Löpning Övrigt 5 inlägg 1954 visningar

En utmaning utöver det mesta

1951 • Lund
#1
20 oktober 2010 - 14:51
Gilla
Jag varken är eller har varit en särskilt bra löpare. Men jag älskar löpning. Ju äldre jag har blivit desto betydelsefullare har löpningen blivit. Ju fler krämpor jag dras med och desto fler kriser jag har tvingats ta mig genom, desto viktigare har löpningen blivit.
För sex år sedan blev jag ruskigt sjuk, fick en propp i lilla hjärnan, centrat för balans och koordination, inte särskilt lyckat för en löpare. Jag stod inför ett val: ge upp, låta sjukdomen ta kommandot över mitt liv eller att själv ta kommandot.
Jag valde det senare.
Genom löpningen och stödet från min familj kom jag tillbaka. Tog jag upp det jag sysslade med i ungdomen, maratonlöpning. Som bäst löpte jag på 3.23 som ung, inte särskilt bra, men inte uselt heller. Som snart 60 årig löpare ligger jag runt 4.40, inte särskilt bra det heller, men inte uselt.
Inte bara för att jag har kommit tillbaka efter min sjukdom, utan för det faktum att nuförtiden behöver jag nästan 5 i timmar för att ta mig runt de 42.2 kilometerna, uppfattar jag utmaningen som betydligt större idag än för trettio år sedan. Att veta att du har nästan fem timmar framför dig, istället för dryga tre timmar, är en psykisk utmaning som trotsar det mesta. En betydligt större utmaning än då jag behövde drygt tre timmar.
Heja därför på eftersläntarna, vi som kommer i mål efter fyra till sex timmar. Det kräver en psykisk styrka som trotsar det mesta.
Någon som håller med mig?
Bo Tendell
1936 • Angered
#2
20 oktober 2010 kl 15:03
Gilla
Javisst, du namne till kämpen Dan Glans!
Du imponerar på mig och troligen på många andra.
Lycka till i fortsättningen!
Mvh Tedde
1951 • Lund
#3
20 oktober 2010 kl 15:49
Gilla
Hej Tedde!
Jag är inte ute för att imponera. I så fall imponerar du än mer. Jag prisar löpningens storslagenhet. Men stort tack ändå.
Min bror har aldrig ställt mig i skuggan av hans framgångar på löparbanorna och hans tider, jag har alltid haft mina egna mål, både vid sidan om löpningen, i livet och i löpningen. Dan har alltid gett mig sitt stöd.
Lycka till själv i fortsättningen.
Mvh
Gay Glans
#4
20 oktober 2010 kl 15:51
Detta inlägg har raderats
1970 • Sala
#5
20 oktober 2010 kl 18:57
Gilla
Det är en mäktig sträcka, en prestation att klara av den inom maxtiden, alldeles oavsett vilken tiden blir till slut. Alla som klarar en mara borde sträcka på sig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.