7 maj 2009 kl 20:50
Jag har ätit GI/LCHF(började med GI) i snart tre år och har laborerat lite med kolhydratmängd för att se om jag kunde prestera mera, men jag kände inte någon ökad kapacitet med ökad kolhydraterandel.
Det jag däremot har reagerat på är att jag hade väldigt hög puls när jag började springa och det berodde givetvis på dålig kondition, men vad jag oxå läst mig till är att det kan vara att det krävs mer syre för att förbränna fett än kolhydrater.
Tilläggas skall att jag är motionär och håller mest på med styrketräning och badminton, men har oxå börjat springa(om man nu kan kalla det löpning). Hur LCHF fungerar i elitsammanhang har jag inte den blekaste aning om. Mitt mål med min träning och kost är att jag ska må så bra som möjligt så länge jag lever. Inte att jag ska komma först i mål.
Är lite trött på pajkastningen ang. LCHF/GI och LFHC. Ät det ni mår bäst av och trivs med. Prova er fram till er egen diet/kost. Det har jag gjort. Jag mår utan tvekan bättre av att äta LCHF än LFHC. Jag kan inte svara på hur mycket kolhydrater jag äter men jag vill nog påstå att jag är ganska strikt då jag i stort sett inte äter potatis ris pasta. Det bröd jag äter är två knäckebröd till fruktost då och då. Börjar gärna dagen med 3 dl gräddfil med malen kardemumma(och ibland kanel), kan varmt rekommenderas. Det håller man sig mätt på ganska länge oftast ända fram till lunch.
Det finns så många osanningar som presenteras angående bla kolhydraternas nödvändighet men även fetternas förträfflighet så jag orkar inte bemöta det längre. Kan rekommendera
www.traningslara.se där man refererar många vetenskapliga undersökningar. För mig ger det mycket mer än att läsa det än t.ex. aftonbladets och expressens "tunna" artiklar där forskare och professorer söker uppmärksamhet, som de inte är värda.
>>Anna Kempe - Om din ambition är att må bra med din kost och motion så tror jag säkert att du kan kombinera LCHF och löpning. Jag har iaf lyckats! Lycka till !!