Löpning Om jogg.se 304 inlägg 12325 visningar

Tankar om nya jogg.se

1984 • Linköping
#1
16 december 2010 - 09:06
Gilla
Här kan vi väl skriva lite tankar om nya jogg.se

Väldigt snygg tycker jag. Har inte hunnit testa nåt än direkt (men använder denna tråd som ursäkt för att testa att starta en tråd)

Vad tycker ni?
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
1979 • Bonnarp
7 april 2011 kl 11:06
Gilla
Forumsdelarna är fortfarande något diversa när det kommer till översikten, och grupp-splittarna är något av ett alltför intrikat nätverk att klicka sig genom..
Förslag är att integrera ett enkelt, gratis och MYCKET simpelt php_BB forum. Koppla inloggningen till forumet så är det löst på direkten. :)
Admins/mods kan enkelt skapa grupper, privata forum och diskussionstrådar där man kan se alla aktuella inlägg i alla kategorier, eller enkelt välja bort tillgången till en forumsgrupp ifall man inte är intresserad.

Installation tar knappt 10 min. :)
Sanna Fogelby
1981 • Söderköping
7 april 2011 kl 16:22
Gilla
Hej!
Jag tycker att man borde kunna ange om man sprungit sin runda flera varv och mellantider för varje varv. Som det är nu måste jag välja om jag lägger ihop varven till 1 pass eller registrerar varje varv för sig och då blir det ju fel i antalet pass enligt mig.
1980 • Stockholm
9 april 2011 kl 19:27
Gilla
Som någon tidigare skrev och även anledningen att jag funderar på att byta forum till funbeat, Det går ej att logga dagens morgonpuls, antal timmar sömn och liknande.

Finns detta på agendan?

Stelios G.
1968 • Älvsjö
11 april 2011 kl 20:32 Redigerad 11 april 2011 kl 20:33
Gilla
Alltså, varför kan man inte skapa en runda genom att bara importera t.ex. en kml-fil? (eller gpx för den delen). Att mäta på en karta på nuvarande sätt är alltför omständigt och tidsödande.

Edit: Förstår om det låter gnälligt, men är det svårt att implementera? Kanske man kan hjälpa till?
Matilda Karlsson
1981 • Lillehammer
12 april 2011 kl 10:07
Gilla
Petter Nilsson skrev (sida 12): "Det kanske redan stötts och blötts i tråden, men min Iphone funkar illa tillsammans med Ajax-funktionerna i forumet.
Om jag öppnar flera trådar i flera fönster och sedan byter sida inne i en tråd/fönster så byts inläggen ut mot de från det senaste öppnade fönstret/tråden."
Jag har liknande problem fast i Firefox. Öppnar ofta trådar i flera flikar och då fungerar inte bläddringen mellan olika sidor av trådarna som den ska. Går jag till nästa sida i en tråd får jag ofta upp en tom sida och måste ladda om sidan och sedan gå till rätt sida för att inläggen ska synas. Nu senast stängde jag en flik med en tråd och tryckte sedan på "nästa" i en tråd i en annan flik, då fick jag upp inlägg från tråden jag nyss stängt... Det verkar dock fungera som det ska i Chrome, i alla fall när jag gjorde en snabbkoll nyss.

Skulle också gärna ha "brödsmulestig" så man kan gå direkt från tråden till den kategori den ligger i! (Ser att andra nämnt det redan)
Matilda Karlsson
1981 • Lillehammer
12 april 2011 kl 23:14
Gilla
Tillägg till mitt tidigare inlägg: Jag får samma problem i Chrome på Ubuntu. Går jag till nästa sida i en tråd när jag har flera trådar öppna i olika flikar får jag antingen upp en tom sida eller inlägg från en annan tråd jag har öppen...
1974 • Ljungby
13 april 2011 kl 09:04
Gilla
Jag kör Jogg.se och frugan funbeat. Men HON funderar på att byta.:-) Då hon som jag tycker att Jogg.se är enklare/smidigare. Funbeat tycker jag mest verkar rörig.
Jogg.se ger iaf ytterligare en dimension till min träning.
Keep up the god work!
Mattias Thorén
1979 • Malmö
13 april 2011 kl 20:58
Gilla
Nya editeringsproblem
Jag har skapat ett pass från garminen och sparat. Editerat för att knyta det till en runda (varför är det inte samma inmatningsformulär förresten??) och ändra lite annat och sparar. Sen ska jag editera igen för att rätta i namnet men när jag sparar så heter passet samma som namnet på rundan.

Det verkar inte gå att fixa utan att ta bort rundan från passet.
1963 • Linköping
20 april 2011 kl 19:48
Gilla
Jag saknar möjlighet att kommentera artiklarna som visas på startsidan.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
25 april 2011 kl 13:55
Gilla
Samma problem som Mattias, tidigare var man tvungen att namnge ett pass, även om man kopplade det till en runda, men nu behöver man inte det längre, och då verkar det som om man intre ens KAN ge passet ett annat namn än rundan...
Är det en bug eller en feature?
Jag sprang ju en runda två varv, och tänkte det skulle synas i namnet på passet...
1979 • Göteborg
2 maj 2011 kl 17:57
Gilla
Det är nog en feature. Två varv på en runda är inte samma runda, om det går ihop.

