Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1613 visningar

Valet och kvalet: Asics

1988 • Helsingborg
#1
31 oktober 2009 - 16:52
Gilla
Hej hej!

Sprang Lidingöloppet i september och kom nu på att man fick ju två rabattkuponger à 200 :- vid köp av ett par skor i Runners Store i Stockholm och tänkte försöka utnyttja det innan rabatten går ut. Nu bor jag ju tyvärr inte i Stockholm så jag har tänkt be några bekanta till mig att ta sig dit och köpa skor till mig så idag var jag och testade skor, i alla fall ett par som jag kan tänka mig för att veta storleken...

Nu till min egentliga fråga, jag springer med 1130 modellen idag och trivs kanonbra med den. Visserligen har jag inte testat några andra modeller men den satt verkligen kanonbra och var dessutom supersnygg så det fick bli den när jag köpte skor sist...så nu undrar jag, om 1140 är precis likadan i princip? För jag hittade inte den i min storlek idag så jag kunde inte testa den men eftersom det verkar vara samma "serie" så känns det som att den borde följa samma storlek som 1130, alltså att den varken har blivit större eller mindre i storleken direkt och den borde ju vara utformad på i princip samma sätt eller hur? Någon här som springer med den som kan kommentera det?

Den sko jag provade idag var Gel Foundation 8, med gråa detaljer...ruskigt snygg den med och den satt skönt också när jag provade den, fast det kändes lite annorlunda mot de jag springer i nu...och när jag läste skotestet på Marathon.se så stod det att den var rak i lästen...så jag undrar om det kan ha varit det jag känt som annorlunda? Har verkligen inte så stor koll på skor och sådär så därför vet jag inte vad lästen är eller så. Hur som helst, jag testade den på både Intersport och Team Sportia och det skiljde sig lite mellan ställena. På intersport kändes 43,5 lite för lång framme vid tårna medans den på Team Sportia kändes kanonbra och satt likadant som mina nuvarande skor...vilket var ganska lustigt tyckte jag...Finns det olika undermodeller av just foundation?


Om jag bara skulle gå på utseende så hade jag lätt valt Foundation 8 för att den var långt mycket snyggare än 1140...i och för sig bara tack vare färgerna...men eftersom den också kändes lite annorlunda...eller ja den kändes annorlunda på intersport men mer lik på Team Sportia...så undrar jag ju om 1140 i princip är samma sko som 1130? Det känns helt klart lite vågat att köpa ett par skor som jag inte har kunnat testa..

Å andra sidan så känns det rätt vågat att be någon annan köpa ett par skor som jag inte själv testar ut vid köptillfället...

Jag brottas lite med "problemet" helt enkelt och visst jag behöver kanske inte nya skor egentligen förutom att vissa tycker att man ska variera och låta skorna vila och så vidare...men det känns lite dumt att inte utnyttja rabatten när jag faktiskt har den...

Så fire away...folk som springer med skorna jag funderar på...eller folk som är duktiga på skor överlag :)
1946 • Smögen
#2
31 oktober 2009 kl 20:58
Gilla
Jag använder Asics 2120, 2130, 2140 osv.

Har i flera år köpt från www.startfitness.co.uk; alltid samma storlek; alltid mycket billigare.
Strunt i de 200 kronorna, du tjänar 500 - 600 på att köpa från England.
1970 • Källby
#3
31 oktober 2009 kl 22:06
Gilla
Foundation är en sko med rak läst och lämpar sig nog egentligen bäst för tyngre löpare, 85-90+ nånting. 1130 och 1140 torde vara likvärdiga i funktion, dvs de har en något mindre duomax-kil på insidan för att bromsa överpronation, något mindre jämfört med Foundation och 21-serien.

Foundation och 11-serien är båda bra skor. Om du trivts med 1130 kan jag möjligen misstänka att du kommer att tycka att det är mindre "löpglädje" i Foundation som är tänkt för löpare med realtivt svåra överpronationsproblem.

Jag vill passa på att slå ett slag för 21-serien här också. Personligen anser jag att man inte kan få bättre mängdträningssko för pengarna. Massor av "löpglädje" men i en skyddande förpackning, men prova först! Den är smalare i framfoten och tåboxen än vad både 11-serien och Foundation är. Passar mig perfekt, men passar kanske inte alls för dig.
1966 • Karlstad
#4
1 november 2009 kl 07:47
Gilla
Jag är inte lika insatt i skor som föregående talare, men när jag gick över från 2130 till 2140 så var det en ganska tydlig skillnad som jag upplevde det. 2140 var inte lika bred i framfoten vilket gjorde att den passade mig mycket bättre, men det blir motsatt effekt för den som är bred i framfoten.
Ny modell innebär oftast någon förändring så jag tycker nog du ska prova innan du köper.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.