Löpning Tävlingar & Motionslopp 21 inlägg 3031 visningar

Bocksten trail ställer in, ingen återbetalning eller flytt?!

Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#1
29 april 2020 - 05:44
Gilla 
I dessa tider när lopp efter lopp ställer in eller ställer om, så fick vi som va anmälda till Bocksten trail precis ett mail om inställt evenemang. "Alternativen" vi fick är att få en rabattkod på 30%, som vi själva måste maila om att få när anmälningarna öppnar igen....

Tycker det är ganska uselt ett 2 månader innan ett traillopp inte erbjuda pengarna tillbaka alt flytta anmälan till 2021, åtminstone ha med dom som alternativ.

Vad anser ni, är 30% rabatt rimlig ersättning?
< < < 1 2 > > >
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#2
29 april 2020 - 06:39
Gilla 
Vem är arrangören?
Jan
1965 • Vintergatan
#3
29 april 2020 - 07:07
Gilla 
Tre killar enligt: https://sv-se.facebook.com/pg/bockstentrailrun/about/

Funderade på att anmäla mig och grabben innan, ni vet vad, slog till eftersom det såg trevligt ut. Om det är rimlig ersättning vet jag inte då jag inte vet något om dem. Mindre arrangörer/klubbar har betalat tillbaka utan knot vad jag märkt, men i de fallen drivs nästan allt ideellt.
1974 • Fjärås
#4
29 april 2020 - 09:34
6 Gilla 
Nu har det ju inte med detta lopp att göra men detta är ju ett föredömligt sätt att hantera ovissheten, att tre månader innan gå ut med denna information. Citat från Kraftprovet(i Trollhättan) hemsida.

"Till er som har anmält er eller vill anmäla er så är det fritt fram.
Vi kommer erbjuda följande alternativ om loppet blir inställt eller framflyttat:
- Spara anmälan till året efter (eller om det genomförs senare i år)
- Få tillbaka anmälningsavgiften
- Efterskänka anmälningsavgiften"
1977 • Hässleholm
#5
29 april 2020 - 12:49
Gilla 
Det är uselt!
All heder åt Blekinge rivertrail som erbjuder sig att betala tillbaka HELA summan.

I andra änden av skalan hittar man Österlen spring trail som behåller hela startavgiften.
Det är snudd på bedrägeri.

Oftast är det föreningarna som betalar tillbaka medan lopp arrangerade av företag väljer att behålla stålarna.
Jag tycker absolut att arrangörer ska behålla så mkt som dom kanske redan har lagt ut men hela startavgiften är riktigt fult.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#6
29 april 2020 - 15:11
1 Gilla 
Men vad är det som ett traillopp har lagt ut 2mån innan som inte går att använda till året efteråt och under rådande omständigheter inte går att avboka/avbeställa?

I detta fallet får man ju inte ens något tillbaka, man får rabatt på det man betalar in ännu en gång. Tycker det är riktigt dåligt!

All kudos till dom arrangemang som hanterar det liknande Kraftprovet!
Tor
1975 • Göteborg
#7
29 april 2020 - 15:12
Gilla 
1979 • Varberg
#8
30 april 2020 - 12:54
Gilla 
Snålt!
1989 • Alingsås
#9
30 april 2020 - 13:51
Gilla 
Jag håller med till viss del.
Jag har ingen aning om hur ekonomin ser ut hos de arrangörer där jag lagt ut pengar.
Bland annat var jag anmäld till Österlen, och, OM min anmälningsavgift betyder att loppet överlever, att arrangörer jag annars verkligen uppskattar får finnas kvar och att det hjälper "min sport", så får det vara okej. (även om jag, precis som ni, kanske inte vill betala alla mina pengar till någon annan och inte få något tillbaka.)

Det är extrema omständigheter och jag väljer att vara ödmjuk inför allt.
Jag hoppas att så få som möjligt går i konkurs och att våra favoritlopp kan få springas nästa år istället.
Helsingborg
#10
30 april 2020 - 14:08
1 Gilla 
Man borde förklara lite bättre varför man inte betalar tillbaka.

Kanske det finns massa utgifter som redan har gjorts / tid som lagts / saker som är bokade som ändå kommer kosta pengar för arrangören.
Fredrik Edström
1972 • Hunnebostrand
#11
30 april 2020 - 17:07
4 Gilla 
Vi i IK GRANIT ställde in Nordens Ark Trail Run som skulle gå av stapeln i morgon. Över 200 föranmälda innan vi drog ner rullgardinen för någon månad sedan. Det var självklart för oss att betala tillbaka HELA beloppet. Det kostade klubben några tusenlappar pga administrativa avgifter för återbetalningar men samtidigt var det några som skänkte anmälningsavgiften.
Vi hade tur att vi inte hunnit boka upp saker som inte gick att avboka. Tycker synd om alla firmor som lever på tidtagning osv, måste vara tuffa tider nu utan några lopp.

