Foruminlägg av Kalle Dannestam

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
28 augusti 2010 kl 22:31
Gilla
Till Göran: jag var i Alcudia för ganska precis två år sen och har lagt upp en runda därifrån som går runt Punto de S:t Marti, en utkiksplats 4-5km inåt landet från Alcudia.

Det blev en del backlöpning upp till utkiksplatsen men det var det definitivt värt. Det går att hitta en del grusvägar runtomkring också om man inte gillar att dunka asfalt och sen kan man springa utmed stranden rätt långt om man känner för det.
#2
23 februari 2011 kl 18:18
Gilla
En hel del bra råd och träningsupplägg i den här tråden för halvmara på 1:45, http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=14624. Ditt mål är ju så gott som detsamma så träningen blir ju snarlik.
#3
14 augusti 2011 kl 11:19
Gilla
Inleder med beröm till funktionärerna som gjorde ett hästjobb i mitt tycke, bra målområde också. Känga till tidtagningen, hur den nu funkade.. Startade min egen klocka före startlinjen och efter målgång(för att ha marginal) med 1:29:57 som resultat men landade på den officiella tiden 1:30:00. Surt, sa räven, men ändå personbästa. Farthållarna verkade hålla lite högt tempo inledningsvis men totalt skötte de sig grymt. Motvinden sista 4-5km/ribban var sådär behaglig för övrigt men vädret överlag bra. Bansträckning ok men en del kanter här och var vilket skulle kunna förbättras. Avslutningsvis ska vägsniglarna ha en rejäl känga, det var trängsel och dålig självinsikt i stil med Malmömilen -totalt sett hamnade jag på runt 100:e plats men i startfållan gick det inte att ta sig längre fram än att närmare 1000 ställt sig före. Vad tänker dessa med?.. Och _håll höger_, ni långsammare löpare!(eller flytta er åtminstone vid tillrop i samband med "omkörning" ) Trots detta hatten av för alla som genomförde det hela, gott jobb! =)
#4
16 augusti 2011 kl 20:49
Gilla
Instämmer i Löplabbet. Kunnig personal och brett utbud. Runners Store har inte riktigt lika bra utbud men det skadar aldrig att jämföra lite priser.
#5
20 augusti 2011 kl 23:41
Gilla
Intervaller och regelbundenhet har betalat sig i år! Under 40 på milen för första gången på 11 år (Malmömilen) är jag sjukt nöjd med. Därtill sänkt halvmara-PB från 1:45 till 1:30 på 11 månader. Vilopulsen 10 slag lägre än för ett halvår sen så den positiva utvecklingen borde hålla i sig =)
#6
22 augusti 2011 kl 13:09
Gilla
Mina enda erfarenheter är Malmömilen och Malmö halvmara. Tider fick jag visserligen, men främst på Malmömilen skilde de mer än vad jag tycker är acceptabelt för ett arrangemang av den storleken.
#7
24 augusti 2011 kl 00:30
Gilla
Mina erfarenheter inom rikets gränser säger att Siljan-trakterna(t.ex Tällberg) är tämligen vackra, backiga m.m., som stora delar av norra Dalarna är. Södertälje har faktiskt bjudit mig på en hel del höjdskillnad också och Höga kusten håller jag med Henrik om.

Utomlands tyckte jag Mallorca hade en del bra löpmöjligheter och så även Barcelona -omringat av berg men har även gamla Olympiastadion och dess område mitt i stan där man känner idrottens historiska vingslag kombinerat med makalös utsikt och nästa blodröda sandstigar. San Franciso kommer jag ihåg som rejält backigt också, om vi väl är inne på löpning i stadsmiljö.

Annars är en enkel tumregel utifrån egen erfarenhet att backigheten och variationen ökar i proportion till avståndet från Malmö.. =)
#8
31 augusti 2011 kl 22:15
Gilla
Håller med om tomhetskänslan men har vänt på det hela och ser träningsperioden utifrån ett mer Rocky-aktigt perspektiv.. Tänker man lite mer á la Eye of the tiger-sekvenserna i första filmen där det är uppbyggnadsträning inför den stora matchen som komma skall, hamnar den vanliga löpträningen i ett helt annat, överdrivet romantiserat måhända, men ändå mycket roligare och taggande perspektiv =)
#9
31 augusti 2011 kl 22:25
Gilla
Är sjukt sugen på att testa nåt nytt och efter förra intervallerna där jag följde uppdateringarna och snacket runt blev suget större. En f.d. knäskada har lyst med sin frånvaro och träningen är sen i våras åter på normal nivå men mest inriktad på 10k/halvmara. Håller kroppen och vågar jag testa är mitt främsta huvudbry men efter dubbla träningspass idag(efter öl/grill igår) som kändes hur bra som helst och gav en ordentlig endorfinskjuts börjar tankarna likna "varför inte?.." =)
#10
31 augusti 2011 kl 22:44
Gilla
Som så många andra sagt -släpp pressen, bara njut! Poetiskt jämförbart med att leta kärlek -så fort man slutar leta så hittar den en själv istället =)

Hade knäbesvär länge som fick mig att vilja elda upp allt vad löpskor heter, jobbig och lång rehab som inte ledde nån vart. Operation med utlovade 4 veckor till löpbart knä blev ett halvårs mentalt krig.. Kom till slut tillbaka med träningen, stagnerade, pressade mig rätt hårt varje pass och kom knappt framåt alls.

Har nu lagt om och varierar tempo/sträcka/miljö/underlag betydligt mycket mer. Den genomsnittliga farten är sänkt men med variationen och lusten som stöttepelare har det, utan att överdriva, gjort underverk. Ibland maxas det på favoritsträckan med personbästa här och där, då och då blir det barfota i sanden eller bara ut i daggtät skog utan nån som helst plan eller struktur bara för att det är så jävla kul helt enkelt.

Testa nytt och leta inspiration, återfå lusten så är du på god väg. Keep on keepin' on!
#11
5 oktober 2011 kl 00:35
Gilla
#12
28 november 2011 kl 22:06 Redigerad 28 november 2011 kl 22:08
Gilla
Gjorde en sån för 2 år sen då en liten trasig del av yttre menisken avlägsnades. (sjukgymnastik, inlägg och annan rehab 14 mån innan dess p.g.a. diagnosen löparknä). En skada av arten "inget större, det går att springa efter en månad igen" var vad man sa vid operationen.

Besvären dels efter skadan som skulle läka dels efter operationsärren höll i så pass att det inte gick att springa längre än 4km max en gång i veckan första 3 månaderna. Efter ungefär ett halvår var jag tillbaka i grundform och ett knappt år efter ingreppet sprang jag Lidingöloppet.

Vill inte vara nån domedagsprofet men har minst sagt lärt mig att ta läketidsprognoser och skadebedömningar med en nypa salt =/ Likt Csaba var det lite så att jag fick tjata mig till operationen också. "Nåt är fel, in och skär" kände jag från början skadan uppstod. Årslång rehab äter energi när man känner att det inte leder någon vart trots att man följer alla program.
#13
29 november 2011 kl 00:04
Gilla
Skadan kan återkomma trots operation. Ibland för att man sliter/springer fel och ibland p.g.a. att man avlägsnat brosk och stötdämpningen därför blir sämre.

Jag känner ibland ett visst obehag och mitt opererade knä har alltid varit knappt märkbart mer svullet än mitt friska knä. Ska snart stämma träff med sjukgymnasten och se vad/om man kan göra nåt.
#14
7 december 2011 kl 09:56
Gilla
Inledningsvis var målet ett diffust "så långt som möjligt, men regelbundet, bra återhämtning och kvalitet" utan en specifik siffra.

Skruvade om efter ett tag och satsade på att klättra i listan på jogg istället och tog mig upp till 6:e plats för en enskild månad i november och klättrade efter dagens korta pass in på Malmös topp-20.
#15
23 januari 2012 kl 15:39
Gilla
Får kopiera Krister: Volbeat! Både tempo, tyngd och jävlar anamma. Överlag är det mest hårdrock och helst live-upptagningar för min del, 'Running free' med Iron Maiden passar särdeles bra =)
#16
25 januari 2012 kl 18:19
Gilla
Det ska nog redan från början sägas att jag är inne på Mickes spår.. Dråpligheten och humorn måste man se, det är inte mer än rätt att dra på smilbanden när människor klantar till sig helt på egen hand enbart utifrån dumdristighet eller hybris.

