Löpning Kom igång 9 inlägg 3330 visningar

Första gången sen februari

Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#1
14 oktober 2013 - 23:52
1 Gilla 
Det har ju sin naturliga förklaring i en graviditet med lite fogbesvär.

Men jag har saknat att kunna springa, kunde dock träna lite graviditetsanpassad styrketräning och spinning utan större problem fram till 12dgr före beräknad nedkomst. Efter det var allt bara ett stort mörker. Jag hatade att ingen träning funkade längre.

Efter förlossningen kunde jag ganska snabbt gå ut och promenera men tog det lite i taget eftersom jag inte ville störa läkningen av fogarna. Sen har jag kört styrketräning hemma och på gymmets mamma/bebis-pass.

Jag har alltså försökt starta så lugnt som möjligt. Men så i lördags var jag ut på min första lilla träningsrunda med löpning. Vädret var toppen.

Ljuvligt, jobbigt, svettigt. Som jag saknat.

Med tassande steg och fokus på hållningen tog jag det lugnt och tog promenadpauser emellanåt, det där med konditionsträning förutom promenader har ju legat nere ett tag. Det gick dock över förväntan.
Idag var jag ut igen och det var precis lika härligt. Den här gången kändes det också som att kroppen började komma ihåg själv hur man ska göra utan att jag behövde tänka så mycket. Det är dock en blygsam liten runda på 3,5km.

Förra oktober hade jag min löpmässigt bästa träningsmånad med 10mil (inte så jättemycket jämfört med somliga men för mig är det en bra men ändå överkomlig löpmängd). Satte också pers på både milen och 5km. I år är jag lite nybörjare på nytt. Men det stör mig inte. Jag skyndade långsamt när jag började springa för 2,5år sedan och det kan jag väl göra igen. Jag är bara så glad att det var sådär härligt att springa igen som jag tänkte mig.
LS
1989 • .
#2
15 oktober 2013 - 05:23
Gilla 
Fyfan vad jag bryr mig.
kortben
1966 • GÖTEBORG
#3
15 oktober 2013 - 06:19
Gilla 
Grattis både till bebis och nystart i löpspåret! Härligt att höra att det funkar att komma igång igen efter ett så pass långt uppehåll. Att du hållit kroppen igång med promenader och gym underlättar säkert starten. Öka inte allt för snabbt nubara, man får lätt lite hybris när det går bra ;-)
Lycka till med fortsatt löpning!
Kinsei
1974 • Malmö
#4
15 oktober 2013 - 08:26
Gilla 
Grattis och lycka till! Jag har satt mina personbästa på 5 km, 10 km och halvmarathon när mina barn var runt fem månader. Knappast för att förutsättningarna var särskilt bra då, utan för att jag var mer motiverad än någonsin!
Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#5
16 oktober 2013 - 07:26
1 Gilla 
Vad roligt att höra :)

Du kommer säkert bli starkare än innan förlossningen.

#2 Tanken är väl att alla ska få dela med sig och berätta om allt de känner för kopplat till jogg i detta forum? Om du inte vill läsa är det väl bara att strunta i det och gå vidare?
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#6
16 oktober 2013 - 20:06
Gilla 
Visst är det härligt när man känner att man kan springa igen! Hade själv ett uppehåll på 13 år men när jag väl kom igång igen så insåg jag hur jäkla skönt det är. Det är inte dåligt att hinna med träning som småbarnsförälder men med motivation så fixar man allt.

LS verkar inte ha mycket livserfarenhet så klart han/hon inte bryr sig (tids nog kanske LS också blir förälder och inser livets mening)... Men vi andra glädjs med dig Ingrid!
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#7
16 oktober 2013 - 22:52
Gilla 
Det känns verkligen kul att kunna ut och springa igen :) Men det krävs ju lite sånt där livspussel nu när det är tre barn som ska ha sitt varav mini bara ammar ännu så länge. Men eftersom min man också är angelägen om att jag ska få tid till träning så ställer han ju upp till fullo. Han har ju sån tur att han får träna på arbetstid så nästan all hans egen träning hinns med där, det gör det ju lättare för mig att få tid också då vi inte är två som slåss om fritiden så att säga.

Och hejja alla oss kom kommer tillbaka efter uppehåll av vilken anledning det än må vara :)
Mikaela Sköld
1976 • Rönninge
#8
17 oktober 2013 - 10:09
Gilla 
Starkt gjort av dig Ingrid!! Själv la jag all min tid på barn och hem tills för några år sedan när jag förstod att även jag som förälder måste må bra för att kunna vara en bra förälder. Jag tycker du är stark som lyckas ta din egen tid trots tre barn. Kom ihåg att skynda långsamt med löpningen, men jag vet det är svårt när det är sååå kul!!
Lycka till Ingrid :)
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#9
17 oktober 2013 - 12:49
Gilla 
Underbart! Förstår att det känns fantastiskt :) Vi följdes ju åt lite i gravidtråden.
Jag hade samma känsla när jag gjorde mitt första pass efter graviditeten. Det blev ca 1,5 km i riktig snigelfart, men det var så underbart :)

Fortsätt njuta :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.