Löpning Tävlingar & Motionslopp / Lidingöloppet 10 inlägg 5351 visningar

Vett och etikett

1969 • västerås
#1
27 september 2015 - 13:28 (Redigerad 27 september 2015 - 13:28)
Gilla
Hålla höger bör man göra för att släppa fram snabbare tävlande. Men om det redan är så att man själv håller på och passerar andra ännu långsammare måste man då acceptera att bli knuffad av ynglingar med skev självbild?

När man håller undan kan ett enkelt tack i ena mungipan eller en viftning med handen som hälsning vara helt opassande?

Nära samma skara av motionärer tar mot hjälp från funktionärer i vätskekontrollerna, var är leendena och tacksamheten för den hjälpen de får?

Som tur är utgör dessa endast en mindre del av ett annars mycket trevligt lopp.




Susan H
1986 • Tumba
#2
27 september 2015 kl 13:40
1 Gilla
Det får väl på de flesta ställen plats med 2-3 "filer". Från höger: Snabb, snabbare, snabbast. Och yttersta filen till vänster ska man inte ligga i jämt, utan där ligger man och springer om, kommer det en lucka eller man slår av på takten för att det kommer en backe så faller man in till höger i ledet igen.

Kan bara tala för mig själv, är helt och hållet inne i det jag håller på med och har lite tunnelseende så oftast hasplar jag bara ur mig ett snabbt tack till funktionärerna men uppskattar dem desto mer ändå..
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#3
27 september 2015 kl 13:50 Redigerad 27 september 2015 kl 13:51
2 Gilla
Jag låg mycket i högerfilen igår pga bra start från 1B men dålig dag. Ändå ska några envisas med att glida förbi på den där ynka dm till höger om en. Lustigt även med de som måste ha stöd i sin omkörning och nästan lutar sig mot en. Har blåmärke på vänsterarmen efter en sån armbåge. Sist men inte minst har vi de noggranna som snabbt ska vika in i filen efter omkörning så att man nästan trampar dem på hälarna och får slå av för att skapa lucka. Små noteringar från en "högerfilare". För det mesta var det väldigt trevligt igår och god stämning.

High five med Cola-langarna vid 23km var en höjdare och ett lyft med förnamn på nummerlapparna som funktionärerna utnyttjade till fullo :)
Åsa
1978 • Tyresö
#4
27 september 2015 kl 14:53
3 Gilla
Det låter som ni sprungit ett helt vanligt lopp med många deltagare. ;)
Jag har nog snarare valt att tackla det hela som att det inte går att uppfostra massan. Ser det snarare som sånt jag får förvänta mig, varesig jag gillar det eller ej.
Folk kommer alltid stanna precis när de kommit upp för rulltrappan, vissa kommer försöka tränga sig in i tunnelbanevagnen innan folk klivit av och vissa kommer inte hålla till höger under lopp. Oavsett hur många uppfostrande insändare man skriver om det. När många ska trängas på samma yta kommer det inte "flyta smidigt".

Jag är nog tyvärr en av dem som inte tackar folk jag får springa förbi, eller ägnar mig åt att le åt funktionärer. Jag förväntar mig inte heller att andra ska göra så mot mig. Tävling är tävling, jag hoppas folk har förståelse för att jag inte ler efter 25 km, och att jag kan behöva ägna mig mer åt att flåsa än väsa tack till höger och vänster.
Att hålla och och knuffas och sånt är så klart bara otrevligt och buffligt.
Magnus
1968 • Västerås
#5
27 september 2015 kl 15:17
2 Gilla
Startade från led 7 igår och de allra flesta skötte sig nästan lika perfekt som jag!
Hobbylöparn
Östermalms IP
#6
27 september 2015 kl 17:28
1 Gilla
Haha, #5 Magnus satte huvudet mitt på spiken! Alla "andra" är dumma utom jag ju.

Typ alla lopp jag sprungit ligger folk i sin egna lilla bubbla på alla sidor av löpbanan. Om de är trångt och man vill förbi? Sorry sucker, inte mitt problem. Tur man inte är så snabb, så det inte är så ofta man känner sig stängd. :-)
1969 • Storvreta
#7
27 september 2015 kl 18:57
2 Gilla
Nja, i stora lopp med många deltagare blir det ofelbart trängsel någonstans utefter banan! Man får helt enkelt räkna med en del buffande oavsett hur mycket vett o etikett man än predikar! O som luttrad Vansbrosimmare var gårdagens "trängsel" som en västanvind!

Är man rädd för närkontakt kanske mindre lopp är att föredra!
Jonas Ekeroth
1971 • Borås
#8
27 september 2015 kl 20:10 Redigerad 27 september 2015 kl 20:34
2 Gilla
Mitt andra LL och startade i led 7. Trångt var det men i nedförsbackarna var det "enkelt" att kuta förbi på vänster, försökte ha ögonen i nacken för att inte hindra snabbare löpare och för det att jag försökte vara uppmärksam fick jag oftas ett tack.
Var nära att bli fälld och tyckte mig höra ett förlåt (eller ville höra det) :-)

Tyckte det bra skött av samtliga löpare som jag hade omkring mig.
1956 • PARTILLE
#9
27 september 2015 kl 20:29
2 Gilla
Springer man LL får man man helt enkelt räkna med trängsel när man är några startled bakåt, precis som på Göteborgsvarvet. Men att vinka glatt som tack tar inte mycket på den lagrade energin...
Jacob Ryder
1986 • Lerum
#10
27 september 2015 kl 20:56
3 Gilla
Trängsel och lite stök får man räkna med i stora lopp med många deltagare. Bara att gilla läget och hänga med i folkfesten.

Varje år hör man i alla fall någon dåre på Varvet som springer och gapar "höger, höger". Måste verkligen vara en härlig upplevelse att springa runt så...

Håller dock inte med om att detta enbart gäller "ynglingar". Har nog noterat lika många gubbar med detta beteende. Dock får man väl erkänna att män är överrepresenterade i trist beteende längs med banan...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.