Foruminlägg av Lina

< < < 1 2 3 > > >
#1
12 mars 2015 kl 11:23
Gilla
Shit va duktiga ni är!! :) Undrade just vad det var för tokar som bara sprang runt o runt när ja gick förbi (bor precis i närheten), men nu vet jag.
#2
12 mars 2015 kl 21:54
Gilla
Ja precis då när man börjar komma i form ordentligt så händer nåt.. Sträckning antagligen i muskeln på baksidan av lår.

Vad gör man med det? Har känts i typ två veckor nu.. verkar öka.
Har sprungit ett par tre mil rätt lugnt med den här känslan men nu när det ökat lite så har jag bara promenerat men vill ju ut o springa.
Ska man vila ut det, hur lång tid tar det isf eller är det okej att småjogga lite iaf? Kortare stäckor? Stretcha?

Så tacksam för lite råd här..
#3
13 mars 2015 kl 10:36
Gilla
Men va fasen.. 6 veckor :(
Det är liksom mitt på baksidan av låret, där muskeln känns som tydligast och drar lite uppåt rumpan. Ingen akut smärta utan det har smugit sig på. Har ökat mina distanser rätt ordentligt sen nyår typ så beror väl säkert på det kan jag tro, men det är ju så roligt.

Så lätt jogg är okej då om man inte anstränger för mkt?
#4
13 mars 2015 kl 11:15
Gilla
Okej, tack för all hjälp. Får ta det lite försiktigt ett tag, vill ju inte fördärva nått.
#5
13 mars 2015 kl 11:20
Gilla
Ni som springer ett par tre gånger i veckan utan några större prestationskrav.. hur många par löparskor har ni?

Om man har ett par man gillar ska man hålla sig till dom eller kan det vara så att foten/hållningen/osv kan ha fördel av att variera mellan olika skor?
#6
13 mars 2015 kl 14:19
1 Gilla
Jag sammanfattar era svar som att det är helt okej (" nästan behöver") att gå o köpa nya skor :) Har två par.. Ett som jag sprungit med i vinter och ett par till som jag egentligen gillar mer men som så ventilerade att de får vänta några veckor till. :)
#7
13 mars 2015 kl 14:40
Gilla
Alltid roligt att köpa skor ju.. eller ja, allt med fina färger som gör det ännu roligare att springa är ju kul att handla :P
#8
13 mars 2015 kl 14:51
Gilla
Och fråga ang skor då..
om man har ortopediska inlägg i sina skor.. spelar det då nån roll om man köper skor för neutralt eller pronerade löpsteg. Är det i själva skon skillnaden sitter eller är det bara i sulan som man ändå plockar bort när man stoppar i inläggen? Blir det "dubbel effekt" om man stoppar i inlägg i en pronerande sko?

Och ja.. verkar som jag redan bestämt mig för att köpa nya skor. Hihi.. :)
#9
13 mars 2015 kl 16:54
Gilla
Nä, har inlägg från ortopedtekniska på sjukhuset här.. flyttar dom mellan olika skor. Kanske ska ta o ringa dom o fråga egentligen..
#10
17 mars 2015 kl 21:35
Gilla
Springer nu mest i Asics gel tri noosa som är sjukt sköna men det känns lite överkurs för en "nybörjare" som mig att skutta runt i triathlondojjer. :) Springer typ 2-2.5 mil/veckan på mestadels asfalt (förhoppningsvis lite mer skogen framåt våren) Skulle gärna ha nått lite stadigare men som är lika sköna och med bra dämpning i. Spelar det nån roll för en som inte har så jättestora prestationskrav, det här med lättviktssko eller "vanlig"?

