Svealand

Funderingar kring senaste veckan

Måndag 1 juli 2024 17:32

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Jag börjar känna av den kraftigt utökade träningstiden, som jag började med förra veckan. Det blev totalt ca. 40 timmar lågintensiv motion fördelat på de fem dagarna under slutet av veckan.

Det känns som att jag konstant ligger efter på alla områden, trots att jag tycker att jag varit rätt aktiv under den tiden jag inte motionerat eller sovit. Hushållsbestyren blir lidande, jag hinner knappt laga ordentlig mat och få i mig den. Det känns som att livet bara består av att äta, motionera och sova.

Sådana saker som att handla, diska, tvätta eller städa får jag klämma in lite här och där i tillvaron, men det känns som att det blir på bekostnad av träningen.

I morse t.ex. prioriterade jag att ta hand om tvätten, vilket gjorde att jag inte kom ut förrän efter 11. Nu när jag har varit hemma några timmar efter passet, har jag ägnat en del tid åt att försöka diska ikapp och äta ikapp. Jag har inte ätit något ordentligt på ett par dagar, och då menar jag typ en köttbit, med ris och sallad. Istället har det blivit snabb energi jag har prioriterat, som pannkakor, glass, gröt, frukt, kvarg, jordnötter, sylt osv. Att äta "riktig mat" känns inte effektivt när jag snabbt behöver ladda depåerna för att orka med nästa pass, men man bör ju äta riktig mat också, så man får i sig lite vettiga näringsämnen.

Jag funderar på att jag skulle behöva ett supportteam för att kunna träna på heltid, vilket jag tyvärr inte har tillgång eller medel till. Jag får nog inte ihop mina 8 timmar träning idag. Nu efter att ha druckit en kopp kaffe efter maten ska jag försöka se till att ordna upp det där med blåsan på hälen. Sticka hål på den och tömma den, vilket jag inte kommit mig för på flera dagar. Sen får det kanske bli ett par timmars promenad på kvällen.

Får nog nöja mig så idag, även om det dåliga samvetet gnager lite för att jag inte orkar hålla planen. Det är ju trots allt ett experiment för att se hur mycket motion eller aktivitet jag orkar med per vecka. Man kan ju inte annat än testa för att se vilket utfall man får.
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet