Löpning Skador & Rehab 107 inlägg 27736 visningar

Komma tillbaka efter Covid

1971 • Bollnäs
#1
27 maj 2020 - 15:17
1 Gilla
Försöker komma tillbaka efter Covid (Troligen, ej testad). Har svårt att få upp flåset. Promenader, cykling, kajak går bra men löpningen funkar inte. Har iofs gått från att vara omöjlig till att jag kan jogga/gå lite, men får liksom inte upp andningen riktigt.

Har ngn annan erfarenhet om vad som funkat bra efteråt? Det är väldigt individuellt men det kan vara intressant att höra hur andra löst det.

Tack på förhand.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
7 februari 2022 kl 10:52
Gilla
Blev sjuk i förra söndagen efter mitt långpass. Mådde rätt ok de två första dagarna och var bara lite tjock i halsen. Sen alltmer snorig, huvudvärk och lite hosta. Så fortsatte det några dagar. i lördags började jag må mycket bättre men nätterna har varit lite dryga då jag har fått hostattacker var 10:e minut typ. Men på dagarna hostar jag knappt alls. Har lite krax som behöver komma upp men känner mig väl återställd nu.
Märklig med tempen dock som låg precis på gränsen till feber under ett par dagar.
Tänkte testa att jogga imorgon.
1987 • BORLÄNGE
7 februari 2022 kl 17:33
Gilla
Tre veckor sedan covid och sprungit några gånger nu vilket inte gått så värst bra, det är väldigt tungt. Märkt att jag tappar lite syresättning när jag springer (tog med mig pulsoximeter), är det normalt om konditionen är körd i botten eller är det lungorna som inte är tipp topp?
Det jag inte riktigt fattar/funderar på är om syresättningen går ner lite även för en frisk person om man ligger i anaerob zon?
1991 • Skellefteå
9 februari 2022 kl 10:36 Redigerad 9 februari 2022 kl 12:39
Gilla
Ca 2 veckor sen jag fick covid med milda symtom. Trött, lite torr och slem i halsen och lite hosta var det jag fick. Nästan alla symtom jag hade var borta efter 2-3 dagar. Det enda som inte vill släppa helt är lite slem i halsen. Upplever att det inte är slem hela tiden i halsen men hostar upp lite ibland helt plötsligt och sen är det bra igen. Annars är jag helt symtomfri och känner mig frisk. Men lite irriterande med slemmet som kommer ibland och som inte vill släppa helt. Någon annan som har samma problem? Så har bara vågat mig på lättare pass och det känns bra i kroppen men pulsen har varit lite högre än normalt. Tänkte testa köra lite hårdare idag och se hur pulsen beter sig.
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
9 februari 2022 kl 13:19
Gilla
Känner igen det där med att man harklar/hostar upp slem lite ibland.
Brukar ha det vid vanliga förkylningar också. Känner mig också frisk i övrig.t.
1965 • Kungsholmen
9 februari 2022 kl 14:19
Gilla
Inte helt säkert att jag haft covid/omikron men enligt https://illvet.se/medicin/sjukdomar/omikron-coronavariant så är symptomen för omikron ofta:

"Symtom: Studier tyder på att omikron ger symtom som uttalad trötthet, smärta i kroppen och huvudvärk. Symtom som hosta och förlust av lukt- och smaksinne förekommer mer sällan."

Läste samma från en Sydafrikansk läkare redan i December: https://www.dn.se/varlden/sydafrikanska-lakaren-som-slog-larm-jag-kan-inte-saga-att-omikron-ger-svar-sjukdom/

Har nu haft dessa symptom i tre veckor, oerhört trött första veckan med lätt till svår tryckande huvudvärk, muskelvärk som flyttar runt från bröst, axel, överarm, skuldra senaste 2,5 v.

I övrigt inga symptom, kanske lätt öm i svalg någon dag. Träning funkar som vanligt men givetvis oklart hur bra det är att träna med små viruspartiklar som forsar runt i blodomloppet.

Andra veckan stack plötsligt blodtrycket till oanade höjder, mätte 180-190/110-120 i en vecka innan jag bad om blodtrycksmedicin. Nu är trycket normalt mha medicin men huvudvärk och muskelvärken består.
10 februari 2022 kl 04:17
Detta inlägg har raderats
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
10 februari 2022 kl 08:45
Gilla
Helgen innan jag blev sjuk i nån variant av Covid var jag sjukt trött efter mina pass. Helt matt och ville egentligen bara sova. Tyckte det var lite märkligt men tänkte inte så mycket mer på det då.
Träningen gick bra veckan efter. Funderar på om den förlamande tröttheten efter mina träningspass hade nåt samband med att Covid bröt ut veckan senare.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.