Foruminlägg av Daniel Myrskär

#1
30 september 2012 kl 17:49
Gilla
Peter :
Känner igen dina symptom, hade precis likadant i mitt vänsterknä för 1,5 år sen.
smärtan kom efter 4-5 km och sen var det bara att lägga ner det passet.
Körde en månads uppehåll från löpning och sen gick jag på det sakta igen
Den stretchövning som funkade suveränt för min del som jag gjorde innan löppasset (en kort uppvärmning och sen stretchade jag just utsida lår innan jag gick på mitt löppass) var om jag nu kan beskriva den då jag inte harn ån bra bild.

Står rak upp, korsar vänster ben framför höger ben, sen låter jag höften sträva så mkt åt vänster som möjligt medan överkroppen böjer sig åt höger lite svagt framåt. Det ska strama på just utsidan av låret.

Så körde jag i ca en minut.
Sen gick jag på löppasset och efter passet körde jag en likadan stretching igen, minst en minut.

Har inte haft några problem alls efter det.

har läst mig till att den övningen som visas på bloggen med foamen som man ska rulla över skall vara bra men samtidigt otroligt smärtsam, därför passade denna mig bättre och denna fuinkade oxå .

Lycka till!
#2
22 januari 2013 kl 12:55
Gilla
Vad för problem upplever du med ditt löpsteg då?
#3
23 april 2013 kl 17:44
Gilla
Hur är det med salt?

Jag svettas alltid nåt kopiöst mycket och det känns som om jag får saltbrist pga detta och vad jag hört ersätter inte sportdrycken alls det salt man förlorar via svetten.

Hur lång tid tar det för kroppen att ta upp saltet, när når man gränsen på hur nära loppet man har nytta av att äta extra salt eller hjälper det även att ta det under loppet?

Själv funderar jag på salttabletter men är det försent att ta dem när man kommit halva loppet?
#4
23 april 2013 kl 17:48
Gilla
Kan varmt rekommendera kompressionsstrumpor. Jag hade ofta ont i underbenen efter långpassen (dock inte benhinnorna utan snarare på sidorna nere vid anklarna, troligtvis pga att muskler mm vibrerar mkt vid varje fotnedsättning)

Kompressionsstrumporna hindrar vibrationerna och det känns som om jag har stuns i mena vader längre in i långloppen (vet dock inte om det är en del psykiskt oxå), så jag tycker de fungerar klockrent :)
#5
24 april 2013 kl 23:32
Gilla
Emelie : så då funkar det att ta under loppet alltså, bra att veta. Ska nog oxå sno några påsar salt på McD nästa gång jag besöker det gyllene M:et :)

Resorb? Finns på apoteket misstänker jag ?
#6
27 april 2013 kl 11:58
Gilla
finns rödbetsjuice att köpa i affären eller måste man framstäla den själv av rödbetor?

@Thomas S :Okej, går på ditt tips där, ska kolla in Resorb istället för Donkan :)
#7
28 april 2013 kl 12:03
Gilla
Christian : tackar, ja det stämmer..kollade upp det igår ikväll och 50 cl kostade runt 30:- och man skulle dricka 1 dl/dag så 2 flaskor (60:-) varar i 10 dagar...känns som att jobbet med å pressa eget känns avlägset då det inte var dyrare än så :)
#8
28 april 2013 kl 14:19
Gilla
Kan väl tycka att mörkret är en del av tjusningen, det är väl därför man deltar i ett midnattslopp, just för att få springa i mörker istället för som alla andra lopp, mitt på dan (de flesta lopp iaf).
Hoppas oxå på bättre väder iår, då blir det per automatik ljusare oxå Förra året togs en del energi till att undvika vattenpölarna och vil gärna lägga allt krut på att ta mig rakt fram så snabbt som möjligt iår :)
#9
20 maj 2013 kl 00:12
2 Gilla
Det där med att hålla till höger, jag försökte gå under 2 timmar (nu gick det inte iår pga värmen, det blev 2:07) men jag har upptäckt att jag springer om fler än jag blir omsprungen av så jag springer oftast ganska långt till vänster i banan men lämnar alltid en plats till vänster om mig ifall det kommer en gasell bakom som jag omöjligt kan hålla koll på, jag får ju ha full koll framåt själv. Det funkar till 99% och har aldrig blivit knuffad eller hojtad på egentligen. Möjligtvis nån gång då jag själv har varit tvungen att hålla allra längst till vänster själv för att springa om någon, och samtidigt haft någon bakom som springer fortare men så fort jag passerat min person så lämnar jag den där metern til vänster igen :)
Största problemen tycker jag är vid vätskestationerna, då ska ju helt plötsligt alla till höger och gärna stanna oxå, där blir det lätt stockning. De borde egentligen försöka ha vätska på båda sidorna tycker jag.
#10
21 maj 2013 kl 23:06
Gilla
Var rätt missnöjd direkt efter varvet iår, tills jag insåg att ALLA gjort bra mycket sämre tider än föregående år upp mot 10 minuter sämre på många, då inser jag att jag gjorde nästan 4 minuter bättre tid iår än förra året. Så mitt mål att gå under 2 timmar hade nog fungerat om det varit en vanlig dag med vanlig Göteborgstemperatur för Maj månad. :)
Nu blev tiden 2:07. Den ska putsas till 1:55 minst nästa år..
#11
23 maj 2013 kl 12:32
Gilla
Marcus : om du orkar får du gärna kolla #45360 oxå. Intressant att se hur väl uppfattningen egentligen stämmer överens med verkligheten :)
Kändes som om jag passerade lika många som jag blev passerad.
#12
24 maj 2013 kl 02:25
Gilla
Alltid intressant att se hur många man faktiskt passerar utmed banan, sen är den infon inte helt kompatibel med hur man borde varit seedad heller, om man inte startar i grupp 1-4 då. För efter det börjar ju de olika specialgrupperna dyka upp såsom "alla lopp", "TEAM Guld", "TEAM Silver", VGR och Volvo och de har ju inte seedat till sig starttiderna utan de kan ju vara såna som normalt alltid tar 3 timmar på sig att genomföra loppet.
Men visst, man ska ju passera dem ändå, de utgör ju ett visst hinder ändå. :)
#13
25 maj 2013 kl 18:56
Gilla
Claes : tack för tipset...själv är jag nördigt intresserad av statistik.
Springer en timme själv, sen spenderar jag minst en timme till hemma för att analysera och kolla statistiken på min egen träning :)
#14
12 april 2014 kl 11:12
Gilla
vad kostar en omgång akupunktur? hur långt var det mellan behandlingarna? vad hade du för tidsramar med löpning efteråt? skulle du vila och i så fall hur länge?
#15
22 maj 2014 kl 23:05
Gilla
Jag Hade så ont astt jag efter 7 km haltade. Detta var i början av april. 20 april fick jag mina ortopediska inlägg och mindre än en månad senare genomförde jag Göteborgsvarvet utan att få ont efteråt. Visst jag kördfe knappt nån löpträning fram till varvet men det gick fortare än 3-6 månader som jag hört andra säga att det tar. Sen kanske det inte är borta men mina inlägg gör att jag kan träna iaf :)