Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 14811 visningar

Översträckt knä / ont i knävecket / svårt sträcka ut benet

1975 • Stockholm
#1
16 januari 2018 - 18:51
Gilla 
Jag var ute på en terrängrunda i söndags och sprang lite obanat nedför när jag plötsligt snubblar och tar emot mig med höger ben varpå knät/benet böjer sig ”åt fel håll”. Det gjorde ont som tusan men jag kunde lunka vidare, dock ej nedför pga smärtan.

Nu sitter jag här två dagar senare och har väldigt ont i knävecket, framför allt när benet varit böjt (som när man sitter ner). Jag kan inte sträcka ut benet, utan måste typ töja försiktigt under stor smärta för att benet ska bli rakt. Jag har också haft som knivar i knät på dagen när jag gjort plötsliga vridningar.

Har googlat lite och tycker det låter lite som att något hänt med menisken. Är det någon som känner igen samma symptom och som har en aning vad det kan vara?
Irene
1968 • Åstorp
#2
16 januari 2018 - 19:40
Gilla 
Låt det gå några dagar till. Detta hände ju i förrgår så lite tidigt att säga om det är ett problem som kommer att bestå.
MP
Borlänge
#3
28 mars 2018 - 15:19
Gilla 
Liknande sak hände mig i november. Trampade ner i något hål i skogen med rakt ben och knät trycktes bakåt/fel håll. Vilade 2 månader med ett par tre försök till jogg men smärtade efter ca 1 km. Dock fixade jag att fortsätta men dock under smärta i både knä och knäveck.

Sökte upp sjukgymnast efter det och har nu jag rehabat på gym i 6-7 veckor. Har dock inte fått en hundraprocentig diagnos av knät, men troligtvis nått ledband eller så som fått sig en lite känga. Är bättre idag och kan jogga lite i kombination med gång. Gör inte ont men känns fortfarande att det är något som inte är helt riktigt. Men det har helt klart blivit bättre. Jag får lägga band på mig för att inte flyga iväg heller då jag tycker det är så kul och skönt att springa igen smärtfritt. Är rädd att det blir något bakslag när det inte är helt hundra än.

Hur har det gått för dig? Nyfiken då jag vill veta lite hur folk med liknande skador tränar och i vilken mängd man vågar gå ut och springa.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.