Foruminlägg av Olof

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
25 mars 2020 kl 14:41
Gilla
Bild uppladdad av Olof
Springer också där ibland som en del av längre rundor. Enl min Garmin och andra mätverktyg är rundslingan knappt 2 km. Räknas anslutningen från Greve von Essens väg in landar man pp drygt 2 km.
#2
14 april 2020 kl 15:33
1 Gilla
Det är tufft för Löplabbet just nu.
Vet att många av er handlar på nätet och att många bor långt från Löplabbets butiker, men åtminstone jag skulle ändå sakna de fysiska butikerna om de försvann.
https://www.ehandel.se/intersport-i-rekonstruktion-en-ohallbar-kostnadskostym
#3
16 april 2020 kl 10:12
Gilla
#13 Andas du verkligen in 2 ggr och sedan ut 3 ggr?!?
#4
20 april 2020 kl 17:53
1 Gilla
Kan bara instämma i det tidigare skribenter sagt.
Sikta hellre på ett 10k-lopp.
Då kommer du dessutom ha det roligare eftersom det är ett mål som inte bara är genomförbart, utan som också går att genomföra med flaggan i topp.
En annan aspekt att ta med i beräkningen är alla inställda lopp pga corona. Det är helt enkelt troligare att du hittar ett 10k-lopp till hösten som faktiskt blir av och som kommer att passa din kalender.
#5
22 april 2020 kl 13:54
Gilla
Värre än MTB-cyklister är de idioter (ursäkta) som kör fyrhjulingar eller crossmotorcyklar på motionsspår, stigar och leder. Sprang nyligen i Naturreservatet och noterade inga MTB-skador men däremot såg jag spår av motorfordon på några platser.
Har nära till en vandringsled på landet och där är de motorburna ett frekvent problem.
Springer ofta på Stora Skuggan och har under våren tyvärr konstaterat att nu har crossmotorcyklarna hittat dit också. Som tur är har jag inte sett några direkta skador, men jag har flera gånger sett på håll hur mc-förare kört upp på motionsspåren. Sen vet jag inte vart de tagit vägen. Hade jag vetat det hade jag sett till att hindra deras färd och läst lusen av dem.

Överväger att kontakta Djurgårdsförvaltningen och be dem att skylta om motortrafik förbjudet. Borde egentligen inte behövas, men alltid avskräcker det någon. Och min erfarenhet är dessutom att det är enklare att argumentera med med drullar ju tydligare förbudet är (en skylt att peka på tex).
#6
22 april 2020 kl 14:16
3 Gilla
Men för att återgå till huvudfrågan. Visst flockas MTB-cyklisterna i skogen nu.
Min hållning är att alltid väja för cyklister om jag springer på markerade MTB-spår.

Men jag är väldigt irriterad på att väja för cyklister på vandringsleder och motionsspår. Där är det cyklisterna som är gäster och många av dem borde absolut lära sig att visa hänsyn - särskilt på motionsspåren som befolkas av löpare, pensionärer på promenad, dagisgrupper mfl och där en cyklist kan få upp riktigt hög fart.

Vandringslederna är mindre problematiska eftersom det går långsammare där och är längre mellan människorna.
Samtidigt som jag faktiskt tycker det är positivt att cyklisterna hittar ut i skogen. Ju fler personer som nyttjar våra naturområden för motion och rekreation desto viktigare blir de för det allmänna och då ökar sannolikheten att de bevaras.
#7
24 april 2020 kl 18:49
3 Gilla
#4 Men en liknande funktion finns ju direkt i Garmin utan att du behöver gå över Strava. "Garmin live" eller något sådant heter den.
Bra skit, men den kräver också att mobilen är med på rundan... och det är den för det mesta inte.
Älskar känslan av att vara onåbar så 9 gånger av 10 stannar mobilen hemma. Men för att överhuvudtaget släppas ut av frugan kompromissar vi lite och mobilen får därför följa med om jag springer långpass , framförallt i helt obekanta skogar.
Då brukar hon faktiskt följa rundan och kan undra varför jag plötsligt stod stilla 10 minuer mitt i skogen. Och jag får då förklara hur skitnödig man kan bli av att springa i uppförsbackar och hur man reder sig i en skog utan vare sig toalett eller toapapper.
#8
24 april 2020 kl 19:13
Gilla
#7 Hon skulle aldrig komma. Det finns en akut risk för både frisk luft och motion och då krävs det nog minst att jag brutit benet för att hon skulle ge sig ut på en räddningsaktion.
#9
24 april 2020 kl 20:54
Gilla
#9. Yes! Så heter den och så funkar den. Helt rätt.
#10
28 april 2020 kl 19:16
1 Gilla
Bild uppladdad av Olof
Stadsskogens 2,5 km:a nämndes tidigare. Vill bara inflika att Stadsskogen är som ett spindelnät med löpvänliga flacka spår där man utan problem kan få ihop en hyfsad runda utan egentligen behöva springa mer än ett par hundra meter flera gånger. (Betydligt smartare upplägg än mitt på bilden går att få till - jag har som synes inte ens utnyttjat hela skogen)
#11
13 maj 2020 kl 13:28
Gilla
Jag har Adv Skin 5, springer aldrig längre än maraton och lastutrymmet klarar mina behov mer än väl. Faktiskt är lastutrymmet nästan alltid för stort.
Och så här års när det blivit varmare (ok, inte just idag kanske...) tycker jag västen är för varm.

