Löpning Kläder, Skor & Prylar 323 inlägg 18238 visningar

Fler recensioner av tjejer

Annelie
1971 • Skövde
#1
21 april 2012 - 15:10
1 Gilla
Nej, jag menar inte att vi ska recensera tjejer (detta kommer nog grabbarna här på jogg att hugga på ;-))

Jag saknar recensioner skrivna av tjejer på skor, kläder och annan utrustning som har med löpning att göra. Jag syftar inte bara här på jogg, utan i största allmänhet (förutom när det gäller sport-bh, och de tjejer jag ser i spåren har på sig mer kläder än så). När jag söker på nätet är de flesta recensioner skrivna av män, och då recenseras företrädelsevis den manliga versionen av tex en sko.

Jag vill läsa recensioner skrivna av både män och kvinnor för att få en helhetsbild, men det finns vissa prylar där en tjej's synpunkter väger högre tex hur en löparryggsäck passar över brösten, eller hur bra ett par cykelbyxor gör sitt jobb. Tyvärr killar, där räcker ni inte till ;-)

Jag vägrar att tro att tjejer är ointresserade eller okunniga när det gäller sin utrustning. På jobbet är det jag som rekommenderar skor etc till mina manliga kollegor samt lägger in löpartidningar i fikarummet.

Så tjejer, berätta om era favoritskor, eller det där misslyckade köpet av en vindtät väst, eller vätskebältet som sitter perfekt efter några små justeringar. Jag är åtminstone intresserad.

(Förresten, det ska bli spännande att se vart denna tråden leder. Trådarna här på Jogg brukar ta de mest oanade vändningarna ;-))
< < < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > > >
Annika
1979 • Mölndal
24 februari 2015 kl 19:15
Gilla
Jag har kört med boxershorts i merinoull från Icebreaker nu i vinter, helt underbart skönt och de håller sig på plats utan att se konstiga ut under tightsen :)

