Löpning Skador & Rehab 12 inlägg 4094 visningar

Sluta jiddra börja trolla!

Andréa
1978 • Lund
#1
12 november 2010 - 18:51
Gilla
Rehabträning suger just nu! Otroligt frustrerande. Jag inser att jag själv satt mig i situationen och måste ta mig ur den. Men när kroppen och knoppen bara vill kuta är det svårt att hålla modet uppe. Kanske dumt att spy frustration men varför kan inte sjukgymnaster trolla?!!

Någon mer som är lite frustrerad? Och vad gör ni för att stilla det värsta?


Dennis Sundman
1983 • Stockholm
#2
12 november 2010 kl 18:54
Gilla
Jag vet hur det är... jobbigt!
Andréa
1978 • Lund
#3
12 november 2010 kl 21:18
Gilla
eller hur? gör du ngt speci för att hantera frustrationen? Själv har jag otroligt svårt för att motivera mig till något annat än det jag allra helst vill göra.
Carina Jonasson
1984 • Åmål
#4
12 november 2010 kl 21:30
Gilla
Vad menar du? Ska ex.vis en sjukgymnast börja praktisera som magiker?(!)
Jag kan förstå frustrationen etc. vid s.k. skadeproblem som gör att man tvingas till inaktivitet, men en viktig huvudnyckel i ett sånt läge är väl ändå *tålamod, att tänka med uthållighet osv." ity att se tiden an, att vänta på bättre och friskare dagar. Att åberopa Joe Labero och hans medklientel hjälper väl inte "konkret fysiskt", eller?...
1981 • Linköping
#5
13 november 2010 kl 14:33
Gilla
jag är inte frustrerad, men jag har varit. Jag brukar desperat leta alternativa behandlingsmetoder (Och därav även finna alternativa diagnoser, jäklar vad sjuk jag blir till sist!)

Alternativen jag hittar funkar faktiskt ibland (testade stötvåg på en envis vad och DET, det var magi det!) och om inte annat så går tiden liiite fortare för att det känns som att jag gör nåt åt situationen. Eller försöker i alla fall.
Dennis Sundman
1983 • Stockholm
#6
13 november 2010 kl 15:38
Gilla
Jag köpte en jädra fräck cyklocross, som man kan köra som en galning med i skogen (kolla lite youtube-klipp så får du se). Jag kallar honom Rupert och vi har riktigt roligt - men det är lite jobbigt för han blir så lerig att han också måste duschas efter passet. Sen har jag märkt att yoga ger tokigt mycket endorfiner samtidigt som just mina skadeproblem lindras av detta. Simning funkar ju också, men vattnet är så kallt.

Jag tror enda chansen att överleva är att hitta någon annan träningsform som man tycker är rolig. Samtidigt är jag den första att erkänna att löpning slår allt! Sen har man ju redan anmälda tävlingar; kungsholmen runt, stockholm marathon, lidingöloppet, ... som man vill få bra resultat på nästa år.

Hoppas du hittar någon alternativ syssla som ger endorfin-kickar du också!
Erik
1976 • Stockholm
#7
13 november 2010 kl 17:22
Gilla
Haha, jag köpte också en jädra fräck cyklocross. Han bor i mitt sovrum och är lite ovillig att komma ut dock. Lite lat sådär.

Nu är jag pigg och kry igen, men mitt tips är att om det inte sker någon förbättring efter några månader är att testa t.ex. en ny naprapat/sjukgymnast som är duktig på löpning. Jag vet flera som det har lönat sig för, även om det känns drygt att byta och dra hela historien igen. Testa även en träningsform du inte prövat tidigare. Kanske klättring, paddling, boxning, skridskor, springa i vatten. Ja vad som helst.

Annars känner jag f.ö. en av Sveriges bästa trollkarlar! Kanske det som hjälpte mig? Hmm...
Andréa
1978 • Lund
#8
13 november 2010 kl 19:57
Gilla
Ahh Erik -give me his number! ;)
Precis som ni säger måste jag hitta något att rida ut stormen med. Endorfinkickarna lyser med sin frånvaro just nu. Gymsvängen innebär trippla pass av nån fjantgympa för att få sig en sil. Spinning deremot är nästintill OK. Får helt enkelt masa mig till första bästa gym och bita i det sura... Sen måst jag nog skaffa mig nån leksak ala Rupert :)
1971 • Halmstad
#9
13 november 2010 kl 22:15
Gilla
Själv har jag gått hos sjukgymnast i ett år för löparknä blev inte mkt bättra, MR visade inte mkt onormalt men problemen höll i sig. Via lite kontakter fick jag gjort en arthroskopi som visade en meniskskada som nu är fixad sedan tre dagar. Nu väntar rehab och förhoppingsvis löpning på riktigt till våren igen. Ja vad blev slutsatsen av detta? Sjukgymnastik är bra om det är ställt en riktig diagnos annars kanske inte så effektivt. Lita inte helt på MR, att titta in i knät säger mer, om det nu handlar om knä förstås :)
Carina Jonasson
1984 • Åmål
#10
13 november 2010 kl 23:06
Gilla
Rolig rubrik trots allt! Om man nu ska ta frågan på allvar: frågan är vilket "trolleri" som är att föredra?(!) Varför inte nån sorts hypnos-variant i svåra fall, när inget annat verkar hjälpa (om det nu räknas till trolleri-genren). Sedan finns väl olika typer av tekniska suggestioner, psykologisk placebo-kommunikation och dylikt också att ta till i somliga tokfrustrerade fall...
Andréa
1978 • Lund
#11
14 november 2010 kl 17:15
Gilla
Carina, absolut! Att tänka rätt tankar är en stor del, tror jag. Tycker man att det är skit så känns det även så..

@Johan - fasiken vad tråkigt, ett helt år! Kan nog vara ruggigt svårt att ställa diagnoser ibland. Själv har min diagnos pendlat. Vilket gör att jag letar alternativa diagnoser...livsfarligt. Precis som Karin skrev.. Jag får ha tillit till att den hjälp jag får just nu är bra. Jag gör små framsteg, men det går/känns jäkligt segt!
Anders Hedlund
1942 • Båstad
#12
14 november 2010 kl 20:16
Gilla
I morron skall jag till en kille som sägs kan trolla!? Tyckte jag kommit i gång hyfsat med löpningen. Köpte ett par Terra Plana vivo barfota skor dvs 3 mm tjock sula. Så ut i skogen och kör fartlek!!!
Fan oxså det blev en muskelbristning :(
Får la se vad han kan.
Lycka till Andrea med röven, Rupert osv ...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.