Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 22774 visningar

cysta i knävecket

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
11 november 2008 - 21:16
Gilla
Var på ultraljud idag,för att jag haft sån sprängande värk i vaden samt att den var svullen.
De hittade en Cysta i knävecket som brustit och läckt ut vätska i vaden,det härrör från min knässkada som de ska skiktröntga nästa vecka.
Någon som känner till det här med cystan,försvinner den själv eller det blir operation
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#2
13 november 2008 kl 16:41
Gilla
Fick kontroll med ultraljud det är Bakers cysta jag har
1968 • Tullinge
#3
13 november 2008 kl 22:21
Gilla
Bakercysta i sig behöver bara åtgärdas om den ger besvär och de kan komma tillbaka efter operation. Är nog inte så vanligt att de brister och ger besvär på det sättet du beskriver. Om det hände nyligen finns det ju hop att det läker ut ganska snart. Ledvätska är ju steril och borde inte kunna orsaka så mycket vävnadsirritation om det inte läckt ut mycket vätska på kort tid. Kanske beror vadbesvären trots alt inte på cystan enbart? Du har väl en läkare som ordnade med ultraljudet. Han/hon bör ju kunna ge dig bäst info om behandling/prognos. Antar att det är din ursprungliga knäskada som är det egentliga problemet.
1968 • Hallsberg
#4
13 november 2008 kl 23:47
Gilla
Hej Jonny,
Känner igen din beskrivning, vaden blev som en limpa.
Jag fick en cysta i knävecket efter semestern, i mitten på augusti. Det började med att jag lade kantsten i 1,5 vecka sittandes på huk då det var varmt och jag dumt nog bara hade shorts på mig. Jag skulle självklart haft långbyxor med knäskydd. Varje gång jag reste mig så smällde det till i knät.
Efteråt kändes det som en knöl i knävecket, var svårt att böja ihop och det värkte. Cystan sprack efter någon vecka och värken/svullnaden försvann samtidigt. Den kom dock tillbaka efter 2-3 dagar och det började om. Var till vårdcentralen men fick höra att det läker ut av sig själv. Alltså ingen röntgen.
Har därför haft uppehåll med löpning tills i kväll då jag tog en kortare runda på ca 5,5 km för att känna efter hur det funkar. Kände av det 1:a km men det liksom domnade bort sedan. Får väl se de närmsta 2-3 dagarna om jag får några sviter av det....
Samir Touam
1976 • Lerum
#5
14 november 2008 kl 00:09
Gilla
Jag var också på ultraljud härom dagen och fick bekräftat att knölen i knävecket (stor som ett hönsägg) var en s.k. bakercysta. Nu blir det ytterligare två veckors väntan på att få träffa en ortoped som kan uttala sig om hur jag skall gå vidare.

Har känt av knölen sedan i somras och den har gradvis växt utan att ställa til några problem, vare sig med smärta eller som hinder vid löpning. Jag har ingen gammal knäskada (i det knäet) att skylla på så jag hoppas få information om orsaken till att cystan bildats.

//S
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#6
14 november 2008 kl 19:41
Gilla
Mitt kom två veckor efter Stockholm maraton när jag cyklat till jobbet började det att strama och göra ont i knävecket.
Sedan övergick det till värk och knäppningar i knäskålen,värken gjorde att jag mer och mer fick dra in på springandet.
Var hos sjukgymnast.blev skickad till ortopedläkare som samtidigt gav mig en corticon spruta ingen bättring.
Sen var det förra veckan som de stora problemen kom med en fruktansvärd smärta i vaden,och jag kunde knappt stödja på foten,på akuten hittade man med ultraljud cystan,som de säger kommer från en knäskada,det får jag väl reda på nästa vecka på skiktröntgen
Andreas Olsson
1976 • Kode
#7
20 april 2009 kl 14:08
Gilla
Fick just diagnosen Baker´s Cysta när jag var hos sjukgymnast på SportRehab. Har börjat springa lite längre sträckor än vanligt. Igår ökade jag med 3km och kände genast efter rundan att det smärtade i knävecket. Kände inget speciellt under löpningen, det kom direkt efter.

Nu har jag en svullnad stor som ett ägg och kan inte sträcka på benet.

Med en månad kvar till Göteborgsvarvet är jag lite deprimerad över att höra sjukgymnastens dom. Det kan ta upp till tre månader att bli symptomfri. Fram till dess är det cykling med låg belastning som gäller. När symptom är borta ska jag börja med att springa 500m och succesivt öka om det fungerar.

TRIST!!!
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#8
20 april 2009 kl 23:05
Gilla
att köra med "flyttväst" och springa i vatten anske skulle fungera? då kan du ju fortfarande träna samma muskler och kondition.
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#9
20 april 2009 kl 23:06
Gilla
Hoppas det går snabbare än så! Tråkigt att missa varvet
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.