Sportbh har jag kört med Shock Absorber Run i flera år, men har precis upptäckt Panache som är helt jäkla fantastisk - lite speciell i storleken, den är stor i omkretsen så det är klokt att gå ner en storlek runtom och upp 1-2 storlekar i kupan. Snygg, lätt att ta på och av sig, man kan sätta ihop banden i ryggen eller inte, suveränt stöd även i stora storlekar (jag har 30FF i engelska storlekar i den; motsvarar 65H. I de flesta andra märken har jag 70F eller 65G).
Fick även hem en Freya idag http://www.lessbounce.com/what-to-wear-for-working-out/freya-active-underwired-crop-top-sports-bra_ct521pd409.htm - har inte hunnit springa i den än men provhoppade lite i badrummet och den verkar också väldigt bra! Båda är snyggare än SA Run tycker jag!
Annie F
1981 • Tullinge
24 februari 2015 kl 22:33
Gilla
Nån som hunnit testa de nya tightsen från 2XU? De med bredare linning? Gillar hur mina gamla sitter överallt förutom just att de är så låga i ryggen och att linningen är så tunn.. men har inte hittat dem billigt från England än ;)
Elisabeth Ankarcrona
1978 • bankeryd
7 mars 2015 kl 18:24
Gilla
Vad springer ni med för solskydd för ögonen? Apropå Sofia Hedströms artikel I nya runners world. Jag erkänner att jag aldrig springer med solglasögon, har ett par sportglasögon från x-kross men tänker efter att ha läst artikeln att det kanske funkar med vanliga? Erfarenheter?
Åsa
1978 • Tyresö
8 mars 2015 kl 01:56
Gilla
Har har sällan känt behovet av glasögon pga starkt ljus. Däremot får jag problem sommarhalvåret med att insekter åker in i ögonen. Vet inte om det händer mer eftersom jag bor ute i vildmarken och oftast springer där, men vissa perioder på somrarna kan det var riktigt pissigt.
För att komma undan det problemet behöver jag såna dä sportsolglasögon som liksom sluter åt lite mer kring ögat. Ni vet, såna som ser lite töntiga och pretantiösa ut, modell a la löpare eller cyklist, men de är de enda som stänger insekterna ute.
Så om jag använder solglasögon är det såna. Fast jag har någon apbillig variant från bensinmacken.
Annika
1979 • Mölndal
8 mars 2015 kl 07:25
Gilla
Jag köpte ett par såna här häromdagen: http://www.loplabbet.se/store/tillbehor/ovrigt/loparglasogon/adidas-eyewear-duramo-small-shiny-white.html
Har dock inte hunnit testa dem än :) Hittills har jag helt enkelt satt på mig keps när det är soligt, men tänkte det skulle vara skönt att slippa det.. dessutom borde de kunna skydda lite mot vinden också tänkte jag!
Elisabeth Ankarcrona
1978 • bankeryd
8 mars 2015 kl 10:27
Gilla
Ja, alltså jag har ett par sportglasögon från x-kross (en vinst i en ultraintervall tävling!) Men de trillar ner på näsan hela tiden så de passar inte så bra. Funderar egentligen på om det verkligen behöver vara just sportglasögon, man kan kanske lika gärna ha vanliga?
Åsa
1978 • Tyresö
8 mars 2015 kl 11:12
Gilla
Klart man kan ha vanliga. Bara de sitter på och inte glider runt så är det väl bara att köra! :)
Berith
1962 • Umeå
8 mars 2015 kl 14:47
Gilla
Håller med #264 om somrarna när det är mycket insekter, cykla eller springa denom ett insektsstim är itne kul, men billiga tup Biltema med så ljusa glas som möjligt för det är ju inte kul när det blir mörkt heller, endera man springer in i mörk skog eller genom en gångtunnel, ids ju inte fippla med glasögon då!
Annars funkar vanliga i stark sol!
Eller *tada! Keps!
Johanna Linde
1987 • Essunga
8 mars 2015 kl 20:03
Gilla
http://www.loplabbet.se/store/alla/bliz-active-eyewear-motion-plus.html Dessa köpte jag inför förra säsongen. De sitter som gjutna och skaver eller klämmer inte. Väldigt lätta. Passar till cykelhjälm eller till löpning. Väldigt praktiskt att man får med tre olika par linser så att man kan välja efter vilket väder det är, så man slipper ha solglas när det är mörkt. Nackdelen: de är ju lite dyra, men mycket användbara och absolut prisvärda!
amanda
1989 • ............
9 mars 2015 kl 16:07
Gilla
Denna jacka har jag haft hela vintern me bara en tröja under, den e vindtät å åker inte upp hela tiden. Å hand värmarna är superbra! Så både superskön och väldigt effektiv. Riktigt nöjd! http://www.dobsom.se/shop/dam/Active/R-90-Eco/Jacket/
1981 • Skövde
18 mars 2015 kl 20:18
Gilla
Bh.ar igen då.. Alltså fattar inte hur alla orkar krångla sig i o ur sånna bh.ar som ska träs över huvudet.. nog för att jag har breda axlar men kramp i dom ska man väl ändå inte behöva få? Phu! Har även en sensor till blodsockermätare på överarmen emellanåt som ALLTID fastnar.. så, vettiga bhar med redigt knäppe bak eller dragkedja fram? Finns ju typ inget att prova i butik. Beställde en Under Armor med dragkedja som är okej, men axelbanden kryper nästan upp på nacken (mer passande en cyklist?) Vet ni om det finns några bra? Har ju sett alla tips om shock absorber, men hur tusan knäpper man den när den sitter på?
Åsa
1978 • Tyresö
18 mars 2015 kl 22:44
Gilla
Shock absorber run har två knäppen bak. Ena är som en vanligt bh-knäppning och den andra en snäppgrej i korsryggen. Jag knäpper den första som en vanlig bh och den andra med armarna över huvudet. Tycker inte det är svårt när man väl lärt sig snäppgrejen. Och man slipper trä den över huvudet, något jag inte heller gillar att behöva göra.
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
19 mars 2015 kl 08:18
Gilla
Apropå #250, Jag har korta tights av merinoull från Ullmax, sitter kanonbra både direkt på kroppen och utanpå ett underställ. Använder dem långt in på våren för rumpan och ryggslutet är ofta kalla.
Lindah
1981 • Sarpsborg, Norge
19 mars 2015 kl 18:20
Gilla
Jag har också shock absorber run. Första gångerna var det lite trixigt hur jag skulle knäppa den. Men nu har jag lärt mig och det är inga som helst problem. Eller jo direkt efter att jag gjort min cancer operation fick maken hjälpa till för då kunde jag inte använda armen.
Har hållt på och letat sportbh som även har plats för min bröstprotes. Men det är omöjligt. så jag använder shokc absorber run och trycker ner protesen i den. Kan hända att jag får stoppa den på plats några gånger under rundan men men det är smällar man får ta :-D
Ingrid Aaro
1964 • Linköping
20 mars 2015 kl 13:48
Gilla
Jag springer med Höggen gard elelr vad de heter. Egentligen riktade mot ryttare tror jag, men bra att springa i. Knäpps bak med fyra - fem hyskor, byglar och stabila. Inte orkat läsa hela tråden så jag vet inte om någon tagit upp dem. http://www.hogengard.se/ så var det.
Åsa
1978 • Tyresö
21 mars 2015 kl 00:30
3 Gilla
#274
Av någon anledning känns det som att just shock absorber run är rätt bra på att hålla en protes på plats. Den bh:n flyttar sig liksom i princip inte alls :) Har en annan sport-bh som är en sån där som är i ett stycke utan knäppning, där gissar jag att den inte alls skulle funka.
Men, du kan ju alltid se till att tappa protesen mitt framför någon du vill skrämma lite. Och skrika "aaaaah, hela mitt bröst lossnade!!!" :D