(Ett sidospår här är min egen yrkestillhörighet inom blåljusspektrat där jag intygar att vi lägger på tok för mycket tid och pengar på saker vi med handen på hjärtat varken borde eller vill göra men ändå måste. Varför? - för att ingen annan gör det och vi svarar alltid, även om det tar lång tid ibland/oftast/jämt, rätt och slätt. Motto? -alltid en gång för mycket än för lite, men alltid ifrågasätta användandet av resurserna.)

De som är illa däran eller i livsfara som t.ex. vilsna barn osv. förtjänar och skall ha all hjälp de kan få. En joggare som förirrat sig och kan frysa ihjäl? Ja, oftast h*n också, men man måste också ifrågasätta att vederbörande myndiga och fullt fungerande person själv satt sig i sitsen trots bättre vetande eller ren vårdslöshet vilket är minst lika oförsvarbart.

Det första jag tänkte när jag såg notisen var dock "Vad sysslar han med, hur svårt ska det vara?" Och tog mig en titt på kartan. NEJ, jag har inte sprungit i området själv men ser direkt att arean där han irrat runt är cirka 5*5km stort(Björsared/nordväst om Aspen). Oländig terräng till trots finns det en hel del vägar och enkel matematik ger att en konsekvent riktning i max 25 minuter med all önskvärd rimlighet leder honom in på någon av dessa och sedermera till civilisationen = problemet löst.

Det är nog läge för grabbens idrottslärare(om idrott ens finns kvar som skolämne iofs..) att ha en grundligare genomgång av orienteringsbiten. Ett annat alternativ är ett tvångsmedlemskap i scouterna under ett år så att han lär sig.
#17
5 mars 2012 kl 16:52
Gilla
Man får gratulera =)

Få saker snäpper upp motivationen som nya mål, inte minst när det tydligen gick så bra med de gamla. Själv har jag varit nere i en halvsvacka ett tag nu och mest dunkat på i hopp om att det ska vända och nu med solsken och plusgrader märker jag direkt att det är bra mycket roligare med löpning igen. Första maran på 10 år är även inplanerad i juni.
#18
19 mars 2012 kl 00:23
Gilla
Om en dvärg har fest, kan man då säga att han är mindre värd?
#19
25 maj 2012 kl 09:37
Gilla
Du är en sann inspirationskälla, Stefan, krya på dig!
#20
17 juni 2012 kl 00:30
Gilla
Vädret var makalöst bra enligt mitt tycke -regnat lite föregående dygn, strax runt 20 grader och lätta moln. Mumma! Mitt eget resultat som klar etta av de utklädda(brottarmask och startnr 666), 82:a totalt och 4 sekunder slipade jämfört med förra årets trots förkylning föregående festivalhelg är jag väldigt nöjd med. Välarrangerat men kan inte sluta irritera mig på folk som verkar allergiska mot att hålla höger -vad är det värsta som kan hända?

Blir dock förvånad när man läser i sydsvenskans nätupplaga att 4st kollapsat och fick föras till sjukhus med ambulans. Visst, många på denna sajt är mer fysiskt rörliga än medlet men det är trots allt "bara" en mil och det med 2 vätskekontroller och därtill duschar. Jag lider alltid med de som tvingas bryta och hoppas innerligt att de klarar sig, men vilken nivå av självinsikt har man om man kollapsar på en mil(mindre dock eftersom de faktiskt bröt) som är helt utan backar under normalvarmt(knappast hett) svenskt sommarväder?

..och på ämnet irritation häpnar man hur mycket negativ energi vissa har när diskussionen på sydsvenskans hemsida främst handlar om folk som är upprörda över att de inte kan köra bil hela vägen till/från sina hem vid triangeln under en halvtimme. En folkfest och bra reklam för Malmö, oavsett man själv visste om den eller inte. Demokratiprincipen gör att om DU(chipsprånglande tröttgök) stör dig men 5 500(sociala löpare, vissa dock med högerfilsallergi) inte gör det utan springer i godan ro, då är jag ledsen men då har DU fel =P
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >