Löpning Övrigt 24 inlägg 6909 visningar

Personliga rekord, många bra på jogg?!

Johan Söderman
1984 • Varberg
#1
14 augusti 2009 - 11:49
Gilla
Ibland kollar jag in olika rekord på jogg.se alltså folks PB och det som slår mig är att många är så duktiga. Jag vill självklart tro att så är fallet men det borde finnas en del som överdriver och/eller inte helt enkelt vet längden på passet.

Alla gör ju självklart som man själv vill men det är roligare för användare på siten om alla håller sig till verkligheten. Bara ett tycke enligt mig.
< < < 1 2 > > >
Viktor Johansson
1984 • Helsingborg
#21
15 augusti 2009 kl 13:17
Gilla
Kontrollmäter jag mina rundor med gps, cykel och karta lär det ju knappast vara så att det diffar på tiotals meter ens jämfört med en av kontrollant uppmätt bana. Plus att jag antagligen ändå springer snabbare på tävling på "korrekt" uppmätt bana som kanske är lite längre än vad jag kan prestera på träning.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#22
15 augusti 2009 kl 13:55
Gilla
Det känns väldigt viktigt att PB-siffran är väldefinierad och korrekt uppmätt tillika genomförd och uppnådd enligt konstens och internationella förbundets alla regler. För det är ju mycket viktigt att veta folks exakta och officiella PB:n på en känd distans. Eller hur?
Ja menar, om nu NNNN:s PB skulle visa sig vara från egen tidtagning på en löprunda vilken solig torsdag som helst på en bana som kanske är 270 meter kortare än förbundsmätarens mätning ... ja - Gud. Det kan ju bli 17 sek/km för fort. Jisses. Världen rasar.
Nä, så kan vi inte ha det. Tycker vi nog ska tillsätta en liten expertgrupp på jogg som kan utreda detta och komma med en fulltändigt korrekt definition av hur PB på jogg ska hanteras med sitt främsta syfte att klassificera folk efter deras PB-tider. Detta är mycket viktigt, relevant och bör prioriteras.

*någon form av smiley och andra parodiska formuleringar*

- Själv ska jag träna lite på balansplattan efter "sjuksköterskans" stränga ordinering och vänliga pikar.

/Från en som snart tappar sitt PB satt på Broloppet förra året ... :-(
J.K.
1966 • Jönköping
#23
15 augusti 2009 kl 14:02
Gilla
Jag tror personligen att det är bättre att fokusera på träningen, än att lägga en massa tid på att fundera på exakt hur långt man sprungit, hur tillförlitligt en eventuell uträknad tid/km under ett träningspass är osv. Som jag ser det så tränar jag för att just träna. Eftersom jag inte springer helt nya rundor varje gång så märker jag eventuella framsteg genom att tiderna förbättras gradvis vid samma ansträngningsgrad/medelpuls. Maximala prestationer gör jag på tävlingar.
1978 • Uddevalla
#24
15 augusti 2009 kl 14:15
Gilla
Hahahahaha... sjukt bra inlägg Jonas.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.