Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 24510 visningar

Smärta i framsida lår!

T.S.
1971 • Halmstad
#1
8 mars 2009 - 19:50
Gilla
Jag har joggat regelbundet sedan 3 månader tillbaka ca 3 g/v ïnklusive ett långpass på ca 2 mil och de senaste 2-3 veckorna har jag fått ont i vänster framsida lår. Smärtan kom smygande och det gör ont vid varje steg och även lite vid gång. Det känns som att smärtan sitter "djupt" och inte som alls som en muskelbristning. Jag tog voltarentabletter och sprang 3 pass vilket säkert var dumt så nu vilar jag från löpning. Vattenlöpning, simning och cykling gör däremot inte ont. Någon som anar diagnos och kan tipsa om behandling?
Trallala
1964 • fd
#2
8 mars 2009 kl 23:50
Gilla
Låter som en överbelastning. Med tanke på att du bara joggat i 3 månader och redan kör 2mils pass så låter det inte så otroligt heller.
T.S.
1971 • Halmstad
#3
9 mars 2009 kl 08:45
Gilla
Börjar också misstänka överbelastning men vet inte vilken sort. Har du själv erfarenhet av detta?
Trallala
1964 • fd
#4
9 mars 2009 kl 15:43
Gilla
Av olika typer av överbelastning har jag stor erfarenhet. Jag tyvärr inte lista ut var du har ont av din beskrivning då den är lite diffus så jag kan inte säga om jag har erfarenhet av den typen :). Var på låret sitter smärtan? Är det under någon specifik muskel(buk) eller är området bredare än så? Gör det ont om du trycker på området? Gör det lika ont hela tiden när du springer eller släpper det lite när du blir varm?
T.S.
1971 • Halmstad
#5
9 mars 2009 kl 16:11
Gilla
I början var smärtan i övre delen av framsida lår. Nu känns det som smärtan krupit ner mot mitten av låret. Det kändes hela tiden när jag sprang ca 8 km i början av förra veckan. Det gör inte ont när jag trycker på området. Det känns mest när jag stödjer mig på benet vid gång eller jogging. Det gör även lite ont när jag sitter på t ex ett bord och hänger med benet och trycker på knät neråt marken.
Erik Lindberg
1983 • Stockholm
#6
8 juni 2010 kl 11:28
Gilla
Hur gick det med ditt lår? Blev du av med smärtan? Jag har exakt samma symptom som du beskriver i sista inlägget och är lite nyfiken på om du vet vad det berodde på. Sannolikt en överansträngning men i vad?
Maria Wernersson
1984 • München
#7
8 juni 2010 kl 13:35
Gilla
Jag har också ont i framsida lår. Jag gjorde ungefär samma som du, T.S, sprang på trots att jag kände litegrann och så spelade vi brännboll i söndags - det var dumt. Att jogga gick ju ok men de korta sprinterna man gör när man spelar brännboll var ingen hit.

Nu gör det riktigt ont. Jag kan inte gå ordentligt utan måste halta och det känns även när jag sitter och ligger.

Det onda sitter även högt upp på mig. Det gör riktigt ont när jag trycker där muskeln börjar upptill och då strålar det ner mot mitten av lårmuskeln. När jag inte trycker utan det helt enkelt bara gör ont när jag rör mig eller, tja, överhuvudtaget så sitter smärtan där lårmuskeln är som "bulligast" alltså i mitten på muskeln. Kanske lite högre.

Gjorde du något speciellt för att bli av med det onda, kylde, värmde, lindade (men det är svårt att linda högt upp på benet, på mig i alla fall)?
Kajsa B
1987 • Göteborg
#8
30 juli 2010 kl 18:55
Gilla
någon av er som fått ordning på det? har sedan någon vecka precis så som maria beskriver. ..
emma
1992 • kungsbacka
#9
2 december 2011 kl 11:29
Gilla
Hej! Vet att detta är ett år efter, men jag har exakt samma smärta i framsida låren som ni har talat om. Någon som har fixat det`? Vad ska man göra?
Jenny I
1982 • Södertälje
#10
5 december 2011 kl 22:34 Redigerad 5 december 2011 kl 22:34
Gilla
Jag har haft ungefär samma smärta fast i insida lår. Den strålade också ner i benet och gjorde att jag haltade efter löppass. Det gick bättre att springa efter att jag var uppvärmd för jag sprang också på ett tag för jag tänkte att det skulle gå bort. Men det gick inte bort. Ganska säker på att det var överbelastning för det kom efter en intensiv träningsperiod.

Nu har jag vilat i 1,5 vecka och smärtan är helt borta när jag inte springer. Provade 5 km idag och det gick bra även om jag eventuellt kände av det ömma området lite, men inte som direkt smärta. Ska fortsätta ta det lugnt ett tag och om smärtan kommer tillbaka göra ytterligare uppehåll från löpningen.

Vänner till mig pushar för övrigt hårt för att kyla med is på det ömma området i ca 30 min varje dag. Jag har varit för lat för det men ska vara väldigt bra för att läka skador eftersom det ökar blodtillförseln till muskeln.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.