Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1748 visningar

Ont dagen innan lopp

Sara Svärd
1986 • Upplands Väsby
#1
11 oktober 2008 - 14:33
Gilla
Hallå alla, imorgon är det dags för Hässelbyloppet, och jag skulle så gärna vilja komma under 55 min den här gången.
Ett litet problem är att jag efter mitt 8 km pass i tisdags fick lite ont på utsidan av vristerna på båda fötterna. Det har hänt förr, och det har försvunnit när jag vilat, men inte den här gången. Jag har inte sprungit sedan i tisdags, men det gör fortfarande ont.
Det är bara en lätt smärta, men jag är ändå rädd att det ska förvärras när jag springer i morgon.
Så jag tänkte höra om någon har nåt tips för att bli av med detta. Det kanske låter som om jag ber om ett mirakel, men vem vet, någon där ute kanske har ett superbra tips.
Jag har märkt att smärtan försvinner för en stund om jag masserar området där det gör ont. Det gör alltså inte ont när man trycker där, eller när jag går, utan bara om jag vinklar fötterna inåt. "så gör inte det då" kanske ni tänker, men jag vet av erfarenhet att det också gör ont om man springer några kilometer, riktigt ont, och jag hade ju tänkt att springa 10 km imorgon.
Sen så vore det ju super om någon visste vad detta beror på. Det kan inte vara skorna (jag jobbar på Löplabbet så det vore ju galet om jag hade fel skor), men jag gissar på att jag borde träna lite på en balansplatta, så kommer jag inte att få detta problem i framtiden.
Sen får vi se hur det går imorgon, måste jag bryta efter ett par kilometer så får jag väl göra det :(
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.