1992 • Olofström

Ystadspelen (800 meter)

Söndag 21 juli 2024 16:29

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering 4 i A-heatet. Tid: 1:58.99. Äntligen klarade jag sub 2 på 800 meter för första gången! Det har varit mitt främsta mål inom löpning och friidrott. Det kändes verkligen som det var dags idag. Jag var nöjd med mitt måndagspass på bana och mina löpbandspass denna sommar har känts riktigt bra. Dessutom har jag haft väldigt lite mängd denna vecka, delvis p.g.a. överansträngt högerknä. Men det har nog gjort mig utvilad inför loppet. Utifrån startlistan skulle det även bli bra motstånd. Inför loppet trodde jag faktiskt att jag skulle klara sub 2, men sen vet man aldrig hur det ska bli i slutändan.

Det var soligt och cirka 23 grader varmt under dagen. Det var även en del vind men inte så pass blåsigt som det kan vara andra dagar vid kusten. Det visade sig att det skulle bli två stycken 800 meter heat och det var bra att jag hamnade i A-heatet med bästa motståndet. Jag fick bana 1 och när jag kom ut på bortre rakan så var det en del motvind, men försökte hålla mig hyfsat nära topp-trion. Jag hade några löpare bakom mig vid 200 meter. Jag tror det var vid cirka 300 meter som det uppstod en mer tydlig lucka uppåt. Jag passerade ändå 400 meter kring 57-nånting. Då kändes benen rätt bra och jag trodde vid den tidpunkten att jag skulle klara sub 2. Vid 500 meter brukar det vara som svårast och det hade varit bra om jag hade kunna springa precis bakom någon då. Avståndet uppåt blev dock sakta större. Jag försökte dock tappa så lite som möjligt och hade i alla fall sikte på löparna där framme. Senare på upploppet försökte jag titta efter start- och mål-klockan och när jag såg att det stod cirka 1:52-53 vid något tillfälle så tänkte jag att det nog var klart. Kanske slappnade jag omedvetet av tillfälligt lite då, men tryckte sedan på igen. I slutändan klarade jag sub 2 med en sekund. Topp-trion sprang in på 1:55-tider. Inför sista kurvan kändes det som jag var i ingenmansland så jag tappade nog inte så mycket på upploppet.

Jag hade nog kunnat springa ytterligare några tiondelar snabbare om jag hade varit i en klunga mot slutet av loppet för då hade jag nog kunnat pressa mig ännu mer. Jag tänker då främst på upploppet. Men det är faktorer som jag inte kan styra över och jag är såklart mycket nöjd över att ha sprungit under 2 minuter. Nu känns det också som pressen har lättat en del. En del gånger de senaste åren har jag faktiskt tänkt: "tänk om jag aldrig klarar sub 2 och hamnar precis ovanför". Och med tanke på hur sega och tunga ben jag haft i år så har jag funderat på att gå ned och satsa fullt ut på sprintdistanserna eller göra något annat i stället. Nu får vi se hur det blir i framtiden. Eventuellt kommer jag fortsätta att satsa på 800 meter. Det är trots allt min klart bästa distans och ett nästa mål skulle ju kunna vara att springa fler sub 2-lopp och även förbättra tiden ytterligare.

Mina främsta löparmål har varit
1: Sub 2 på 800 meter.
2: Att vinna Sylvesterloppet Olofström (jag har blivit fyra de senaste tre åren).
3. Att springa milen under 35 minuter. Detta främst för att jag började min satsning med milen och det är den mest populära distansen. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om milen längre och hur mycket jag än springer så verkar jag inte bättre.

Nu har jag klarat av det mål jag värderat mest och som jag trodde skulle vara svårast att uppnå. Det här är min favoritprestation inom friidrott hittills.
0,8 km
Distans
1:59
Tid
2:29 min/km
Snitt
166
Snittpuls
197
Maxpuls
Nike Zoom Victory 3
Total distans: 
1:30:58
29 km

Gilla passet

Kommentarer

Heikki Rytkönen - 22 juli 19:05
Härligt! Imponerande insats! Äntligen kom sub 2 minuter.
Grattis!!!
Kristoffer Karlsson - 22 juli 19:45
Tack Heikki.
Janos Dani - 22 juli 21:17
Stort grattis!!!
Kristoffer Karlsson - 23 juli 09:24
Tack Janos.

Puls