

visst är det trist att se en tid i resultatlistan som inte är ens egen, även om det er ut så, men är värt det sett till att jag vet att någon annan fick glädje av det.

skulle dock tipsa om att sälja till någon som springer ungefär lika snabbt som du.
Madeleine Lenke
1973 • Florida
#7
4 april 2012 kl 23:31
Gilla
Sjalv hade jag inte sprungit i nagon annans namn, ej heller lata nagon annan springa i mitt namn.

Personligen tycker jag att det ar bra att det inte gar att andra namn. Det forhindrar ju att platser kops upp enbart for att saljas vidare precis som Acke5 ager. Redan nu sa finns det ju faktiskt en andrahandsmarknad for startbevis och det ar sjalvklart att om det gick att andra namn sa skulle massor av platser kopas upp bara for att saljas till hogstbjudande.. Det ar val battre att enbart ge seriosa lopare chansen att anmala sig.

Man har mojlighet att fa pengarna tillbaka om man avbokar i tid. Jag fick t ex en av reservplatserna just for att andra avbokat i tid. Dessutom kan man teckna en forsakring nar man anmaler sig sa man far anmalningsavgiften tillbaka vid aterbud.

1984 • Göteborg
#8
4 april 2012 kl 23:56
Gilla
Jag vet inte hur det är på Sthlm Marathon men på Göteborgsvarvet kan man få sin anmälan flyttad till nästa års lopp. En vän som fick förhinder fick göra detta efter kontakt med arrangören. Så det skadar ju inte att ringa och fråga, de fixar säkert hellre det än att du säljer den "svart".
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#9
5 april 2012 kl 07:51
Gilla
Hade själv inte sålt vidare min plats, mest pga att jag vill att mina egna tider ska stå på mig. Men i övrigt tycker jag väl inte det är något större problem att göra det.
Tycker dock att man ska försöka sälja till en som INTE springer snabbare än sig själv. Det vore ju inte rätt om du fick en bättre startplats nästa år pga att någon annan sprungit i stället för dig. För äldre löpare har det också förekommit problem med att de hamnat i topp i sin åldersklass då de sålt vidare startnummer till yngre löpare (detta gäller förstås inte dig).

Att man inte får byta kan ju bero på att loppen inte riktigt har kapacitet för om alla skulle starta. Skulle fler komma till start (vilket skulle bli fallet om man fick byta) så skulle man kanske få minska antalet platser i loppet. Så antagligen tjänar de pengar på att ha det som det är...

Det vore ju intressant att veta om det är fler än Emelies kompis som fått flytta sin start till senare år?...
Karro K.
1982 • Finland
#10
5 april 2012 kl 09:28
Gilla
Min kompis fick flytta sin start ett år framåt. men jag tror hon måste ha ett läkarintyg. stockholm maraton alltså.
McGortsy
1966 • Aspudden
#11
5 april 2012 kl 09:38
Gilla
Jag tycker absolut att man skall sälja sin startplats. Fel att anpassa sig efter Stockholm Marathons ovilja att göra namnändringar. 2011 hade jag inte anmält mig eftersom jag inte trodde jag skulle hinna komma i form. Började springa senvintern 2011. Allt flöt så bra så jag kände jag ville springa maran ändå. Köpte en startplats med startled litet väl långt bak. Pratade mig till ett bättre startled vilket var bra då detta led mer matchade den sluttid jag fick i loppet. Killen jag köpte startbeviset av som då på pappret fick nästan en timmes bättre tid än han sprungit på året innan kan ju, i händelse av att han skall anmäla sig till nästa mara, antingen acceptera det bättre startledet han blir placerad i (för att han eventuellt är bättre förberedd vid detta tillfälle), eller så kan han ju bara be att få seedas ner ett startled eftersom han känner att han står i onödigt snabbt fält. Ingen är ju intresserad att starta i fel startled, antar jag. I alla fall inte jag. Kommer det till kritan är det avgjort viktigare för mig att springa själva loppet än att kunna sitta efteråt och titta på mitt namn och mina resultat på Internet. Om man nu skall hårdra det:) Men det där lät litet väl krasst, kanske.
Som svar på Mattias fråga har jag fått flytta fram min start till nästa år vid ett tillfälle. Det handlar bara om att vara ute i god tid, är det för snart inpå säger de nej. Det tycker jag är förståeligt, nummerlappar har tillverkats osv...
Therese Holmgård
1980 • Stockholm
#12
5 april 2012 kl 11:49
Gilla
Jag har både köpt och sålt startplaster och tycker bara att det är roligt att den används. Jag tycker däremot inte att man ska betala ockerpris för sin startplats, jag har sett dem som försökt sälja sin startplats och utnyttja folks goda vilja att vilja springa. Jag köpte en startplats till Sthlm Marathon för några år sen, tjejen som sålde hade anmält sig till sitt första marathon men tyvärr skadat sig ett par veckor innan. Innan jag fick köpa hennes startplats så ville hon veta hur snabbt jag hade sprungit innan så att hon inte sålde till någon som var för långsam enligt hennes tyckte... Hennes målsättning var 3:30 och det var vad hon ville att jag skulle springa på...Snacka om att lägga press på mig...:( Jag tog mig runt på 4 tim och kände mig nöjd med mitt första marathon, som för övrigt är säljarens bästa marathon resultat. Året därpå sprang både jag och tjejen i vars namn jag sprungit tidigare, hon på 4:30 och jag på 3:30, fast då med mitt namn på bröstet..:)
Ulf Mårtensson
1958 • Borås
#13
5 april 2012 kl 23:22
Gilla
Har köpt plats till varvet mer än en gång... För min del spelar det ingen roll vilket namn mitt nummer motsvarar. Jag springer mitt eget lopp oavsett! Jag vet ju dessutom min tid i mål och det räcker för mig.
1956 • Falköping
#14
5 april 2012 kl 23:36
Gilla
Ulf:då kan du väl springa banan utan nummerlapp och utan att betala lika gärna,eller?
Läs Rune Larssons krönika i Runners World.Jag håller med honom!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.