Löpning Skador & Rehab 13 inlägg 719 visningar

Förebygga

1981 • Göteborg
#1
16 december 2008 - 15:40
Gilla
förkylningar - halsont i dessa tider
är mitt tips, knapra på en VITLÖKSKLYFTA innan läggdags ( i förebyggande syfte ).

Kungen i köket = Vitlök

mvh
Zazi Duv
1975 • Sundsvall
#2
16 december 2008 kl 15:53
Gilla
Kanske värt ett försök, men luktar man inte väldigt mycket?
Jag börjar bli desperat - har fått hela hösten förstörd av återkommande förkylningar....
1985 • Nacka
#3
16 december 2008 kl 15:54
Gilla
Usch vad äckligt det låter :P

Jag har inte varit närheten av att vara sjuk på hela året *peppar* *peppar*
1981 • Göteborg
#4
16 december 2008 kl 16:11
Gilla
Jag är har inte varit förkyld på lääänge och vad det beror på vet jag inte :-) knaprar ofta vitlök innan läggdags.

1) att knapra vitlök är skitäckligt

2) Man luktar inget vidare...

3) .. perfekt då att äta innan läggdags

4) men ack så bra
1979 • Strängnäs
#5
17 december 2008 kl 08:08
Gilla
Måste man knapra på den? funkar det inte att bara svälja vitlöken?
Roland Söderström
1962 • Onsala
#6
17 december 2008 kl 08:38
Gilla
Ingefärsvatten morgon å kväll är effektivare tycker jag.
Smakar bättre, ingen lukt.
Har jag en extra påtaglig känning knaprar jag vitlök.
1981 • Göteborg
#7
17 december 2008 kl 09:17
Gilla
Janne - vet faktiskt inte - När man knaprar den är det så äckligt då vore det bättre :-)
1969 • Upplands Väsby
#8
17 december 2008 kl 21:31
Gilla
Lök är toppen. Men det går minst lika bra med vanlig gul lök (äter 6-7 medelstora gula, lätt stekta per vecka... luktfria ;-)).

"...effekten av gul lök tycks vara starkare än av vitlök..." http://www.hyra.nu/nyhetsbrev/18_lok.htm
Pål Nilsson
1976 • Höör
#9
18 december 2008 kl 08:52 Redigerad 18 december 2008 kl 08:57
Gilla
Jag kände mig jävligt smart och förutseende när jag köpte en burk vitaminpiller på Konsum. Jag tror att jag blivit friskare sen jag började knapra dem. Fast jag undrar hur mycket av effekten som är placebo...Hade kanske funkat lika bra om jag trodde att gud vakade över mig och min hälsa.

Janne W: Smugglar du ner löken i annan mat eller äter du den som mellanmål? Det blir väldigt mycket lök det där...
Pär Hansson
1975 • Järna
#10
18 december 2008 kl 13:49
Gilla
Råa hackade grönsaker med pressad citron och vitlök över är riktigt gott. Det äter jag var och varannan dag, tillsammans med nåt kött eller fisk. Lättlagat och nyttigt är det dessutom.
1969 • Upplands Väsby
#11
18 december 2008 kl 13:54
Gilla
Pål: för det mesta tillsammans med maten, men även mellanmål ibland (kalkon/kesomacka och rejäl lökhög, dränkt i olivolja... oj oj ;-)). Kändes som mycket tid gick åt lökskalning i början, men det gick över. Tempopass i skalning funkar. ;-)
Elisabeth Kihlström
1963 • Töreboda
#12
18 december 2008 kl 22:22
Gilla
Vitlök hjälper men det underlättar om man har ett jobb där man inte är ute bland en massa människor. När jag arbetade som lärare hade jag ständiga halsinfektioner och då kunde jag ju inte äta rå vitlök för vem vill ha en lärare som lutar sig över en med en stark doft av vitlök...
Numera jobbar jag på distans hemifrån och vitlöken har kommit till heders i gen. (endast i förebyggande syfte då jag inte vill isolera mig i från omvärlden). Den bidrog till att jag inte fått någon infektion under 2008 trots dotterns mindre influensor.

Slutligen vitlök skall vara rå och den riktigt känns för varje tugga då den är skarp. Äpplen tar bort lite av lukten men ändå så finns den kvar och som sagt bara vitlök vid risk för kraftiga förkylningar.
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#13
19 december 2008 kl 09:15
Gilla
fy fäör förkylningar! Har också fått min höst förstörd. Skador=ej kunnat springa, börja springa en vecka eller två sen förkylning =ej kunnat springa, böjat igen, ny skada och förkyning så har det fortsatt så. Börjar bli rejält less på det nu. Får nog skrota mitt mål med 140-145 på GBG-varvet.

Har prövat, vitlök, ingefära, vitaminer och annat i tablett form, nu ger jag upp det och vilar ut ordentligt istället så får vi se vad som händer.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.