18 mars 2021 kl 07:57
Kan tänka mig det! Blir ju mindre mängd mat som behöver produceras för att täcka energibehovet då.
Just Emelie Forsberg tycker jag är intressant ur kostsynpunkt. Hon är väldigt miljömedveten i vad hon äter, och hon är en av få kvinnliga löpare på den nivån som faktiskt verkat äta tillräckligt under många år för att tåla den träning hon ägnar sig åt. Andra så som Mimmi Kotka har haft det kämpigare (hon gick i somras ut med att hon hade RED-S).
Ja nog gick det åt energi. och det var så uppfriskande. Det fanns choklad som marknadsförde sig som extra energirik tex. Och där uppe var det så logiskt, för man påmindes snabbt om att energi är vår bensin. Alla andra näringsämnen är det som bygger upp oss, men det är energin som driver oss. Så ska man köra sina långturer som man vill gäller det att tanka så bränslet räcker. Energi pratas ofta om som något negativt, men det är ju bara för att många idag är för stilla, de får i sig mer än de gör sig av med. Brukar se på energi som en vän som gör att jag orkar göra det jag vill att kroppen ska klara :)
På klassiskt studentvis var det även de som räknade ut hur man fick mest kalorier per krona. Mandelmassa låg högt upp på listan!
Har en make som springer väldigt mycket och har svårt att äta stora måltider. Han löser det genom att äta ofta och energitätt mellan måltiderna. Mycket socker och fett slinker ner. och frukt iofs :). och han dricker mycket mjölk. Baksidan av det är väl att det inte är så snällt mot tänderna, men hans har klarat sig bra ändå.
Har du testat att fylla på energi även under passen?