Löpning Träning 27 inlägg 5856 visningar

Förlägga vinterträning till?

Oliver
1984 • Göteborg
#1
26 juni 2016 - 19:22
2 Gilla 
Drabbats av 30-årskris och vill bara träna, sova. äta och skita.

Funderar inför vintern. Nu är det ju varmt o skönt att löpa men var hittar man liknande temperatur och klimat vintertid? Och där det finns goda möjligheter till löpning? Alltså minimalt med trafik, fina löprundor etc. Kanarieöarna?

< < < 1 2 > > >
1958 • Borlänge
#2
26 juni 2016 - 19:40
Gilla 
Jag tänker på Fuerteventura eller Cypern, jag har besökt Corralejo tre år i följd 2014-2016. 1987 låg jag på läger med klubben i Fig Tree Bay på Cypern.
Oliver
1984 • Göteborg
#3
26 juni 2016 - 19:50
Gilla 
är lite av en ensamvarg med det typiska svenska kynnet, tänk lite Wassberg.

Cypern har jag varit på, i en semesterhåla när det var låååågsäsong. kändes lite som en spökstad. nästan. men kan absolut vara värt at kolla upp. dock nära till kriget i syrien nu, eller???

furtev. får jag också kolla upp. kanske man kan ligga ett par veckor. kanske åka med en grupp....

hur var löpmöjligheterna på dessa ställen Lasse? vilken var att rek? o hur var värmen?
1967 • www.sapiens.se
#4
26 juni 2016 - 19:55
Gilla 
Jag har åkt till Teneriffa ett antal gånger. Gillar att kunna springa på den långa strandpromenaden samt att det finns bra möjlighet att träna på bana. Det är ungefär som svensk sommar.
1994 • Skövde
#5
26 juni 2016 - 20:09
1 Gilla 
varför inte ksruva dubbar i skorna och köra i sverige? eller löpband när det är som värst?
1958 • Borlänge
#6
26 juni 2016 - 20:24
Gilla 
Fuerteventura får högre poäng än Cypern. Temp 20-21 grader hela vintern. Perfekt klimat för löpning, hyfsat lätt hitta billigt boende i Corralejo, vill du lyxa till det finns Playitas träningsanläggning. Mer prisvärt dock att bo på egen hand i Corralejo.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#7
26 juni 2016 - 22:09
Gilla 
Jag drog till Barcelona i januari. Ville ha ett ställe som varken var kallt eller jävelvarmt. Helt perfekt blev det. 15-17 grader. Blev stadslöpning, strandlöpning, bergslöpning, löpsightseeing, turflöpning... Helt asocialt var det också.
Vicky Karlsson
1957 • Jönköping
#8
26 juni 2016 - 22:40
Gilla 
Lars Lindefeldt , vart sprang du runt Corralejo(mitt favoritresmål)? Vi har sprungit till sanddynerna , på Los Lobos och en del på cykelbanorna. Har du flera tips? Nåt bergspass?
Tor
1975 • Göteborg
#9
27 juni 2016 - 08:24
2 Gilla 
"är lite av en ensamvarg med det typiska svenska kynnet, tänk lite Wassberg."

Wassberg hade fnyst åt folk som åker till varmare länder för att träna.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#10
27 juni 2016 - 08:30 Redigerad 27 juni 2016 - 08:41
Gilla 
#9

"
Wassberg hade fnyst åt folk som åker till varmare länder för att träna."

Ja rimligen för längdskidåkning :-)

Själv åker jag sedan 6 år tillbaka från ett annars löpvänligt Solkusten på vintern för att åka längdskidor i Sverige december-februari, så det borde Wassberg väl gilla bättre ?

-------------

Malaga-distriktet i Södra Spanien är klimatmässigt OK på vinterhalvåret men med några regndagar under nov-mars och normalt 15-22 grader.
Man kan variera mellan rätt flacka löppass och mer eller mindre brant backlöpning, men man bör ta hänsyn till biltrafiken och välja så bilfattiga rundor som möjligt och det är inte alltid så lätt i början.
Många springer på strandpromenaden i kuststäder där sådan finns, men det tycker jag är tråkigt.

Det finns många långlopp på asfalt att tävla i på sträckor mellan 5 km och marathon och numera dessutom en mängd långa traillopp över berg och dal. Jag sprang förut många roliga rena uppförslopp som det oxå finns rätt många av.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#11
27 juni 2016 - 08:42
Gilla 
Wassberg fnyser nog inte åt att åka på utländska träningsläger för att få bättre förutsättningar för träning. Själv traffade han ju sin sambon på just ett träningsläger. I Österrike.
Tor
1975 • Göteborg
#12
27 juni 2016 - 08:55
1 Gilla 
Äh, ta på en lite tjockare tröja och bit ihop - det är bra pannbensträning.
1958 • Borlänge
#13
27 juni 2016 - 10:15
Gilla 
#8

Tyvärr inga tips på längre rundor då jag mest "rehabtränat" i Corralejo, rundorna blir inte så långa då. Jag har sprungit från hotellet och ofta sprungit mot de stora sanddynerna söder om stan. Det finns ju en del mindre vägar även norrut om man kollar på kartorna.
1964 • Stockholm
#14
27 juni 2016 - 20:57 Redigerad 27 juni 2016 - 21:00
Gilla 
När det gäller Kanarieholmarna, så är risken för calima större ju närmre Afrika man är. På Fuerteventura och Gran Canarias sydspets finns dessutom en dj-kla massa lokal sand, som kan blåsa omkring. Vid viss väderlek, när det blåser mer än vanligt, kan man bli tvungen att hålla sig inomhus. Som tur är händer det inte så ofta.

Kort sammanfattning av mina egna erfarenheter.

- Teneriffa. Politikerna på den ön har varit duktiga på att ragga EU-bidrag. Flera parker på olika orter har antingen renoverats eller helt nyanlagts. I t.ex. Costa del Silencio har flera gator enkelriktats, trottoarer breddats och en liten park, Parque Garananja, anlagts. Alborada har dessutom Kanarieöarnas största havsvattenpool. Så vill man sova lugnt och inte störas av högljudd musik o.d. eller vara vaksam på ficktjuvar större delen av dygnet är det hit man skall åka.

Av bilder att döma på Google streetview verkar parkområdet kring golfbanan i Playa de las Americas ha minst sagt lyxrenoverats. Det var ungefär 10 år sedan jag var där i närheten.

Parque Taoro i Puerto de la Cruz på norra Teneriffa renoverades även för 5-10 år sedan.

- Södra Gran Canaria. Området kring Maspalomas ravinen skulle vara ohotat etta att åka till, om det inte var så förfallet. I själva Playa Ingles är det inget bra att vistas, men väster därom. I den nedre delen av ravinen är en kanal anlagd, för att förhindra översvämmingar, de få gånger det regnar. Utmed den går väldigt fina gångvägar. Men asfalten var lågbudget, palmer planterades intill. Så nu finns hyfsat regelbundna gupp på någon dm, där palmernas rötter knäckt asfalten.

Man verkar inte ha lärt av misstagen. I norra delen av kanalen ligger 4
fotbollsplaner och därintill en liten park. I parkeringen intill har även där träd planterats som knäckt asfalten med dm-höga gupp som följd.

Gångvägarna i parken intill har även de sett sina bästa dagar.

- Lanzarote. Blåser som f-n. Men gillar man att förflytta sig nära havet så långt som möjligt, innan man vänder. Ja, då är det till Puerto del Carmen eller kanske huvudstaden Arrecife man skall åka. Strandpromenad, trottoar, grusgångvägar är möjligt minst från Arrecife till Puerto del Carmen och även mer besvärligt till Puerto Calero. Enligt satelitbilder skall det även gå att fortsätta söderut.

Nu hoppas jag att Island går vidare. Men, det krävs nog förlängning och kanske även straffsparkar i så fall.
Vicky Karlsson
1957 • Jönköping
#15
1 juli 2016 - 08:34
Gilla 
#8
Tack för ditt svar.
Är typ så vi sprungit också. Från hotellet till sanddynerna och tillbaka. Los Lobos har vi åkt till med båt och där är fint att springa. Hade ju ändå varit roligt att hitta lite nya vägar, gärna uppför utan att behöva åka till Playitas.
Gillar Playitas men blir lite trist i längden så föredrar Corralejo förutom att det är för få löpspår. Går ju att ta båten till Lanzarote också, finns där några fina vägar? Någon som vet?
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#16
30 oktober 2019 - 17:54
Gilla 
Hittade den här gamla tråden efter att ha sökt runt på nätet och är ute efter lite samma sak i månadsskiftet november-december. Vilken Kanarieö ska man välja, nu för tiden? Det behöver inte vara kuperat (helst inte, till och med), men gärna lugn trafik så man inte riskerar att bli påkörd av nån dåre, eller långa strandpromenader med asfalt eller trottoar att springa på.
Ska man snegla mot Portugal, Malaga eller annat? Det behöver inte vara överdrivet ligga på-stranden-varmt, men gärna bättre klimat än i Stockholm vid den tiden. :)

Nån som har några dagsfärska tips?

Barcelona har jag varit i. Likaså Alicante, Mallorca, Rom och Aten som kanske går lite under samma kategori, och jag vill gärna se ställen där jag inte varit.
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#17
30 oktober 2019 - 20:15
1 Gilla 
Bild uppladdad av Åsa Bergman
Gran Canaria, när som. Förklaring onödig! Dra om du kan!
Björn L
1982 • Lund
#18
30 oktober 2019 - 21:34
3 Gilla 
För den som hellre åker tåg kan jag rekommendera Skåne för vinterlöpning. :) I Ystad sandskog är det inte många snödagar per år, särskilt inte före nyår.
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#19
6 november 2019 - 16:17
Gilla 
#17, den ön är den jag varit på mest och är tyvärr alltför trött på, men tack i alla fall. :)

Det blev i stället en klassisk chartervecka via Solresor till ett lägenhetshotell på Madeira 23-30 november.

Är det någon som varit där och har lite tips? Det enda jag vet om ön är att den är känd för vandring, men vet inte hur löpvägarna, klimat och mat är där. :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#20
6 november 2019 - 23:59
Gilla 
För kanske tio år sedan var jag på Madeira och vandrade och föralldel sprang också. Ta med pannlampa (och reflexer eller annat som gör att du syns om solen har gått ner när du är på väg tillbaka.)och både trailskor (som kan bli våta) och asfaltskor. Och en guidebok (tror den engelska serien Sunflower har en bra. För mycket trafik för att vara helt bekvämt med asfaltlöpning men det finns någon rätt lång cykelbana och om man undviker de stora vägarna, särskilt nära Funchal, kan det funka bra, men är inte riskfritt.
Bussnätet är riktigt bra, man åker dit man vill, springer där eller hem.
Vandrar gör man mest på levadorna, som ibland är löpbara, ibland går i tunnlar, ibland är svårorienterade - därför guideboken - ibland kräver klättring eller försiktighet p g a stup och rasrisk.
Maten är oftast rätt tråkig (utom frukt och grönt och nybakat bröd mm) Men det finns bra restauranger, vi hittade dock bara två under vår vecka- en mycket speciell grillrestaurang uppe i bergen ett par mil från Funchal och en till synes turistfälla mitt på den livligaste gågatan. Den hade "alldeles för lång meny" och ingång från två parallella gator, det var ett par för oss okända svenskar som satt därinne som vinkade in oss när vi tvekade vid menyn vid dörren , det var höstlov och det var femte året i rad de var där. Det borde gå att hitta några bra ställen via Tripadvisor. Men det portugisiska köket är inte särskilt spännande, alldeles för mycket bacalau - de restauranger vi provade som såg mer "genuina" ut blev vi besvikna på.
Det kan vara en hel del dimma och regn, uppe i bergen kan det bli kallt, det finns en eller två toppbestigningar som bara funkar somliga dagar.

Hoppas någon har färskare erfarenheter att fylla på med.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.