Löpning Tävlingar & Motionslopp 24 inlägg 9543 visningar

Tokyo Marathon 2018

1969 • Stockholm
#1
25 september 2017 - 11:16
1 Gilla
Fick idag mejl om att jag fått en plats till Tokyo Marathon 2018. Är lite i chock har sökt många gånger men alltid fått nej. Nu var det tydligen min tur. Ni som sprungit tidigare var har ni bott någonstans? Några hotell-tips?

Får se om vi åker hela familjen eller bara jag. Har noll koll på Tokyo har aldrig ens varit i Asien tidigare. Spännande...
< < < 1 2 > > >
1969 • Stockholm
#21
5 december 2018 kl 15:51
Gilla
Fantastisk upplevelse när jag sprang förra året. Flög också på torsdagen och landade alltså på fredagen i Tokyo. Det var bara att lämna väskan på hotellet och direkt hämta nummerlappen. Inte idealiskt men det funkade.

Tror det var 11 grader vid starten och sen blev det lite varmare. Precis som Martin hade jag en buff innan för att hålla värmen (sen var det bara att sätta den på armen när det blev varmare). Är det jättekallt så ta med något plagg som du slänger.

Allt under loppet gick jättesmidigt och det var inte trångt någon gång. Känslan efter loppet när 30 japanska volontärer står och bugar när man gått i mål var mycket speciell.
1991 • Stockholm
#22
6 december 2018 kl 11:33
Gilla
Tackar för svaren! Det låter som ett bra lopp men att tidsomställningen som sagt är lite svår att handtera. Blir eventuellt att försöka resa redan på onsdagen då.

Några tips på hur och när man bäst tar sig till starten? Vad jag kunnat läsa så är JR-line bra och att det ska vara enkelt och gratis att åka kollektivt till starten för löpare?
1969 • Stockholm
#23
6 december 2018 kl 13:37 Redigerad 6 december 2018 kl 14:42
1 Gilla
Bäst är väl att bo nära starten. Jag valde ett hotell vid Shinjuku-stationen. Tyckte det var ett bra ställe att bo på. Man tog sig snabbt överallt i Tokyo med tunnelbanan. Från vårt hotell (APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower) tog det exakt 15 minuter och 46 sekunder att gå till ingången till starten när jag provgick dagen innan. Här lämnar vi inget till slumpen. ;-)

Målet ligger i en helt annan del av Tokyo. Var beredd på att det är långt att gå innan du kommer till klädutlämningen beroende på vilken startgrupp du tillhör. Lycka till.
Lars Wallinder
Stockholm
#24
6 december 2018 kl 22:14
2 Gilla
Boende nära starten är bra. Upp till tre tunnelbanestationer är gå/joggbart och Shibuya funkar också utan transportmedel.

Hur trångt det är på tågen till start vet jag inte, men jag skulle nog föredra JR Yamanote Line - ringlinjen - eller JR Chuo Line - som går från åtminstone Kanda, via Iidabashi förbi Shinjuku framför tunnelbanan. Chuo Line är en tunn grå linje på denna karta: https://www.tokyometro.jp/library_in/en/subwaymap/pdf/rosen_en_1803.pdf .

Vädret kan nog vara vad som helst. 2013 kom jag till ett tvågradigt Tokyo och fick springa i minst tiogradigt. Men det hade varit uppåt tjugo tre veckor tidigare. 2015 var det behagligt dagarna innan, 'skyfall' innan start, sju grader och uppehåll under loppet, och solsken på väg hem från målet!

De vill ha in icke-elitlöparna tidigt i startfållorna. Jag tror det är minst trettio minuter, och sista gruppen passerade enligt rykten startlinjen i storleksordningen en halvtimme efter startskottet! Så extrakläder att dumpa kan behövas.

Funktionärerna ser till att allt - utom löpningen, den får du sköta själv förstås - flyter på smärtfritt hela dagen. De engagerar sig i alla deltagare. Speciellt minns jag en vätskekontroll där det var tomt framför mig vid de två sista borden, där drog jag high five förbi med ett sextiotal funktionärer.
Vid väskreturen efter loppet har de oftast letat fram din väska innan du kommit fram till dem. Jag träffade en tjej som hade fått en ursäkt för att hon behövt vänta hela femton sekunder!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.