Ofta känns det som att jag egentligen hade klarat mig med vätskan i flaskorna, men västen i sig gör att jag svettas mer och därför måste jag ta med blåsan också!

Hur löser man detta? Salomons Sense 2 el Agile 2 - erfarenheter av dessa?
Vilka alternativ finns från andra tillverkare?
#12
13 maj 2020 kl 14:33
Gilla
#34 Tack! Sitter inte som berget - den är alltså lite hoppig?

Handflaskor - den enda jag har erfarenhet av är Ospreys 250 ml som sitter som i en liten ficka/handske. Riktigt varma dagar kan kan den få komma med ut på högst 10k-rundor.
Den är ganska lagom stor, redan 250 ml innebär en liten men irriterande tyngd i handen (tycker jag) och jag brukar byta bärhand efter ett tag - men då blir ju bärhandsken överflödig. Större flaska än så skulle jag inte vilka dra runt med i handen.
Dessutom, om det är trail kan man ju vilja ha händerna fria för att ta tag i trädstammar el stödja sig mot klippväggar.
#13
13 maj 2020 kl 16:09
Gilla
#36 Jag gillar vare sig när det hoppar eller när det sitter åt hårt. :)
Och det är väl bland annat det som Salomon lyckats bra med på Adv Skin där det inte hoppar utan att banden spänner något särskilt.
#14
14 maj 2020 kl 15:09
Gilla
I skogen finns inga papperskorgar. Alltså behöver man en väst att slänga den handhållna flaskan i när den tömts. :)
#15
15 maj 2020 kl 19:01
Gilla
Folk springer ju viruella lopp, så varför inte? Men som ersättning för så stora lopp som Varvet el Midnattsloppet tror jag din idé är körd.
Där är jippot alldeles för stor del av det hela.
Dessutom är det inte praktiskt genomförbart.
45 pers som får springa klart? Utgå för enkelhets skull att varje grupp springer på 2h.
Från kl 09 till 21 skulle bara (12x45) 540 personer hinna springa.
Det blir många och långa dagar av stängda gator i Gbg. Kanske man är klara tills loppet kan springas på riktigt 2021 :)
#16
17 maj 2020 kl 01:29
Gilla
#46 Hur funkar den när det är varmt, tycker du? Är den sval?
#17
17 maj 2020 kl 09:24
1 Gilla
Forrest Gump? ;)
Nämen, hur mycket löpning ska det vara? Ska filmen huvudsakligen handla om löpning eller räcker det om löpningen är en fond som tex Patriots Day om bombningen mot Boston Marathon?
#18
17 maj 2020 kl 20:22
1 Gilla
Time trials! Cykel, inte löpning, men ruggigt bra. Tyvärr borttagen från SVT Play nu, men lyckas du hitta den någon annanstans är den mycket sevärd.
#19
18 maj 2020 kl 12:01
Gilla
Trådar om bästa/vackraste rundan finns det gott om, men kan vi inte vända på steken och dela med oss av några nitlotter?
Att 1,8 km-spåret vid ungarnas skola inte är så roligt eller att cykelbanorna kring hotellet i den gråaste förorten bara ger skoskav kan vi lämna därhän - du trodde ju inte själv att de var kul, men du sprang ändå.

Nej, jag vill höra om rundan som grusar förhoppningar, inte infriar förväntningar och inte håller vad den lovar.

För mig är det Lida. Jag hade velat ta mig dit i många år och för några månader sedan blev det äntligen av. Ett omfattande spårsystem, skog (delvis naturreservat), omklädning och fika lät som en solklar fullträff och mina förväntningar var löjligt uppskruvade.
Men tji fick jag.
Spåren är breda som motorvägar, skogen är ful, rundornas upplägg trist, pantsystemet för omklädningen krångligt och fikat dyrt.
Tänkta 30k blev 24k eftersom jag riskerade att dö av tristess och monotoni.
Åker aldrig dit igen.
#20
18 maj 2020 kl 12:08
Gilla
#49 Har aldrig kört med bar överkropp under västen, däremot med linne - men då får jag ibland skav på axlarna.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >