Foruminlägg av Jerry Hall

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
11 juli 2010 kl 17:22
Gilla
Svårt att låta bli.
#2
13 juli 2010 kl 22:18
Gilla
Sitter du rätt? Moderna toaletter är bekväma men tyvärr oftast dåligt passade för människokroppen. Lösningen är att skaffa sig en låda där man placerar fötterna så att de kommer högre. En ställning som simulerar hur våra förfäder antagligen satt innan det fanns badrum.

Man tar i maximalt och undviker samtidigt att de inre organen klämmer ihop tarmen. Allting åker ut snabbt.

En instruktionsfilm :) http://www.youtube.com/watch?v=CLZCoOwn0Jo

Den är seriös så var inte oroliga ;)
#3
21 juli 2010 kl 13:05
Gilla
Yddingeloppet 31 oktober. 12 km men banan är omväxlande och rolig att springa. Brukar vara svalt vid den tiden. Då orkar man ju mer.
#4
2 augusti 2010 kl 21:04
Gilla
Smörj in fötterna med vaselin innan du ska springa. Tas inte upp av huden men hindrar blåsor och skavsår. Efter löpningen är ACO fotkräm skönt att använda.
#5
14 augusti 2010 kl 12:23
Gilla
Dricker man mjölk varje gång man är törstig får man i sig rikligt med kalorier på köpet. Samma sak med läsk. Bästa törstsläckaren är alltså vatten. Är man hungrig behöver man näring.

Mjölk är näring och kan vara nyttigt i små mängder. Om man nu tål det vill säga. Större delen av jordens befolkning gör inte det. Saknas enzym som bryter ner mjölksocker. Följden blir att sockret bryts ner av bakterier i stället som orsakar gaser och problem.

Drick gärna mjölk men inte som törstsläckare.
#6
24 augusti 2013 kl 11:02
Gilla
Jag hade försökt få in distansen. Alltså att springa minst 10 km under träning. En gång åtminstone. Då blir det psykologiskt lättare att klara loppet. Två intervallpass bör man hinna med. Pressa dig hårdare på 5 km. Sista veckan är det bäst att dra ner på träningen och köra mjukt med mycket stretching och övningar. Annars kommer man till tävlingen stel som en pinne.

Är vad jag tror men evigheter sen jag själv sprang något lopp. Blodomloppet vill jag minnas var segt beroende på överdriven träning strax innan. Under några veckor kan man möjligen skärpa konditionen men bygga muskler hinner man inte.
#7
26 augusti 2013 kl 13:13
1 Gilla
Ett alternativ till Torup är att hoppa av vid Linsbo och promenera bort till tegelbruket. Ca 100 meter. Där är en cykelstig som är mjuk och fin att springa på. Ungefär 1 km sen ta stigen till höger som går mot bokskogen. Då hamnar man efter 2 km i skogen och rakt på motionsspåret. Eftersom det blir en bit extra så kan man välja en kortare slinga.

Detta tipset kanske är mer för oss med lokalkännedom :)
#8
30 augusti 2013 kl 04:28
Gilla
Stora blåsor kan man få att läka snabbare genom att punktera dem försiktigt. Inte rakt på utan i utkanten av blåsan. Bara nudda med en steriliserad nål. Pressa ut vätskan och låt skinnet sitta kvar.

Med så stora blåsor hade jag tagit det lugnt ett tag. Tyvärr blir det så om man försöker ignorera dem. Förhoppningsvis har det läkt vid detta laget.
#9
30 augusti 2013 kl 14:14
Gilla
#10
31 augusti 2013 kl 21:12
Gilla
Fick sällskap av en golden retriever när jag sprang. Han var väl från ett ställe i närheten. Verkade känna till omgivningen. Hunden sprang i förväg och stannade med jämna mellanrum för att vänta in den långsamme löparen. Ett par kilometer höll vi sällskap. När vi kom till en korsning så skulle hunden åt ett annat håll. Stod och kollade på mig en stund som han undrade varför jag valde den vägen. Sen tröttnade han och lufsade vidare.

Andra möten var inte lika kul. En schnauzer gjorde ett plötsligt utfall så jag fick hjärtat i halsgropen. Kom så plötsligt att man inte var beredd på det. Inte ägaren heller som svor efter hunden.
#11
1 september 2013 kl 22:01
Gilla
#12
2 september 2013 kl 00:10
Gilla
Kanske har för stor önskan att prestera. Om det är för jobbigt på varje pass och man känner att det är mer tvång än lekfullhet så tröttnar man snabbt. Ut på kul upptåg. Glöm tidtagning och spring som du känner för. Hitta nya vägar. Kan ta bussen någonstans och springa hem. Träning får man ändå även om den inte blir lika kontrollerad. Bättre än att sluta springa helt. Vilket är risken om det känns tråkigt. I alla fall tänkt prova denna strategin själv någon gång.
#13
3 september 2013 kl 15:07
Gilla
Form-inom-räckhåll-känsla
#14
3 september 2013 kl 16:24
Gilla
Läste om en som sprang mellan Ystad och Trollhättan. Övernattade i kohagar och allt möjligt. För de flesta är detta säkert extremt och inget man vill eller vågar sig på men visst låter det kul. Sådant kan vara inspirerande att läsa om och ge motivation att träna vidare. Även om man inte kan för tillfället så är tanken lockande att bli den där som orkar springa hur långt som helst.
#15
5 september 2013 kl 10:59
Gilla
Enligt Jack Daniels så är högt tempo inte viktigt utan mängden. Oavsett om man springer snabbt eller långsamt så arbetar hjärtat ändå nära sin förmåga. Fördelen med att springa långsamt är att man orkar springa längre. Vilket ger bättre träning för hjärtmuskeln än om man springer korta sträckor i högt tempo. Eller springer snabbt men inte lika ofta.

Mängd enligt Daniels är det avgörande. I ditt fall skulle det kanske innebära att du orkar med fler långpass om du tar det långsammare.
#16
7 september 2013 kl 10:31
Gilla
Låter inte så farligt. Dricker också läsk ibland men föredrar juice. Kall apelsinjuice är godare än coca cola tycker jag. Snickers och chips är min last. Känner mig inte motiverad att avstå från den så länge vikten är stabil.
#17
8 september 2013 kl 09:52
Gilla
Läste nyss att juice kan ge skrumplever. "alcohol without the buzz", var det någon som sa. Här har man gått och trott att det var nyttigt. Dessutom sabbar det tänderna med en kombination av syra och socker. Okej man kanske inte ska bälga i sig men ett litet glas kan väl inte vara så farligt.

Problemet med drycker över huvudtaget är att de inte ger någon mättnadskänsla. Hinner få i sig många kalorier innan det tar emot.

#18
16 september 2013 kl 09:17
Gilla
Kom att tänka på zombielopp. Killen verkar ha vanan inne och kunde ställa upp som funktionär.
#19
19 september 2013 kl 19:43
Gilla
Sprungit Blodomloppet en gång (2003). Var också i Malmö. Tycker de var snåla. Ett diplom eller en resultatlista kunde man fått. Men så är det blodsugning det handlar om. Vilket är en god tanke men själva loppet var inte så kul. Brukar kännas roligare när en seriös klubb står som arrangör.
#20
1 oktober 2013 kl 11:23
1 Gilla
Nestlé skulle jag undvika vad de än säljer. Ett moraliskt tvivelaktigt företag. De är redan bojkottade i ett tjugotal länder. Inget företag har väl helt rent mjöl i påsen men Nestlé utmärker sig.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >