Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1671 visningar

Mystisk hålfotsskada

Mathilda
1990 • Bromma
#1
9 augusti 2010 - 14:50
Gilla 
Helt plötsligt har jag fått jätteont i främre delen av hålfoten. Det känns inte alls när jag är stilla, utan bara när jag går, och framförallt när jag springer. Det värker inte riktigt, utan gör framförallt ont när jag råkar gå eller springa på en ojämnhet, och det får mig att vilja belasta på ytterfoten istället för rakt över hålfoten.

Jag har vilat i två veckor pga. olika semesterprylar som inte passat ihop med träning, och har nu börjat springa igen, och så plötsligt dyker det här upp, så det borde inte vara en belastningsskada.

Någon som haft samma sak?
Urban Axelsson
1965 • Ängelholm
#2
9 augusti 2010 - 17:16
Gilla 
Hejsan
Har haft något liknande som du beskriver. För min del så har jag rätt höga fotvalv och det ena hade sjunkit ned något vilket orsakade liknande smärta som du beskriver. Att fotvalvet sjunkit ned berodde på att jag gått i platta sandaler mer eller mindre hela sommaren. Inläggsulor var min räddning.
Rekomenderar att du snarast tar kontakt med en ortoped så kommer du få ett svar på varför det gör ont för dig.

Lycka till
Mathilda
1990 • Bromma
#3
9 augusti 2010 - 17:43
Gilla 
Å, men då har jag säkert exakt samma problem som du haft. Jag har själv barbiedocksfötter (korta och höga) men har haft hålfotsinlägg sen jag var tretton. Den här foten ser garanterat sjunken ut. Och jag har inte använt mina skor med inlägg på länge om jag ska vara ärlig. Jag har helgjutna som bara passar till typ kängor och gympadojer, inte till söndertrasade sommarskor.

Men hade du inläggssulor till löparskorna då? "ska" man inte klara av att vara barfota/gå i platta skor? Med allt vff-snack osv?
Kunde du springa direkt efter att du börjat med inlägg?
Urban Axelsson
1965 • Ängelholm
#4
10 augusti 2010 - 00:50
Gilla 
Visst går jag idag i enkla sandaler, dock endast korta sträckor. Har lite tuffare nu att hitta sköna sommarskor som man kan få i sina inlägg i, vilket är ett måste. Och visst fuskar man i bland och springer runt en tid med sina enkla sandaler, men det känns efter ett tag igen.
Nix, kunde inte springa direkt, fick även en del andra problem med hälsenor bl a i samband med detta eftersom jag belastade min fot fel pga av nedsjunkningen. Dock gick/sprang jag rätt länge med mitt ömma fotvalv innan jag sökte hjälp/ fick tid hos ortoped. Därav lång vila / rehab.
Så ju tidigare du bryter mönstret destå bättre.
Mathilda
1990 • Bromma
#5
10 augusti 2010 - 19:24
Gilla 
Jo, jag kände på en gång av min några månader gamla akillestendinos när jag började felbelasta, men jag har tagit ett par promenader med inlägg i dr martens nu och det känns garanterat att det var det som var problemet, så nu har jag provat ut ett par till mina springskor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.