Att just ideella föreningar i högre grad återbetalar oftare än kommersiella beror nog på att de kommersiella helt enkelt har större omkostnader som inte går att häva. Hur det än är så är alla förlorare, men vi kommer tillbaka nästa säsong.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#12
30 april 2020 - 19:12
Gilla 
Jag förstår att man kan ha lagt ut en del pengar, men här erbjuder man ju inte ens en liten del tillbaka. Alla lopp man är anmäld till är inte lokala härliga lopp som man har connection till. Har nog varit anmäld till 15-ish lopp i år och genom en klubb som betalar ut startavgiften. Det blir väldigt konstigt att den klubben ska "sponsra" andra klubbar då när man inte får ett alternativ att få tillbaka pengar eller flytta starten till nästa år. Nu verkar det ju dock inte vara just klubbarnas evenemang som är det stora problemet.
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#13
1 maj 2020 - 06:39
1 Gilla 
Märkligt, de få lopp jag har fått inställda erbjuds alternativ. Tex, Få tillbaka hela summan, Få starta i nästa års lopp, Få starta i deras nästa arrangemang i år, Framflyttad start. Ovs...

Ett av loppen har förklarat hur deras ekomoni fungerar och hade redan köpt in tex t-shirtar, medaljer m.m De valde då att köra de nya "springa på hemmaplan och lägg in tiden"
1969 • Norrtälje
#14
1 maj 2020 - 08:07
5 Gilla 
Varför slösar man pengar på att köpa in sånt som medaljer och t-shirtar i löptävlingar? Jag kan förstå att det är ballt att ha en t-shirt där det står "New York Marathon", men vem springer runt och "kolla min häftiga Bocksten Trail Run t-shirt"?

Jag har ett berg av meningslösa medaljer från diverse smålopp i Stockholmsregionen de senaste 20 åren. Vad fasen ska jag använda dem till? Stefan höjer stämningen på festen när han visar upp sin Bollmoraloppet-medalj för de andra...

Det här oskicket bidrar ju till att pressa upp anmälningsavgifterna. Tack och lov vet arrangörerna av orienteringstävlingar bättre.
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#15
1 maj 2020 - 08:19
1 Gilla 
#14 Håller med helt. Tror dock att gemene motionär (som inte läser på jogg) uppskattar en medalj att hänga på jobbet ovs, :-D

Jag hade gärna sett billigare anmälningsavgift för dem som avstår allt extra, även energi/dryck.
1986 • Stockholm
#16
2 maj 2020 - 22:33
1 Gilla 
Att inte återbetala är ju extremt märkligt. Argumentet att lopparangören går i konkurs om den inte får behålla pengarna är inte ett OK argument. Om det är så illa med ekonomin så är det enda rätta att lägga ner loppet. Stjäl inte folks pengar. Vill man skänka sin avgift ska det såklart vara ok, men tvinga inte alla att göra det. Och jag håller med om medaljer. Vem kom ens på tanken att alla ska få medalj? Det är väl kul till barn under 12, men inte till vuxna. Lidingöloppet till exempel, 700 kr i anmälningsavgiften och det enda man får är en medalj plus lite sportdryck på vägen. Ofattbart
1984 • Göteborg
#17
3 maj 2020 - 00:16
1 Gilla 
#16 håller fullständigt med.

Att sponsra ett företags existens bör vara 100% valfritt för en privatperson. Personligen har jag "välgörenhetsstopp" pga att jag lever på studielån och inte tycker lånade pengar är en inkomst, detsamma gäller då såklart även arrangörer av diverse evenemang, men där verkar man visst inte alltid få ett val. Helt sinnes.

Fast i mitt fall är det inte mycket pengar det rör sig om, det är mer principen och att man tycker synd om andra som går miste om både en massa pengar och upplevelser utan att ens få ovanstående val.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#18
3 maj 2020 - 07:25
1 Gilla 
Ett bra alternativ hade varit att vid anmälan får man välja om man vill ha medalj, det finns ju ändå dom som ändrat livsstil osv inför ett lopp, men att man då får betala extra för detta. Sen får man hämta upp medaljen efter genomfört lopp.

Hoppas det kommer fram att arrangörerna måste erbjuda bättre alternativ så att man kan "tvinga" dom att flytta/återbetala. Som någon länkade om tidigare.

Läste nåt citat, "Vi alla sitter inte i samma båt, vi sitter i samma storm. Men INTE i samma båt!".
1984 • Göteborg
#19
3 maj 2020 - 15:02 Redigerad 3 maj 2020 - 15:03
Gilla 
Ja, som nu när man vet att risken finns till t ex sensommarens/höstens tävlingar, så skulle man som arrangör kunna tydliggöra genom att ha en icke återbetalningsbar bokningsavgift utöver startavgiften (fast totalsumman bör rimligen bli som en vanlig startavgift), så kan man själv avgöra om man är villig att ta risken att förlora bokningsavgiften men vara trygg med att få tillbaka startavgiftsdelen utan knussel om de tvingas ställa in.
Det skulle nog göra att fler faktiskt vågar anmäla sig vilket borde gynna arrangörerna, såvida man inte satt en skyhög bokningsavgift, men då är det ju bara rättvist att man är tydlig med att man kan bli blåst på en massa pengar.
1993 • Tullinge
#20
4 maj 2020 - 08:57
1 Gilla 
Gällande diskussionen om medaljer så har det väl börjat komma på slutet även inom löp-världen? Kan inte minnas vilket lopp det var jag såg det i anmälan, kan det ha varit Midnattsloppet, där man fick välja om man ville ha medalj eller inte. Sen om anmälningsavgiften påverkades eller inte, det vågar jag inte lova. Men bättre för miljön åtminstone!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.