Löpning Kost & Näring 54 inlägg 11752 visningar

mat innan gtb-varvet

Niklas Ericsson
1976 • malmö
#1
28 april 2008 - 17:02
Gilla
är det någon som kan hjälpa mig med förslag om mat och kost innan loppet den 17. Jagska inte starta förrän 15,15 så det är ju rätt sent på dagen. vore tacksam för lite hjälp och ideer hur jag ska lägga upp dagen.
lycka till alla som ska springa
< < < 1 2 3 > > >
1973 • Göteborg
#41
24 april 2013 kl 23:32
Gilla
Emelie : så då funkar det att ta under loppet alltså, bra att veta. Ska nog oxå sno några påsar salt på McD nästa gång jag besöker det gyllene M:et :)

Resorb? Finns på apoteket misstänker jag ?
T Springsson
1970 • Skotrampa
#42
25 april 2013 kl 10:38 Redigerad 25 april 2013 kl 10:45
Gilla
@Daniel, Hmm, jag hade nog inte ätit rent salt sådär bara rakt upp och ner. Salt skall man ha lagom av för att kroppen skall fungera. Är nog klokare att hålla sig till vanlig sportdryck som innehåller rätt balans på saltet ( dessutom med mindre natrium och mer kalium och magnesium som är bättre för kroppen). Resorb kan du köpa på apotek och i många livsmedelsaffärer. Apelsin-varianten tycker jag smakar mindre illa än hallon och svarta vinbär. Bra att ta som återställare efter ett tungt pass när man svettats mycket ( och kanske göra en egen "sportdryck" av som tipsats om tidigare).

Jag hade definitivt ätit som vanligt på dagen, speciellt tre timmar innan jag skall springa. Låter smaskens med kyckling och pasta. Börja loppet med lågt blodsocker är ingen hit för mig i varje fall. Om folk äter bättre innan kanske de är mindre griniga vid omkörningarna? ;)

1981 • Göteborg
#43
25 april 2013 kl 10:45
Gilla
Jag kommer äta en underbar frukost på Gothia Towers. Kommer äta pannkakor, bacon, mackor, fil, yoggi, ägg kaffe vid 09:00 sedan 4 timmar senare hoppas jag magen är tom:-) Men har mycket energi
Mattias
1974 • Borås
#44
25 april 2013 kl 10:53
Gilla
En pizza dan innan. Äggröra, bacon, appelsinjuice, kaffe och ostmacka till frukost (normal helgfrukost) ca 5 timmar innan tävling. Springer helst med så tom mage som möjligt, men dricker vatten regelbundet dagen innan och under dagen fram till en timme innan start.

Viktigt att också återhämta sig efter tävling med öl, potatissallad och grillad kyckling ;)
Per Bilén
1969 • Halmstad
#45
25 april 2013 kl 16:00
Gilla
Två senaste åren har jag bottnat med ostkaka, sylt och grädde till frukost. (mums!) och sen kycklingsallad till lunch. Fungerar utmärkt för mej. I år ska jag inte springa varvet, men tänker nog sympatiäta ostkaka till frukost den dagen i alla fall.
1967 • Västra Frölunda
#46
25 april 2013 kl 16:42
Gilla
Jag käkar ganska normalt. Vill inte springa med överfull mage. Tar en Resorb på förmiddagen innan loppet och lite extra vatten de två sista dagarna.
Jag dricker inget sista timmen mer än för att inte bli muntorr av nervositet. Det är trist att behöva stanna och pinka mitt i loppet!

Jag har provat en 5-dagars kur av rödbetsjuice innan mitt första marathon. Det tyckte jag inte var gott och lovade att aldrig göra om det men det lilla som finns att läsa framställer det som rena trolldrycken så jag kanske ger det en chans igen när tävlingsdjävulen tar tag i mig sista veckan...

Jo, minst lika viktigt; sov ordentligt två nätter innan och undvik folk med förkylning.

1984 • Göteborg
#47
25 april 2013 kl 20:45
Gilla
På tal om mat så gillar jag den här lilla föreläsningen med Rune Larsson. http://www.ur.se/id/157952
Zara
1989 • Uppsala
#48
25 april 2013 kl 20:52
Gilla
ät saltgurka
T Springsson
1970 • Skotrampa
#49
25 april 2013 kl 21:43
Gilla
@Emelie, den är både tänkvärd och underhållande.
1973 • Göteborg
#50
27 april 2013 kl 11:58
Gilla
finns rödbetsjuice att köpa i affären eller måste man framstäla den själv av rödbetor?

@Thomas S :Okej, går på ditt tips där, ska kolla in Resorb istället för Donkan :)
1967 • Västra Frölunda
#51
27 april 2013 kl 20:18 Redigerad 27 april 2013 kl 20:19
Gilla
Daniel: rödbetsjuice kan man köpa på välsorterade hälsokostaffärer. Märket var Biotta om jag inte missminner mig. Tror en flaska på 50cl kostar kring 30 kronor och motsvarar ungefär att käka 50 rödbetor eller något liknande så det lönar sig knappt att pressa själv eller att käka rödbetorna för det blir ett heltidsjobb om man skall få i sig 50 om dagen!
1973 • Göteborg
#52
28 april 2013 kl 12:03
Gilla
Christian : tackar, ja det stämmer..kollade upp det igår ikväll och 50 cl kostade runt 30:- och man skulle dricka 1 dl/dag så 2 flaskor (60:-) varar i 10 dagar...känns som att jobbet med å pressa eget känns avlägset då det inte var dyrare än så :)
1967 • Västra Frölunda
#53
28 april 2013 kl 19:32
Gilla
1 dl? Jag pressade i mig en flaska i stöten. Var det helt i onödan? Klarar man sig på 1 dl så är det inget snack om saken. Jag rödbetsladdar inför nästa lopp!
1981 • Katrineholm
#54
28 april 2013 kl 22:27
Gilla
Säger som många andra, testa inget nytt. Men sen kan man ju behöva ändra upplägg, det är inte säker att samma sak funkar år efter år.
Jag har länge kört på att äta tre timmar innan lopp, inget senare än det. Då har jag ätit vanlig mat eller pastasallad om jag har behövt ha mat med mig. Nuförtiden har jag ändrat lite på det då jag har svårt att få i mig pastasallad. Äter nu en portionsyoghurt (Bärry) och en större macka, typ ljus ciabatta, gärna med skinka eftersom det innehåller lite salt. Sen har jag lagt till en banan ca 1,5 timme innan lopp då jag mår illa om magen blir för tom. Samma upplägg för lopp mellan 10 och 30 km.

Försöker tänka på att äta lite extra salt dagarna innan samt dricka rejält då jag är väldigt känslig för vätskebrist men har svårt att dricka under lopp.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.