är ads.jogg.se segt idag eller bara hos mig?
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
2 maj 2011 kl 18:50
Gilla
ads är segt. Jag slog på min adblocker för pga det.
1981 • Stockholm
2 maj 2011 kl 19:28
Gilla
Går det att få in fler personbästa än bara det kvickaste. T ex ett för upp till 5,0 km, ett för upp till 10,0 km, ett för upp till 15,0 km och sen ett för 20 km och upp. Eller är det bara tänkt att man ska ha ett som är snabbast och sen får man hålla reda på det andra själv? =)
1988 • Helsingborg
2 maj 2011 kl 19:45
Gilla
Jag har noterat nu att när jag redigerar ett pass så blir det konstigt.

Till exempel om jag fyller i vilken runda jag sprungit och sedan döper passet till något annat och fyller i allmän information. Sedan sparar jag passet och därefter skriver jag ett blogginlägg i min blogg om passet, varpå jag vill redigera passet och lägga in länken till bloggen. Sparar passet, men då döps passet automatiskt till det som rundan som är vald heter. Sen spelar det ingen roll vad jag döper passet till för det blir alltid rundans namn.

Det är i och för sig samma problem oavsett vilken typ av redigering jag gör. Så fort jag lägger till information så går det inte att döpa passet...
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
4 maj 2011 kl 18:47
Gilla
När jag lagt in ett inlägg i en tråd så blir tråden fetmarkerad som att det finns nya inlägg att läsa. Men det inlägg som är markerat som nytt är mitt eget... Borde gå att korrigera!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
4 maj 2011 kl 19:20
Gilla
Det finns två saker som jag önskar skulle kunna förbättras:
1. Jag skulle vilja kunna lägga in planerade träningar i min dagbok, Mentalt ger det mycket att ha en schema att försöka följa. Skulle man inte träna dessa dagar skulle de kunna tas bort manuellt eller automatiskt.
2. Jag tycker att sökfunktionen lämnar ganska mycket att önska, Skriver man i något får man en uppsjö av oftast ganska irrelevanta träffar, t.ex. trådar som någonstans i innehållet bara nämner ordet/strängen man söker på men som egentligen har väldigt lite att göra med det man var ute efter. Det borde finnas en avancerad sökfunktion där man t.ex. kan välja att söka bara i rubriker. Eller där man söker på flera ord och att då samtliga ord ska finnas med i de träffar man får upp. Detta skulle förmodligen bidra till att folk lättare hittar det de söker istället för att skapa snarlika trådar till de som redan finns, Det finns ju mängder av trådar som är snarlika varandra.
I övrigt gillar jag nya jogg skarpt. Bra jobbat.
Mr. B
1963 • Hemma
5 maj 2011 kl 22:07
Gilla
Jag lyckades just få in min löphastighet i kväll till drygt 70 km/h...

En liten varning om osannolika kilometertider vore praktiskt.
1981 • Uppsala
6 maj 2011 kl 12:15
Gilla
Egentligen tycker jag att jogg.se är överlägset de flesta andra träningssidor. Men som alltid finns det ju såklart ytterligare saker att lägga till och finjustera.

Framförallt är det två saker jag saknar idag på jogg.se.

1. Möjlighet att importera från en excelfil (kommaseparerad fil) flera träningspass samtidigt. Det vore oerhört smidigt att i en fil med datum, typ av träning distans, tid osv. kunna importera data direkt in i jogg.se.

2. Att i "visa min dagbok" ha en knapp "diagram" (bredvid knapparna "detaljer" och "kalender") där man kan välja att se olika grafer över exempelvis antal löpta km per månad m.m. Detta finns ju på mobilversionen av jogg.se och bör rimligen finnas även här. Alternativt att det finns en en rubrik "statistik" att välja på vänstersidan under "träning".

Dessutom kanske det går att fixa någon mer avancerad funktion för att hantera personliga rekord. Har sett att andra träningssidor har sådana funktioner, men det är ju mest som en rolig grej och kanske inte prioriterad i första hand.

Micke Larsson
1971 • Norge
6 maj 2011 kl 17:02
Gilla
Mr B, kan du inte bara ha haft en jävligt bra dag :-)?
1972 • Eskilstuna
9 maj 2011 kl 21:08
Gilla
Med risk för upprepning, är lite många inlägg att läsa igenom.

När man kör rullskidor och lägger in det som intervallpass så syns inte intervallerna när man i efterhand tittar på passet. när man reggar löpningsintervaller funkat det, vaför är det så? Eller har jag missat något?
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.