Löpning Löparkompisar & kontakt 5 inlägg 1686 visningar

Vårträningen på Skatås startat

Bodil Ahnoff
1955 • Lycke
#1
11 mars 2009 - 19:18
Gilla
Hej alla i närheten av Göteborg, ni har väl inte missat att vårens träningar har dragit igång. Det är MÅNDAGAR kl 18 som gäller, samling vid klockan.
Federico som hållit i höstens träningar har inte möjlighet att hålla i dessa första vårträningar, fram till att han kan det har vi (Peter & Bodil) lovat att vara "stand ins". Det blir lite temaupplägg ungefär som i höstas. Vi började i måndags med KOORDINATION. Framöver kommer det att bli löpstyrka, obanat, tempo, intervall och lite andra godsaker. Närmare program kommer upp på IKjoggsidan.
Välkomna allihop!
1955 • Lycke
#2
16 mars 2009 kl 22:06 Redigerad 16 mars 2009 kl 22:07
Gilla
Träningen den 9:e handlade i första hand om koordination. vi gick igenom kroppshållning och fotisättning.
På dagens träning 16:e fortsatte vi med koordination och körde kortintervall med 15-15.
Nästa vecka, 23 mars, kommer temat att vara löpstyrka. Vi springer och bryter av med en och annan övning. Dessutom tänkte jag ta med min golfbag, men inte med golfklubbor i! Ni som kommer får se hur vi använder innehållet.
Utförligare innehåll kommer på IK Jogg-sidan.
Vi ses, ni som vill.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#3
17 mars 2009 kl 14:29
Gilla
Jag kommer, har ont i halsen o är förkyld så det blir bara små korta pass fram tills jag e bra men hoppas självklart dyka upp på måndag! haft otroligt roligt de andra gångerna.
1955 • Lycke
#4
25 mars 2009 kl 14:22
Gilla
Träningen i måndags handlade om löpstyrka. I min golfbag hade jag med ett gäng skaft från avbrutna hockeyklubbor som vi använde som träningsredskap. Lite snack om träningsupplägg och vila.
Nästa vecka kör vi vidare och programmet blir:
Uppjogg ca 3 km
Koordinationslopp
Obanat intervall
Nerjogg
stretching

Med viss reservation för väder! Om det är både blött och tokmörkt skiftar vi obanat mot annan form.

Vi ses
1955 • Lycke
#5
19 april 2009 kl 20:14 Redigerad 26 april 2009 kl 14:49
Gilla
27 april Din fart på Göteborgsvarvet, Intervall 4 x 2000
Sätt din fart på Göteborgsvarvet. Har du skött vinterträningen bra och fått vara frisk är du nu väl förberedd och beredd att sätta rätt fart för varvet. De tre följande passen inför Göteborgsvarvet har till syfte att hitta rätt fart på varvet. Måndagens pass blir ett första koll av tänkt fart vilket leder till nästa veckas distans med fartlek och sista veckans intervaller där du förhoppningsvis vet precis hur du skall löpa.
Ta gärna med dig din pulsklocka, om du har.
Måndag 27 april springer vi Intervall som blir fyra gånger ca 2000 meter. Farten skall ligga strax under till mjölksyratröskel. Mellan intervallerna kör vi ca två minuters aktiv vila. Alla skall köra i sitt eget tempo men gruppen kommer förhoppningsvis att hållas ihop ändå.
Passet kommer att ta ca 1 timme och 30 min inklusive upp- och ner-jogg samt stretching. Vi tar en liten koll på löphållning efter upp-jogg. Mer info kommer på plats, både muntlig och skriftlig.

Måndag 20 april
Nytt pass i Skatås i morgon. Jag har hittat finfina backar att ta itu med i morgon. Vi träffas som vanligt vid klockan, 18.00 och kör ett pass med backträning där vi försöker lägga lika mycket fokus på upp som ner för backen. Det blir lite kort löpskolning efter en uppvärmning och backe i olika fart samt en nerjoggning och strech. Vi håller på ca en dryg timme. Vi ses dom som vill!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.