1954 • Falun

Tävling 5000m bana Leksand

Fredag 19 juli 2024 22:28

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Anmälde mig då jag sagt att jag kunde vara hare åt Benny i 2km. Det slutade med att Benny inte ville ha någon hare och jag var lagom osugen på 5000m i 24-25 graders värme. Jag är ju inte lopptränad efter semestern i Österrike och har en motor som inte tål överhettning.

11 personer i heatet och jag aspirerade på sista platsen. Men höll ändå Benny rätt nära i 3km men nu var motorn överhettad. Sista km stannade jag 2 ggr kort vid en hink med svampar och vatten som stod vd bottre lång nära starten. Tur ändå att den rakan hamnade i trädskugga. Sista halvan på rött och sista 2km 5-6 slag under maxpuls. Men jag kom i mål utan DNF. 22:37 på Benny som höll jämn fart hela loppet.
5 km
Distans
23:20
Tid
4:40 min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Mats Edelryd - 20 juli 08:46
Det här gjorde du riktigt bra Leif! Imponerande insats i värmen. Jag är ju lika värmekänslig som du och kan relatera till känslan att springa på max under såna här förhållanden🥵
Härligt att du hade pannben nog att hålla igenom hela loppet trots brutal puls på andra halvan. Måste kännas enormt tillfredsställande.
5 km på bana är verkligen ett kraftprov!
Leif Andersson - 20 juli 09:14
Mest nöjd är jag ändå att jag accepterar tiden och inte tycker den är dålig. Försöker vara mer positiv och inte så kritisk till mina egna tider. Acceptera att jag inte kan göra samma tider som för 10 år sedan.
Mats Edelryd - 20 juli 09:28
När man får den insikten att åldern spelar roll kan man verkligen uppskatta det man mäktar med för dagen.
Själva prestationen kan många gånger även vara bättre nu än då trots att tiden är sämre.
Tony Elias - 20 juli 12:40
Leif, det här är jättebra! Grattis från början till slut.
På Strava kör du under 169 i kadens redan i 4:35 tempo.
Vad blir det om du tränar med högre kadens?
Värmen och pulsen gör sitt! Samtidigt jag säger som Mats!
Och som du säger Leif, positiviteten är mycket bra; den hjälper!
Leif Andersson - 20 juli 15:31
Tony, jo jag vet att min kadens ofta hamnar väl lågt. Försökt tänka på det ibland när jag kör på löpband, att höja kadensen även när jag springer lugnt. Jag såg nu på Strava att kadensen föll oroväckande mycket när jag började bli trött. Måste försöka tänka på det en bit in i loppen.
Ingvar Olofsson - 20 juli 18:07
Kul att läsa att du gick för en riktigt bra tid (9,01 på 2 km) så förståeligt att det blev överhettning i värmen. Du gillar ju 12-13 grader bättre och då hade du nog kunnat hålla uppe kadensen. Man en strong prestation av en M70, bra jobbat!