Alltså det finns ju så mkt olika skor så man vet ju inte ens vart man ska börja titta.. Vad skulle ni rekommendera?
#11
18 mars 2015 kl 08:32
Gilla
Det är nog mest att jag inte är van att springa i såpass lätta skor.. tidigare har jag alltid haft skor som varit lite tjockare, tyngre (inte direkt brytt mig om vad jag haft på fötterna) och inbillat mig att de skyddar fötterna bättre på ngt vis.
Men tack för bra tips.. får nog ta o spendera en eftermiddag i sporaffären snart o prova lite olika :) Svårt bara att föreställa sig hur dom känns ute..
#12
18 mars 2015 kl 20:18
Gilla
Bh.ar igen då.. Alltså fattar inte hur alla orkar krångla sig i o ur sånna bh.ar som ska träs över huvudet.. nog för att jag har breda axlar men kramp i dom ska man väl ändå inte behöva få? Phu! Har även en sensor till blodsockermätare på överarmen emellanåt som ALLTID fastnar.. så, vettiga bhar med redigt knäppe bak eller dragkedja fram? Finns ju typ inget att prova i butik. Beställde en Under Armor med dragkedja som är okej, men axelbanden kryper nästan upp på nacken (mer passande en cyklist?) Vet ni om det finns några bra? Har ju sett alla tips om shock absorber, men hur tusan knäpper man den när den sitter på?
#13
21 mars 2015 kl 12:58
Gilla
Hmm.. låter som shock absorber kan vara värd att testa då.
Och visst är det väl så att alla har vi nått "konstigt" så det är lika bra att ta det med en klackspark, tror det gör det lättare för folk runtikring också.
#14
26 mars 2015 kl 11:44
1 Gilla
Fixar du 8km utan att dö är milen inga bekymmer. Startade vid nyår med målet att palla en mil till våren utan krav på tid. Skulle "testa" en mil en gång, det blev en runda på nästan 13km (på helt okej tid dessutom) så i mitt huvud är en mil inte så långt längre :D Man får testa ibland o låta sig bli överraskad allt man faktiskt kan!!
#15
27 mars 2015 kl 09:54
Gilla
Börja med att bara försöka komma ihåg att när du står.. så håll alltid händerna på ryggen. Försök se ut som en vakt haha, en avslappnad vakt! Aldrig ha armarna i kors över bröstet.. det ger mer än man tror. Ju mer man "övar" på det där desto mindre kommer du behöva tänka på det, det kommer automatiskt. Det ger ju direkt en rakare rygg. drar axlarna bakåt och gör det stört omöjligt att framhäva sin gamnacke.
Sen är det väl träna ryggen/bålen som gäller..
#16
27 mars 2015 kl 13:09
Gilla
Har de flesta lurar i öronen när ni springer?

Och vad lyssnar ni på då?
Sitter ni o knåpar ihop speciella låtlisor beroende på typ av pass, lyssnar ni bara på en vildblandning av den musiken ni gillar eller funkar det lika bra radio?


Har själv listor med en typ av musik jag gillar/blir peppad av.. definierar denna med egen musikalisk term, gladmetal ;) blandat med en god dos 80-tals glam.
Men har tänkt försöka mig på lite längre pass framöver och funderar på om jag bör ha nån annan musik som inte driver på så mkt hela tiden utan mer kan få en att hålla tillbaks lite för att orka hela vägen.. hur tänker ni?
#17
27 mars 2015 kl 14:25
Gilla
Jaa så klart, p3 dokumentär hinner jag ju aldrig lyssna på annars. Det får det bli!! :)
#18
29 mars 2015 kl 09:47
Gilla
Tjo.. bombar visst sidan med frågor nu.. men ni har ju så bra svar! :)

Trotsade känningar av en sträckning o sprang mitt längsta pass hittills igår, i väldigt lugnt tempo. 18km!!
Gick hur bra som helst var riktigt skönt nästan hela vägen tillome..

MEN, när det var bara några km kvar hem så kändes det som att stortårna svullnade upp o helt plötsligt inte fick plats i skorna längre. Att dom liksom tog i skon på ovansidan.. hmm. Har ju läst en del här om att folk får ont i tårna, men ska det verkligen vara så??
Skorna sitter helt perfekt vanligtvis men är det så att de ändå är för små eller får man helt enkelt vänja sig vid att det blir så här? Eller kommer tårna vänja sig och skärpa till sig ju mer man springer? Kan ju inte gärna köpa större stor heller då jag vanligtvis inte springer mer än kanske 8-9km i taget. Ska man ha olika skor för olika distanser? (I know.. i-landbekymmer..)

Gör ju ont idag också :(
#19
29 mars 2015 kl 16:23 Redigerad 29 mars 2015 kl 16:46
Gilla
Hmm.. brukar ha 38-39, dess skor skorna är 39,5. Känns rymliga när man tar dom på sig, eller ja inte rymliga.. dom smiter åt bra på foten o det sa killen i affären att de ska göra men tårna kan jag vicka på ordentligt. Känns det inte konstigt att behöva springa i för stora skor?
#20
29 mars 2015 kl 16:53
1 Gilla
Ni som använder både runkeeper och lyssnar på musik, vad har ni för telefoner? Måste byta då min inte ens klarade 2 timmar.. :( Det måste de väl ändå fixa med marginal?
< < < 1 2 3 > > >