Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6048 visningar

Led/muskel höger fot från knöl och uppåt

dan
Stockholm
#1
7 april 2016 - 09:23
Gilla 
Bild uppladdad av dan
Hej,
Är en relativt ny joggare som försöker långsamt men säkert träna upp min kropp för att kunna jogga längre och längre distanser.

Har dock upplevt smärta efter cirka 3 km på höger fot från "knölen" på insidan och uppåt i en rak linje. Så varje gång jag landar på höger fot (på främre delen av foton) så gör det ont just där. Nästan som att det spänner. Gör bara ont när jag joggar och inte annars.

Har ni några bra tips på hur jag tränar upp den delen av foten eller hur jag sträcker ut och/eller strechar foten så att den delen blir bättre?

Se bild och rö linje på bilden för att tydligare se vart jag känner smärta.
1966 • Stockholm
#2
7 april 2016 - 12:31
Gilla 
Är ingen expert men jag misstänker att du har drabbats av så kallad gubbvad. Botas med stretch och/eller foamroller. Googla så hittar du mer information.
1952 • Varberg
#3
7 april 2016 - 15:38
1 Gilla 
Om du har tydligt ont rakt upp från inre fotknölen och tydligt på insidan, snarast längs med benet tibia som du ritat så är det definitivt inte sk "gubbvad" som betyder återkommande bristningar i vadmuskeln. Däremot är det svårt att säga vad det är. Kan vara ett problem som kommer från senorna som löper runt fotknölen nedanför eller inre ledband i fotleden. En begynnande stressfraktur kan sällan uteslutas. Kan komma många problem från olika håll som nybörjare då ligament, muskler måste få tid för anpassning. Sedan finns det en simpel orsak att skons läst trycker på nedre delen av fotknölen, men då brukar det inte stråla uppåt. Det behöver nog undersökas närmare för korrekt diagnos och rätt åtgärd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.