Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3149 visningar

Håll och fot som somnar

1992 • Stockholm
#1
24 augusti 2015 - 23:04
Gilla 
Hallå!

Jag har löptränat tämligen regelbundet i ett halvår nu. Började riktigt svagt med ett kasst ledband och intervaller om 3 minuter typ, nu blir det 8-9 km några gånger i veckan.

Gott så, löpningen funkar liksom och jag tycker det är kul.

Men! Prick varje runda får jag håll. Alltid höger sida i magen och alltid efter ca 3 km. Blir inte klok på vad som kan råda bot på det, finns det ens en lösning?
Jag låter det gå minst 2,5 timmar efter mat, börjar lugnt, kramar kottar i handen (tricks jag lärde mig i lågstadiet, oklart om det är allmängiltigt), provat att dricka ett litet glas vatten strax innan och så vidare. Vad finns mer? Är det hållningen tro?

Och mitt andra men! Händer ibland att högerfoten domnar/somnar. Börjar med stick i stortån och kan sluta med att den domnat bort halvvägs upp till knät ifall jag inte stannar. Hjälper inte att knyta skorna lösare för de är verkligen knappt knutna numer.


Alright, det var två frågor. Hoppas ni har något svar som kan underlätta för mig ute i spåret!
Ha en trevlig vecka!
1958 • Borlänge
#2
25 augusti 2015 - 07:54
Gilla 
Testa att värma upp lite extra för att undvika håll. Starta lugnare än vanligt, innan hållet kommer stannar du och kör lite tänjningar av musklerna och kanske några korta "strides" , d.v.s korta löpningar där du accelererar och sedan bara kör några steg i hög fart. Efter detta fortsätter du din löptur.
Vad gäller domningarna kan det vara idé att kolla med en sjukgymnast eller naprapat om du är stram/låst i någon muskel som därigenom stryper cirkulationen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.