Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 2010 36 inlägg 4471 visningar

Livsfarligt på Varvet!

1968 • Falkenberg
#1
23 maj 2010 - 12:19
Gilla
Någon annan som sprang rätt in i en stolpe (efter 3,95km, precis i 90-graders vänstersväng mellan Slottskogsgatan och Ostindiegatan) precis i skrevhöjd (gjorde fruktansvärt ont)?

Eller brände sig i duscharna?

Eller annat?

Inget roligt Varvet i år!
< < < 1 2 > > >
Christian Svenberg
1983 • Mölnlycke
#21
24 maj 2010 kl 22:29
Gilla
Jag höll till höger så mycket jag kunde, med min LGF-skylt på ryggen som uppskattades av många :) Däremot så förstår jag inte folk som vill passera till höger om mig i hastighet som borde innebära löpning längst till vänster..
Tor
1975 • Göteborg
#22
25 maj 2010 kl 08:37
Gilla
"Fan blundar ni alla när ni springer, eller hur krockas det med stolpar och grejer."
Man behöver inte blunda för att springa in i saker. Själv sprang jag på två ur publiken som helt plötsligt dök upp mitt framför mig.
1971 • Nykvarn
#23
25 maj 2010 kl 08:44
Gilla
Precis ALLT jag läser och hör om Göteborgsvarvet nu stärker mig i min övertygelse att INTE springa det någon mera gång. Det verkar som om arrangörerna har prioriterat att bli störst på tok för mycket på bekostnad av loppet och löpupplevelsen, trångt även långt fram i startleden, svårt att komma från målområdet, kaos med parkering o s v.

Jag sprang en gång 2007 och redan då med 35000 anmälda (okänt hur många som sprang) tyckte jag banan var underdimensionerad antalet löpare) sedan får det vara hur go´ stämning som helst...
Johan K
1980 • Borås
#24
25 maj 2010 kl 08:48 Redigerad 25 maj 2010 kl 08:50
Gilla
Inga problem med stolpar, men var dock nära att springa in i två pensionärer som gick mitt på och längsmed banan på Vasagatan. Veck, skrek jag till dem, vilket de inte uppskattade utan de tyckte tydligen de hade all rätt att gå där.
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#25
25 maj 2010 kl 09:33
Gilla
@Staffan m.fl: Du gör givetvis som du vill, men...

Möjligen är jag partisk eftersom jgår in med inställningen att jag tycker Göteborgsvarvet är skitkul.

Vi (jag, tjejen, pappa, svärfar) åkte kommunalt från östra delarna av staden, klev på åttans spårvagn vid olskroken och klev av vid Botaniska Trädgården. Fick sittplats, åkte gratis och vagnen tog inte mer än ett par minuter längre än vad den gjort på samma sträcka en normal dag. Smidigt.

Det är mycket folk vid starten men inga problem att få plats i en grässlänt, och att värma upp bort mot Änggården (dvs från starten och rätt fram över bron vid Margretebergsmotet) funkar fint.

Det var jäkligt bra publiktryck runt banan. Många hejarop, många orkestrar och allmänt bra stämning. Väldigt gott om vätskekontroller vilket var extra skönt i år. Avenyn är för jävlig att springa uppför när man är sliten men det går inte att klaga på publikstödet...

Som löpare från 1A skall jag inte uttala mig för mycket om hur det är med trängsel längre bak, men pappa och svärfar tyckte dock att det var klart bättre från led 10 i år än motsvarande senaste två åren, så en del positivt har nog det mer utdragna startdjupet bidragit med. Att det inte är trångt i 1A är ju mindre konstigt, och jag tyckte inte det var det i 1B heller när jag stod där.

Bra mottagande i målet, vattensprutor, vattentunnor, medalj, kexchocklad, möjlighet till massage (ok, där är det kö) och kaffe. Strålande sol och glada människor.

Hem åkte vi också kommunalt. Gick finfint, kom med tredje vagnen från Botaniska när vi ställt oss där men där fanns trafikledare och det var hela tiden en vagn på väg in på hållplatsen när den förra lämnade så trots lite trängsel ombord gick det så smidigt man kan förvänta sig.

Det finns alltid saker att förbättra, bussningen från Åby var uppenbarligen något man underdimensionerat denna första gång, men generellt tycker jag varvet är välorganiserat. Och förbannat kul.

Jag gillar många sorters lopp och träningspass. Finalloppet med sina 18 kilometer på väg och stig i början av november har sin charm, vinterns långpass när temperaturen ligger kring nollan likaså. Men jag kommer aldrig hålla med Staffan m.fl. om att löpupplevelsen är dålig på Göteborgsvarvet, den är fantastisk. Det är därför jag utan tvekan kommer anmäla mig till mitt 17:e Göteborgsvarv i mitt än så länge 32-åriga liv nästa år...

