Löpning Kom igång 2 inlägg 2097 visningar

Ont i knät

Jessi
1992 • Tingsryd
#1
22 juli 2019 - 23:50
Gilla 
Hej
Har hållt på med löpträning sedan mars ungefär. Mina knän har hela tiden knastrat då jag böjt på benen eller tex gått i en trappa.

Har inte haft ont i den förutom om jag belastat dem om jag tex cyklat i en backe. Hade lite lite ont i knäna före jag sprang sist. Men efteråt hade jag så ont i dem så jag knappt kunde gå. Nu är det 1v sen och jag har fortfarande ont i dem. De är bättre. Har bara pyttelite ont när jag går nu. Men böjer jag på benen eller försöker springa lite hugger det till i knäna ordentligt. Så det går knappt.

Har börjat springa elljusspåret nu senare istället för plan asfalt. Tänkte att det är skonsammare att springa där. Fick lite ont i benhinnorna innan nämligen av asfalten. Men jag anar att jag fått ont i knäna av elljusspåret nu istället, då jag tex sprungit i backar.

Kan det bli såhär? Kan jag göra något så det blir bättre? Har någon annan haft samma problem? Hur gjorde ni då isåfall?

Förklarar dåligt men hoppas ni förstår hur jag menar

Tacksam för svar
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 juli 2019 - 01:05
Gilla 
Knän är knepiga men du ska inte ha ont i dem. Jag skulle prova att göra en del styrketräning - gå till gymmet och fråga någon instruktör vilka övningar som skulle kunna hjälpa dig. Eller sök hjälp av en sjukgymnast, då bör du få ett övningsprogram så att du slipper både ont i knäna och ont i benhinnorna. Och när du provar att springa nästa gång så börja mycket kort, du kanske kan hitta en runda som inte är så backig eller en kort slinga på plan parkväg. Går det bra så öka långsamt, kroppen behöver vänja sig vid alla nya påfund.
Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.