1961 • Göteborg

Rådasjön runt hemifrån

Lördag 14 november 2015 12:39

Löpning - Långpass
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Nu är det dags att dra upp träningsmängden efter tävlingssäsongen. Tanken är att springa 7–10 mil i veckan med fokus på distans- och långpass, åtminstone fram till februari. Max ett kvalitetspass per vecka, i första hand måndagarnas IK Jogg-träningar. Dagens runda blev ett par km längre än planerat så veckan slutar på drygt 7 mil, en bra början på mängdträningen.

Tänkte en runda på cirka 23–25 km och räknade med att en sväng runt Rådasjön skulle landa på ungefär den distansen. Pigga ben till att börja med, fick hålla igen för att det inte skulle gå för fort. Gick i stort sett bara på ansträngningsnivå, tempot varierar därför rätt mycket beroende på om det var uppför eller nedför, medvind eller motvind. En tanke med att ta den här rundan var att jag skulle få den kraftiga västvinden i ryggen längs Rådasjön, och delvis lä genom skogen på returen. Funkade utmärkt, bara på några få ställen var motvinden besvärande. Benen fortsatte vara pigga i stort sett hela varvet runt, lite segt de allra sista kilometerna bara.

Regn och sol om vartannat hela förmiddagen. Väntade därför tills det verkade lite stabilare, och klarade mig från regn hela rundan. Den ganska sena starten gjorde dock att jag var rejält hungrig när jag kom tillbaka, hade bara ätit frukost med tre rostbröd med marmelad och ett kokt ägg. Två stora glas O'boy satt fint innan dusch och mera mat. :-)
26,84 km
Distans
2:22:11
Tid
5:18 min/km
Snitt
141
Snittpuls
156
Maxpuls
180
Stegfrekvens
332 meter
Total stigning (karta)
326 meter
Total stigning (klocka)
Mizuno Wave Ronin 5
Total distans: 
79:03:12
950 km

Kommentarer

Jens Sandahl - 14 november 2015
Najs! Vad står det för lopp på 2016-års agenda?
Erik "Tricky" Fries - 14 november 2015
Bra fråga! Jag drog ju nitlott i år igen till London Matathon som är den enda Majors jag har kvar. Så förutom klassikerna Göteborgsvarvet och Midnattsloppet har jag egentligen inga planer. Men jag räknar med att springa VSM i halv- och hel marathon, nu när jag flyttar upp i ny åldersklass. Centrala tävlingsprogrammet är dock inte klart än så jag vet inte var och när de går. Funderar lite på VM i halvmaraton i Cardiff 26/3 också, Wales är trevligt och det är många år sen jag var där sist. Säkert blir det någon mara i en europeisk storstad också.
Jens Sandahl - 14 november 2015
Jag funderade också på Cardiff för att bryta traditionen med att springa halvmara i Berlin på våren. Kom dock fram till att det får bli maran i Wien i april istället!
Erik "Tricky" Fries - 14 november 2015
Kan verkligen rekommendera Wien, jag sprang den för ett par år sen. Trevlig stad, bra arrangerat lopp och snygg, ovanlig medalj.
Mellanben - 14 november 2015
BVra LP pass. Den rundan måste Sara och jag testa:-). Barcelona mara kanske? Dit ska jag 13 mars tror jag det är.. När går Wien?
Birgit Friesjö - 14 november 2015
En sån (bra planerad) runda! Låter spännande med vad det blir för lopp framöver/2016. Synd det inte kan bli London:-(