Löpning Rundor & Kartor 10 inlägg 858 visningar

Att hitta i Göteborg

1985 • Göteborg
#1
4 augusti 2009 - 19:49
Gilla
Hej!

Jag är precis inflyttad i Gbg och har precis varit ute på en liten cykeltur. Jag såg väldigt många cykelbanor med tillhörande skyltar, ex "Mölndal, "Centrum", "Slottskogen" mm.

Nu undrar jag- är det generellt sett bra skyltat i Gbg?

Anldeningen till att jag undrar är att jag har fruktansvärt dåligt lokalsinne och brukar komma vilse. Det hade varit tryggt att veta att man kan ta sej hem via skyltar bara man vet i vilken stadsdel man bor...
Shaman Dalie
1977 • Ursviken
#2
4 augusti 2009 kl 19:56
Gilla
I Gbg-centrum är det nog ganska bra skyltat men det blir inte så bra om man lämnar stan (t ex mot Mölndal)...Skyltar som fattas eller är förvirrande kan förekomma vid vissa ställen, så jag tycker det kunde vara bättre med skyltar utanför centrum.

Det finns gratis cykelkartor att hämta på http://goteborg.trafiken.nu/TrafikenNu_Templates/Page.aspx?id=169 .
1980 • Göteborg
#3
4 augusti 2009 kl 20:19
Gilla
Jag vet precis hur du känner dig. Har bott i gbg hela mitt liv men nu flyttat till huskvarna-Jönköping. Men för att svara på din fråga så tycker jag nog att det är ganska bra skyltat i gbg. Kan dock vara bra att ha med en karta så att du ser stadsdelarna och åt vilket håll du ska...
Tror att du löser det bra genom att följa skyltar.
Lycka till
1978 • Västra Frölunda
#4
4 augusti 2009 kl 20:22
Gilla
Cykelbanor är nästan alltid skyltade men man vet ju inte hur långt det är eller om det är en bra väg egentligen. Det finns nästan alltid skyltar som pekar på Centrum så är du galet vilse kan det vara ett bra sätt att komma åt hyfsat rätt håll.

Säröbanan är också bra att känna till om man bor utåt Västra Frölunda. Snabbt in till stan och dessutom bra att springa på om man vill att det ska vara långt och platt. Den börjar vid Linnéplatsen.
Per Arneng
1978 • Mölndal
#5
4 augusti 2009 kl 21:48 Redigerad 4 augusti 2009 kl 21:59
Gilla
Har du inte en GPS klocka.. eller annan GPS? Jag har en liten handhållen garmin geko som jag brukar ha med mig på semstrar och när man är i städer för att vara säker på att man alltid åtminståne hittar tillbax där man kom ifrån.

Edit: Välkommen till Göteborg föresten :-)
1984 • Göteborg
#6
4 augusti 2009 kl 23:55
Gilla
Välkommen. Göteborg är mindre än man tror och ganska lätt att snabbt lära sig hitta i. Cykelbanorna är riktigt bra skyltade om än kan det dröja i ett tag emellan skyltarna. Som Anton påpekade är Säröleden/Dag Hammarsköldsleden (http://tinyurl.com/m8ajpp) riktigt bra och på den tar du dig snabbt till och från stan med cykel.
1985 • Göteborg
#7
5 augusti 2009 kl 08:16
Gilla
Tack för alla tips! Lyckades springa i morse utan att villa bort mej :)
Per: vad är det för gps du nämde? vad kostar dom? Är det en sådan där liten grej som man typ har i bilen? låter ju pefekt...
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#8
5 augusti 2009 kl 08:21
Gilla
Håller med Linus: Göteborg är mindre än man tror.

Jag har flera gånger, under besök i Gbg, frågat folk på gatan om vägen och de har beskrivit det som något i stil med:
"Följ vägen, ta vänster, fortsätt en bra bit tills du kommer till rödljuset, ta ta höger, fortsätt till du kommer över bron, ta andra vänster och sedan fortsätter du tills vägen tar slut"
Varje gång har man kommit för långt, det var i själva vetket typ två kvarter som beskrevs.

Dock tycker jag det är ett helsike att köra bil i staden, men det är en annan femma.
Ständiga vägarbeten gör inte saken bättre (men det är knappast unikt, Stockholm är ganska bra på det också)
Per Arneng
1978 • Mölndal
#9
5 augusti 2009 kl 08:58
Gilla
Karin: En Geko 201. Den har inga kartor eller sånt men man kan sätta ut egna punkter och navigera till dom. Den går att koppla till dator (om man köper till kabel) för överföring av punkter men man kan skriva in kordinaterna själv oxå: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=27861

Man kan säga att Gekon har navigering som en Forerunner löpar klocka men lite mer avancerade navigerings funktioner och inställningar. Köper du en Forerunner så kan du ju såklart använda den till löpning oxå.. :-)

Ett annat alternativ är ju om du har GPS i mobilen att du kör nått kartprogram där.

Har du flatrate på datatrafik i mobilen så kan du köra Google Maps: http://www.google.com/mobile/products/maps.html#p=default
Ulrika Hansson
1970 • Göteborg
#10
5 augusti 2009 kl 08:58
Gilla
En liten anekdot:

En kompis till mig berättade att när hon var nyinflyttad till Göteborg (från en mindre ort i Skåne) så ville hon ge sig ut och cykla för att se sig omkring och "lära känna" stan lite.

Hon hade kollat ut ett område på kartan som heter Rya Skog och tänkte att det lät ju trevligt, så hon cyklade dit och blev ganska besviken!

Hon hade sett framför sig något trevligt skogsområde man kunde ströva och kanske picknicka i lite. Vad hon inte visste var att "Rya Skog" är området där Göteborgs avloppsreningsverk ligger. :-p

Välkommen till stan, Karin. :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.