Foruminlägg av agnes recksén

#1
30 augusti 2012 kl 22:34
Gilla
Jag kokar havregryn och piffar med solrosfrö+linfrö sen äter jag med äpplemos och hälften grädde, hälften mjölk. Man kan även ha en klick smör i gröten, fett mättar.
#2
12 oktober 2012 kl 00:37
Gilla
1. Springa
2. Ha roligt
3. Ha roligt när jag springer

Hade jag räknat tider och bmi och kilon och lopp hade jag dött av tråkma och bulldom vid det här laget men var och en salig på sin fason. Springa är skönt, avkopplande, och terapeutiskt, det är coolt att kroppen orkar och vill det jag vill.
#3
16 oktober 2012 kl 11:50
Gilla
Jag tycker inte någon som är otrevlig ska få ta ifrån dig peppen att springa. Löpning är för alla oavsett förutsättningar. Och lopp som är öppna för alla är ju just öppna för alla.
Jag förstår att det finns de som vill ha en bra tid och som springer på ett annat sätt än jag men deras rätt att löpträna eller tävla är inte större än min.
Att klaga på att folk är överviktiga, långsamma och inte fattar outtalade regler är väl bara jättetråkig stil och helt etikettslöst.
#4
16 oktober 2012 kl 12:07 Redigerad 16 oktober 2012 kl 12:09
Gilla
Jättemysig tråd! Tack trådskaparen!

Jag började för att det var enkelt. Sen köpte jag så mycket dyra prylar så nu har jag inte råd att sluta ;)

Närå. Men dels blir jag så himla lycklig efter varje pass så jag genast glömmer om det varit jobbigt sen är det häftigt när kroppen finner rytmen av sig själv. Det känns bra, kroppen vill springa.
#5
20 oktober 2012 kl 11:09
Gilla
#6
21 oktober 2012 kl 10:08
Gilla
Oj vad olika man kan läsa en artikel. Jag tyckte det var bra att man visar på att tjock inte nödvändigtvis = otränad och smal inte nödvändigtvis = sund.
Främst för att lyfta det sociala stigma kring fetma som inte gagnar någon.
Sedan hamnade vi i något Orwellskt, vet ej riktigt hur det gick till även om jag också tycker att det var konstigt att Engwalls inlägg cencurerades.
Jag tänkte inte heller främst på elitidrottare när jag delade länken, utan på vardagsmotionärer vilka det här communityts flesta deltagare trots allt är.
Jag tycker det är trist att träning ska reduceras till en fråga om viktnedgång. Träning för mig är glädje och stolthet över vad min kropp presterar och jag gillar min kropp, valkar och hela faderullan. Skulle min prio ett vara att tappa kilon så skulle min träningsglädje snart mattas ut.
#7
21 oktober 2012 kl 12:37
Gilla
Re Gabriel: Artikeln bygger på:
Lena Gullberg, flitig motionär med övervikt
Studien i European Heart Journal av Fransisco Ortega
Erik Hemmingsson, Karolinska
Alltid viktig att vara källkritisk men att hävda att artikeln är propaganda för Coca Cola är väl ändå lite magstarkt? För att inte säga foliehattigt.

Re: Bo: Jag har ärligt lite svårt att hänga med i ditt resonemang. Dels rabblar du mycket siffror och dels tror jag att du främst ser saker ur ditt perspektiv, jag har förstått att du har sprungit väldigt mycket. Och det är ju kul, men hur många är på din nivå? Hur många strävar ens dit?
Jag vill vända mig till de som gör jogg.se till Sveriges största joggcommunity och de kan omöjligen vara löparproffs allesammans. BMI och elitträning är säkert viktiga grejer men det måste finnas plats för alla oss andra också.
#8
21 oktober 2012 kl 13:02
Gilla
Ja och nu läste jag det igen för jag tänkte att jag kanske var ute på hal is.
:)
Men nej jag tycker inte inte det. Jag är imponerad av Guidols kunnande och research men hans tes blir bara sann om man tar för givet att feta är feta pga junkfood. Ingenstans i artikeln jag länkade till står det: ät skräpmat och träna ibland så är det fina fisken.
#9
22 oktober 2012 kl 17:10
Gilla
#10
11 januari 2013 kl 18:59
Gilla
Jag undrar lite varför en tråd om Tjejepitetet får en massa män att hejvilt kasta fördomar och myter om kvinnor och framförallt feminism. Det känns lite som att trådens ämne egentligen mest berör tjejer som springer ändå är 70% av inläggen hittills skrivna av män. Frågan är väl helt rimlig; behövs tjejepitetet eller kan det rent av förfela sitt syfte.
#11
22 april 2013 kl 13:34
Gilla
Jag gillart! Det är lite som att ha bott i en etta med kokvrå som var helt okej men flyttat till en tvåa med balkong och inse hur gött man kan ha det :)
Loggan är snygg och layouten känns luftig och behaglig. Självaste dagboken känns igen.