10 april 2017 kl 14:50
Jag vet inte om jag har så mycket att tillägga.
Jag kan förtydliga att jag själv var på massa läkare besök och tog ca 1 år innan jag kom till en läkare som tog mina problem på allvar. Hon tog alla prover som kunde ha minsta lilla med mina symptomer att göra. Allt från massa blodprov till astma, 24-tim EKG och MR av huvudet. Men allt hon hittade var något förhöjt antal vita blodkroppar, vilket tyder antingen på infektion eller stress enligt henne.
Eftersom du beskriver precis som jag också upplevde det, att vara halvsjuk och att symptomerna kommer och går så tror jag att det kan röra sig om någon av spänningar i axlar, nacke, rygg. Många muskler, senor som fäster i huvudet, ansiktet, käkar och runt öronen som orsakar dessa symptomer om de är spända. Sen vad orsaken till att de är spända kan ju vara olika. Tänk efter om du ex ofta biter ihop med käkarna eller gnisslar tänder/pressar tänder på nätterna? Låsningar i rygg eller höfter?
Jag kan fortfarande få symptomerna men inte lika intensiva och blir av med dem om jag stretchar, masserar och vilar så musklerna slappnar av.
Tycker du ska vara påstridig med att de ska ta mer än standardprover på vårdcentralen men hittar de inget måste du nog börjar tänka utanför boxen och att det kanske inte rör sig om infektion eller brist på något.
Prata med en sjukgymnast istället, de har en mycket vidare helhetssyn om hur kroppen reagerar än läkare har. De kan dessutom hjälpa dig i kontakten (pga deras proffessionella bedömning) med läkare om de tycker att dina symptomer inte går att "bota" med fysiska övningar. Sjukgymnaster kan man kontakta direkt utan att gå via läkare och du får säkert en tid snabbare där.
Vad gäller vikt och ålder skulle påverka så har jag ingen erfarenhet eller kunskap. Själv är jag smal och betydligt äldre än dig. Men kost är viktig, speciellt om man tränar. Man måste få i sig rätt byggstenar och tillräckligt mycket för att kroppen ska må bra och inte brytas ner. Själv har jag dragit ner på socker (då menar jag det förädlade sockret, inte kolhydrater) vilket leder till att jag blir hungrigare och äter mer mat = mer byggmaterial till kroppen. Äter man mycket socker, tycker kroppen att den fått tillräckligt med energi och aptit på mat blir mindre. Sen stressar socker kroppen också.