30 maj 2017 kl 20:02
Jonny, jag är ingen dietist men har valt extremt kalorisnålt idag pga tömningen. Blev ett ägg med en avo till lunch och en grillad biff med grönsallad till middag. Imorgon blir det ingen frukost innan tömningspass två, därefter blir det dock fri fart på kaloriintag, äta det jag tycker är gott helt enkelt. Köttfärssås och spagetti till middag på onsdag, ris och gryta på torsdagen, fredag kommer bli en god biff med potatisgratäng till. Godis och vatten kommer jag få i mig en hel del de sista kvällarna.
Dock några små regler kör jag med, inte dricka för mycket och för tätt inpå fredagnatt så jag vaknar av att behöva gå på wc. Lördag morgon äta stabilt men inte för tunga fibriga saker som behöver smältas under en längre period.
Här är lite tips från Anders:
Veckan före loppet
- Stockholm Marathon går ju på en lördag, så under tisdagens lunch och middag före loppet blir det en något mindre kolhydratrik maträtt, till exempel omelett och sallad, eventuellt med lite ris; det beror på hur jag känner mig.
- Jag gillar att tömma mig på kolhydrater men vill inte bli alltför seg och därför kan det slinka ner lite cashewnötter. Under onsdagen och torsdagen äter jag som vanligt, men med extra mellanmål. Ibland kompletterar jag också med energibars och kolhydratrik vätska de två sista dagarna före loppet.
Middag kvällen före loppet
- Jag brukar äta tre portioner ris med en krämig kycklinggryta. I övrigt är det en fiberfattig dag.
Kvällsmål
- Kvällen innan loppet laddar jag med en Snickers, smågodis och en tallrik glass. Och så dricker jag vatten, ibland kolhydratdryck, beroende på hur mycket jag har ätit.
Frukost innan starten
- På tävlingsdagens morgon äter jag två rostade, vita brödskivor med lite smör, en banan, en liten tallrik yoghurt och en kopp svart te. Jag äter gärna frukost fyra timmar innan starten.
http://www.runnersworld.se/artiklar/ladda-som-eliten-infor-stockholm-marathon.htm