Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2992 visningar

Fot som "somnar" vid löpning

1991 • Lund
#1
5 september 2013 - 16:56
Gilla 
Hej,

Efter ett uppehåll från löpning på ett par månader har jag nu dragit igång igen vilket är riktigt härligt. Dock så får jag lite problem men min högra fot/vad som efter en stund "somnar". Detta händer efter ca 6-7 km och gör det väldigt jobbigt att springa vidare. Det påverkar även det tempot jag kan springa i.

För tillfället springer jag i varmt och fuktigt klimat om det kan ha något med saken att göra. Någon som har något tips?

Tack på förhand!
/Gustaf
Daniel Jacobsen
1987 • Ekerö
#2
5 september 2013 - 17:02
Gilla 
Foten sväller gärna vid löpning och särkilt om det är varmt. Prova att knyta lösare för att förhindra att nerver kommer i kläm, det kan hjälpa.

Jag har haft detta problem av och till i flera år men numera mycket sällan. Att jag vant mig med löpning och gått ner i vikt har säkert positiv verkan.

Brukar somnandet gå över efter ett tag?
1991 • Lund
#3
5 september 2013 - 17:06
Gilla 
Så det kan vara så enkelt att en lösare knuten sko kan hjälpa - ska genast testa! Tyvärr går det inte över under löpningen, dock så släpper det ganska direkt då jag stannar. Tack för svaret :)
1965 • Täby
#4
5 september 2013 - 18:59
Gilla 
Jag har nåt par skor som detta händer för mig i. Övriga inte. Men en sak som verkar hjälpa är mer omväxlande underlag. Springer du asfalt? I så fall, är ett alternativ att utnyttja gräs/grus vid sidan om?
1985 • HANEBO KYRKVÄG 14
#5
6 september 2013 - 01:03
Gilla 
Har samma problem, inte märkt någon skillnad på snörning eller skor, sömnen kommer fortare på asfalt men det blir även på mjukare underlag. Min sjukgymnast till fru hävdar att det är ryggen som är problemet. Kan vara så eftersom jag har haft problem med den.
Plötsligt kan det bli bra en månad för att sedan bli likadant igen. Så något med din rygg kan de vara.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.