Camilla
1978 • Jönköping
#26
25 maj 2010 kl 13:10
Gilla
@Christian. Jag joggade förbi dig vid Lindholmen. Måste säga att du livade upp mig rejält! :-) Underbart kul med folk som bjuder på sig själva..
Så ett stort tack från mig!
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#27
25 maj 2010 kl 14:16
Gilla
Som sagt, det är inte tänkt att folk ska slicka väggen på Slottskogsgatan, bana går egentligen inte ens i vänstra utan i högra filen och då är det en fin kurva utan hinder. Men i sån sol som det var så är det mänskligt att leta skugga och då uppkommer problemet.

Polarn bor precis efter kurvan så det var där vi stod och tittade, han brukar bedöma trängseln på hur länge folk springer på gräset till vänster när de svängt. Med det måttet var det betydligt mindre trångt i år eftersom vi inte såg någon som använda andra gräspartiet :).

Karin M
1984 • Stockholm
#28
25 maj 2010 kl 19:58
Gilla
@Daniel R: Bra skrivet! Jag håller med. De flesta borde ha koll på att Gbgvarvet är ett stort lopp, och att man inte, som den andra negativa tråden om Varvet inleddes med, kommer få "springa ostört". Jag åkte också helt problemfritt med Västtrafik genom stan.

Sedan att jag klagat på värmen här på jogg.se är bara lite för att avreagera mej, men betyder inte att jag inte tycker att Göteborgsvarvet är fantastiskt!
Lena Österlund
1965 • Nacka
#29
25 maj 2010 kl 21:45
Gilla
Jag fick uppleva mitt första underbara Göteborgsvarv!! Det vara bara roligt hela vägen. Att folk vill springa förbi på höger sida när jag går eller småjoggar verkar tokigt, men det är väl fullt av de som springer på vänster sida...
1980 • Tibro
#30
25 maj 2010 kl 22:09
Gilla
Hade ingen problem med den välkända stolpen.
Men precis när man var som "fräschast" 20990m in i loppet, precis innan man kom in på stadion, valde några funktionärer att baxa in en bår tvärs genom löparströmmen! Hade två val: Fosbury-floppa över båren eller studsa 1 m högt i sidled och hamla utanför avspärrningarna, valde det senste... gick bra...
men hur tänkte dom!!!

Stod också på Åby Travet och häckade i en timme... då man fick se svensk ordnings största fel. För att frambringa ordning och reda sätter man in turistbussar med 55 platser där alla ska vara bältade - Ingen ståendes - ordning och reda!
Tips till nästa år: Skrapa fram ett 20 tal dragspelsbussar där man köttar in som många som möjligt på höjd och bredd.

Kommer ändå att anse att Götebrogsvarvet är det roligaste lopp man kan springa - Göteborgare i solsken är fantastiska!!
Tack för festen!
1967 • Lidköping
#31
25 maj 2010 kl 22:13
Gilla
Staffan Dahlgren::


Det har blivit bättre ute på banan än det var 2007, jag sprang då också.
Fler startgrupper har gjort susen. Inte alls lika trångt,
Henrik Henrik
1984 • Lerum
#32
25 maj 2010 kl 22:14
Gilla
Sprang första gången i år och måste säga att det var en kanon upplevelse trots värmen. Eftersom det var första gången kan jag varit en av dem som sprang förbi på höger sidan.... Ivrig och taggad pinnade jag på.

Visst så sprack ju målet jag satt upp, men det betyder inget (skyller på värmen). Har redan anmält mig till 2011 års upplaga!

1963 • Alingsås
#33
25 maj 2010 kl 22:31
Gilla
Det finns massor åt lopp för den som vill springa i eget tempo, utan trängsel. För mig är det den massiva upplevelsen med tiotusentals medlöpare som är grejen med Göteborgsvarvet. Persar gör jag på Göteborg halvmarathon på hösten.
1972 • Partille
#34
26 maj 2010 kl 07:11
Gilla
Gott om plats i år för min del.
Själv har jag slutat med mindre lopp, då man lätt blir ensam på andra halvan. Utan hjälp med tempot.
Linda Wahlund
1970 • Kristianstad
#35
26 maj 2010 kl 08:20
Gilla
Jag såg stolpen men jag höll antagligen lugnare tempo :) . Första gången jag sprang ett lopp och första gången jag sprang så långt så jag tog det lugnt och höll till höger. Förutom att det var så varmt hade jag en fantastiskt upplevelse. Otroligt duktiga löpare som verkligen inspirerade, trevlig stämning och bra organiserat. Jag är helnöjd. Visserligen kunde det gått snabbare....men jag kommer tillbaka 2011.
1963 • Hestra
#36
26 maj 2010 kl 09:37
Gilla
Låt oss som älskar Göteborgsvarvet få ha kvar det som det är (förutom vissa justeringar: bussar mm).
"Gnällspikarna" kan väl springa nåt annat lopp? Det finns säkert nåt där samtliga löpare håller till höger förutom vid omkörning, där alla springer hela tiden och ungefär lika fort.

Minskar man antalet startande så minskar man även antalet i publiken tex. Det är inte bara Göteborgare som står utmed banan och hejar på, många är "närmast sörjande" till löpare som kanske springer sitt första lopp mm

Låt Göteborgsvarvet få vara den löparfest som det är och fokusera på det positiva istället!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.