Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5791 visningar

Ont i baksida lår

Vanja Pettersson
1982 • Åkers styckebruk
#1
12 januari 2015 - 21:05
Gilla 
Hej! Jag har joggat mer nu sista fyra veckorna (varannan dag) eftersom mina "vanliga" gympapass har haft jullov. Nu har jag en ilande smärta på baksida lår. Det börjar ca en dm ovanför knät mot utsidan och fortsätter upp i sätet. När jag trycker och masserar känner jag en sena eller muskel som känns. Det sitter liksom inuti.

Är det någon som känner sig manad på en hobbydiagnos med tillhörande stretchövningar :-)
alex
Stockholm
#2
13 januari 2015 - 10:49
Gilla 
Jag har haft något liknande och stelhet i baksida lår är ganska vanligt. Svårt, tror det kan komma från flera saker och stelhet på baksidan kan hänga ihop - hälsena, vaden, baksida lår, rumpa... Viktigt att du varvar löpningen med rörlighetsövningar innan du får en sträckning eller bristning. Jag skulle nog börja med en paus i löpningen tills det onda försvinner, cykla lite eller promenera för att få igång blodcirkulationen.

Vid uppvärmning sen, kör höga knän, sidosteg, och bakspark. Stretcha efteråt alla delar av låren: framsida, baksida, insida och utsida. Men mest tror jag du ska stretcha rumpan - är du stel eller öm i övre rumpan, mot utsidan? Rulla gärna på foamroller eller tennisboll. Ibland kan stelheten i rumpan ila ner i baksida lår. Känn även efter i vaden, högt upp...
Vanja Pettersson
1982 • Åkers styckebruk
#3
13 januari 2015 - 17:32
Gilla 
Japp Alex stel och öm i rumpan med! Jag får pausa en vecka och köra lite övningar. Tack ska du ha.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.