20 september 2009 kl 19:35
Inför min första Stockholmsmara 2008 så körde jag kolhydratsuppladdning enligt konstens alla regler. Så några dagar före loppet lunchade jag som vanligt på ett av mina absoluta favoritställen på Söder i Stockholm. Deras pasta är helt superb och personalen är helt underbara. Jag bad kvinnan i kassan om lite extra pasta och förklarade att jag skulle springa lite långt på lördag. När hon kom fram med tallriken som var fylld till bredden med pasta och någon god sås så frågade hon vad jag skulle springa.
- Stockholms marathon som går nu på lördag.
- Oj, är inte det jätte långt typ en mil? Sa hon och tittade bekymrat på mig med sina stora bruna ögon.
- Jo ganska långt, svarade jag, 4,2.
- Jaha sa hon och såg lite mindre upprörd ut.
Det blev ett par rejäla luncher till där den veckan och sen kom helgen och loppet .
När jag veckan efter åter gick på lunch så frågade kvinnan, när hon serverade mig, hur det hade gått i loppet .
- Jo tack jag överlevde och det var säkert mycket tack vara all er goda mat.
- Ja, sa hon och log. och det var ju långt också. var det 4,2 km?
- Nej inte km 4,2 mil.
- Kvinnan stirrade på mig och skrek så att det ekade i hela lokalen - MIL!!!