Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 6240 visningar

ont i insida/baksida lår

errkkkkii
1992 • kil
#1
25 juni 2012 - 09:51
Gilla 
hej!

efter över en veckas sjukdom så drog jag igång benträningen igen, ett jobbigt cirkelträningspass för benen men absolut inga tunga vikter. träningsverken kom 1-2 dagar efter som vanligt och försvann från alla delar av benen förutom mitt höger insida/baksida lår.
Ända fram till 3-4 dagar efter träningen kändes det som helt vanlig träningsvärk men nu har den tilltagit och blivit värre än träningsverken men den känns fortfarande som en helt vanlig träningsvärk om ni hajjar hur jag menar..

blir lite orolig över detta, någon som kan veta vad det är som hänt? Är hockeyspelare så benträningen är inget nytt för min del heller.
NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#2
25 juni 2012 - 12:29
Gilla 
Min internetdiagonos blir överansträngning, förmodligen genom en sträckning. Du kanske inte kände det under träningspasset men någon gång under träningen så gjorde du något med muskeln som den inte alls var förberedd för. Typ sträckte den allt för mycket utan tillräcklig uppvärmning och några muskelfibrer brast. Så du kommer alltså ha en elak "träningsvärk" (läs: muskelinflammation) som försvinner efter en vecka. Värm upp ordentligt nästa gång och töj musklerna så de är redo för vad som komma skall. Du överraskade den helt enkelt. Tror jag, fan vet jag egentligen.

Anledningen varför jag tror som jag gör är för att jag har lätt för att få extrem träningsvärk i insida lår som kan hålla sig i en vecka när ja inte tränat den på länge, men detta kan undvikas om jag värmer upp den ordentligt och töjer den så den blir beredd. Lustiga är att jag känner inte alls under själva träningspasset att jag våldtar muskeln som jag tydligen gör, av träningsvärken (muskelinflammationen?) jag får efteråt att döma.

Sen vet jag inte vad höger insida/baksida lår är någonstans? Är det insida lår eller är det baksida lår? oO
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.