Jag ser lite konstig ut på kroppen här och var efter en sjukdom jag hade när jag var yngre, och kommer alltid se ut så. Det kan vara väldigt tröttsamt när folk glor, även om jag förstår att det är så det blir. Ibland händer det att någon ny bekant plötsligt utropar "men vad har hänt DÄR" och pekar och har sig, då brukar jag låtsas att jag själv precis upptäcker att jag ser ut så och utbrista "men ...HERREGUD!! Vad har HÄNT??.
Ibland får man driva med folk lite.
1981 • Skövde
21 mars 2015 kl 12:58
Gilla
Hmm.. låter som shock absorber kan vara värd att testa då.
Och visst är det väl så att alla har vi nått "konstigt" så det är lika bra att ta det med en klackspark, tror det gör det lättare för folk runtikring också.
Lindah
1981 • Sarpsborg, Norge
23 mars 2015 kl 13:03
2 Gilla
Åsa - Ja jag har skrämt folk med både protesen och under cellgiftsbehandligen då jag tappade håret och hade peruk. Folk ser rätt shockade ut då man drar av sig håret för att svalka sig ;-) :-D . Tror man lättare kommer sig genom det jobbiga om man tar det en smula lättare.
Men ja Shockabsorber är nog den som är bäst på att hålla löstutten (som vi ofta kallar den här hemma) på plats :-)
Lisa Remahl
1977 • Västerås
23 mars 2015 kl 13:25
Gilla
Först sållar jag mig till hyllningskören för shock absorber (fast jag har ingen löstutte :-) )

Sen vill jag bara berätta om att jag ÄNTLIGEN hittat ett västkesystem som passar. Osprey Verve 5. Liten rygga med 2l vätskeblåsa. Sitter som gjuten, har testat den under 25kmturer med bara tunn tröja under.
Jag är 158ck lång och har väldigt kort rygg, vilket gör att vätskebälten verkligen inte funkar på mig, de glider upp och jag slår armbågarna i flaskorna. Jag har ett Nathan med stor flaska bak också, men den hamnar mitt i svanken så jag får skav at flaskan...

Så jag är toknöjd över mitt nya Osprey-inköp, inte panikdyr heller, 600kr.
Elisabeth Ankarcrona
1978 • bankeryd
8 april 2015 kl 08:55
Gilla
Skor, Igen! I höstas skrev jag här för råd och tips om skor. valet föll tillslut på ett par kinvara 5 (saucony). Tyvärr måste jag säga att kvalitetn på dem var under all kritik. Jag har sprungit drygt 60 mil i dem och sulan är helt nernött på främre ytterkanten under på båda skorna (nu har det såklart att göra med min fotisättning också, men ändå!) Snart är det nog hål i sulan. Dessutom har skon spruckit på ett par ställan, på båda skorna. Och hälkappan känns lite för hög då den skaver mot yttre fotknölarna vid längre turer. I övrigt gillar jag den lätta känslan, att den har lågt drop och den sköna dämpningen. Så hade den varit lite trängre (känns lite för vid över tårna, men jag kanske tog en för stor storlek), något lägre hälkappa och MYCKET bättre hållbarhet så hade det varit en perfekt sko. Så, nu måste jag ju köpa nya skor igen och är lite tveksam till just kinvaran som ni förstår.

Nån som vet någon sko som liknar kinvaran? Viktigast är att den har lågt drop och skön dämpning,... Helst ska den vara lätt också. ;-)
< < < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.