Löpning Kom igång 3 inlägg 2565 visningar

Försent att träna inför GBG-loppet?

1985 • Göteborg
#1
30 april 2009 - 00:21
Gilla 
Hej. Jag har inte sprungit sedan seedingloppet på grund av kassa benhinnor. Jag tror att dom är ganska okej nu så länge jag inte kör långpass.
Nu undrar jag om någon vet hur jag skall träna för att inte riskera att få benhinne inflamation. Om benhinnorna börjar värka under loppet så kommer jag inte kunna genomföra det vilket gör att jag överväger att strunta i att träna helt och hållet(kör lite spining..).
Bör jag försöka springa långsamma 20 minuters-pass eller är detta bortkastat med tanke på hur lite jag får ut av passet samtidigt som jag riskerar att förstöra benen?
1966 • Karlstad
#2
30 april 2009 - 07:08
Gilla 
Jag tycker det låter som om du måste välja på att kunna fortsätta träna eller bara genomlida Varvet för att sen ta uppehåll igen? Är det inte bättre att bygga upp så du kan hålla igång kontinuerligt sen?

20-minuterspass och förstöra benen?
All rörelse är bättre än inget om du ska delta i ett lopp. Om den rörelsen riskerar att förstöra benen är du lite snett på det från början, och DÅ är det bortkastad tid.

Jag bara tänker högt :-)
Men om du vill slippa skadebesvär kanske du inte ska braka igång för fullt efter skador/uppehåll. Backa tillbaka och öka succesivt, backa igen om det kommer känningar igen. Kroppen måste ju anpassa sig till belastningen.
Hoppas det löser sig för dig. Inte roligt när det tar emot.
1985 • Göteborg
#3
30 april 2009 - 08:57
Gilla 
Ok. Tack för svar. Jag kom på ett sätt jag skall försöka träna:
Köra stenhård spinning 1 timme och sedan ut och jogga hyfsad takt 20-30 minuter. Bör man få ok träning utan att belasta benen för mycket känns det som.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.