Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 3960 visningar

Pulsklocka/aktivitetsband.

Filipstad
#1
30 november 2015 - 22:07
Gilla
Hej!

Då jag är helt ny på detta forum så är jag osäker på om jag la tråden i rätt "grupp". Hoppas det är okej iaf!

Jo, jag är ganska ny inom löpning men känner att jag vill komma igång mer och mer och utveckla mig själv. För att ta nästa steg så skulle jag vilja ha en lite bättre pulsklocka än den jag har nu som i princip bara mäter tid och puls. Samtidigt är jag intresserad av ett aktivitetsband som har lite koll på sömn och allmänna saker.

Är det någon som vet om det finns någon kombo av dessa två och kan rekommendera något?

Är tacksam för alla förslag!
1984 • Sösdala
#2
1 december 2015 kl 13:47
Gilla
Eftersom du inte har fått något annat svar så svarar jag fastän jag inte riktigt vet. ;-)

Frugan har en polar-klocka som har en massa åsikter om hur hon ska leva. :-) Jag vet inte om den har koll på sömn, men en hel del annat. Så om du inte får något bättre råd så kan du ju alltid titta in på polars hemsida och se om du hittar något.
Filipstad
#3
1 december 2015 kl 16:08
Gilla
Tack för svaret! :)

Jag hittade den här: http://www.polar.com/sv/produkter/lifestyle/A300#support_accessories
Dock känns den mer inriktad för löpningen och inte vardagen. Känns ju inte speciellt praktiskt att ha bandet runt bröstet på sig hela dagen..
Birgitta Wallenborg
1964 • Moheda
#4
1 december 2015 kl 18:12
Gilla
Sony smartband w2 loggar till Android via appen Lifelog.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#5
1 december 2015 kl 22:25
Gilla
Många nyare GPS/pulsklockor har även aktivitetsmätare. De flesta kräver fortfarande pulsband om bröstet för att mäta puls, så om man kräver optisk pulsmätning (dvs pulsmätning på handleden) blir utbudet lite sämre. Inte alla klarar heller pulsmätning 24/7 - fast behöver man det?

Jag tror du måste fundera på om det är ett rent aktivitetsband du är ute efter eller en löparklocka med aktivitetsfunktioner. För det senare finns t.ex. Polar M400, Tomtom Runner/Runner2 Cardio, Garmin ForeRunner 235 m.fl. De senare har också optisk pulsmätning. Se www.dcrainmaker.com för mycket ingående recensioner.
Filipstad
#6
2 december 2015 kl 21:02
Gilla
Tack för tipsen! Ska kolla lite :)

Om det finns, så vore ju ett alternativ att ha en klocka som är ett aktivitetsband som används under dagen, men som med hjälp av ett pulsband kan utnyttjas till max vid löpträning?
Steffanie Esse
1973 • Malmö
#7
3 december 2015 kl 17:30
Gilla
Om du är intresserad av helheten, dvs både vardagsmotion och träning skulle jag rekommendera en Apple Watch.

Jag har haft min klocka i två månader nu och är i sjunde himlen. Det här är vad jag drömt om jättelänge eftersom basen för min hälsa alltid kommer vara vardagsmotionen. Jag cyklar och går mycket och tycker inte det räcker med att häkta på mig ett pulsband de gånger jag är ute och springer. Jag vill ha koll på toti.

Genom pulsmätaren håller Apple Watch koll på totalen och du kan varje dag se hur många kcal du förbrukat i rörelseenergi. Jag började på blygsamma 350 kcal om dagen (medelsvensson förbrukar enligt uppgift typ 300 kcal om dagen i rörelse) och har sakta ökat.

Nu har jag utmanat mig själv med att jag ska göra av med 700 kcal om dagen. Det är ju inga problem de dagar jag tränar, men blir en utmaning på de träningsfria dagarna. Idag har jag efter cykel fram och tillbaka till jobbet (4 + 4 km) samt en lunchpromenad gjort av med 574 kcal. Får bli en kvällspromenad också för att komma i mål :-)
1983 • Oslo
#8
14 januari 2016 kl 22:34
Gilla
Jag har gjort research och köpte mig garmin forerunner 235 idag den har antivitetsmätare, puls, intervaller mm samt synk till mobilen så den räcker nog gott och väl. Lite dyr men får springa mer så jag får använt den massa!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.