Löpning Kost & Näring 24 inlägg 4518 visningar

Mage i obalans

Sofia Thysell "The Angel"
1979 • göteborg
#1
23 oktober 2011 - 20:56
Gilla
Löpare till löpare, det är bara ni som kan förstå.
Vad är det som gör att min mage blir extremt, och då menar jag 6 mån gravid varning, uppblåst efter varje träningspass? Jag har inte ändrat något speciellt med kosten. Har provat att ta bort laktos men utan resultat. Vad är det för fel? Hjälp mej, snälla..
< < < 1 2 > > >
Victoria
1970 • Mölndal
#21
15 mars 2012 kl 23:08
Gilla
Ett litet klargörande.. Det är en , tror jag, vanlig missuppfattning att man tror att man kan ha celiaki (glutenintolerans) då man upplever svullnadskänsla, uppkördhet och kanske även magknip efter man ätit, låt säga, pasta och/eller bröd. Celiaki ger INGA sådana symptom! Celiaki ger bristsymptom. Hos barn talar man om begreppet "failure to thrive". Allt från trötthet, anemi till infertilitet kan vara orsakat av celiaki. Dock ej momentana besvär från magen efter intag av gluteninnehållande produkter!
Had to make à statement!/ Doc.
Löparmage är fö rätt vanligt och antas bero på någon form av tarmischemi.
1980 • Karlstad
#22
16 mars 2012 kl 10:00
Gilla
Tjipp!

Har också problem med min mage vid långa pass/tävlingar. Är laktosintolerant (och var det långt innan det blev "modernt"). Under tävlingar kan det säkerligen påverka en liten del då man bjuds på frallor och diverse andra enrgikakor/drycker som man inte lusläst laktosinnehållet på, men eftersom samma effekt uppstår vid träningspass på 22+ km så finns det något annat som orsakar det hela.

Min egna teori är helt enkelt att kroppen protesterar mot onormal belastning och omskakning. Har dock hittat en lösning på problemet som fungerar väl för min del. En halvtimme före avfärd på långa turer tar jag en Dimor. Testade första gången under min först IM-tävling och det funkade kalas! Nu kör jag det alltid och enda gången det inte funkat har varit när jag tagit den samtidigt med avfärden, antar att den behöver få börja "verka" innan man startar...

Vet inte hur det är att regelbundet (ca 1 ggr/v) ta den typen av medikament, men har svårt att se att det skulle vara ett stort problem.

Värt att testa om man likt mig nästan skiter ned sig under varje långpass... Inte kul om man springer i stadsmiljö...
Dana
1965 • Helsingborg
#23
16 mars 2012 kl 10:50
Gilla
jag springer helst tidigt på morona då jag har upprättat alla mina behöv i viss tid. hade i 2 ,5 månader problem pga LCHF (har testat den och då kom problem oxå:) det kunde hända att tarmarna blev oroliga mitt på vägen, som tur är har jag nycklar till jobb toels så...:) men det var tyfft.*lol*
Ellen Bergs
1980 • Borlänge
#24
16 mars 2012 kl 12:14
Gilla
Jag får också uppblåst mage efter träning och även väldigt ont i magen. Jag har börjat märka att det för mig hänger ihop med matintaget efteråt. Min mage klarar inte av att äta mycket direkt efter träning. Märkte det förs första gången rejält då jag sprungit tävling och direkt efteråt satte i mig en pizza. Trodde jag fått magsjuka för jag hade så ont i magen.

Nu småäter jag efter mina träningspass, först en halv banan sen en halv till och så lite nötter och kanske en macka. Sen efter några timmar äter jag rejälare mat. Nu funkar det bra. Har läst någonstans att kroppen är så "upptagen" efter ett träningspass att den kan ha lite svårt att hinna ta reda på maten och detta skulle då orsaka problemet.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.