Löpning Kläder, Skor & Prylar 504 inlägg 65940 visningar

Ny Garmin, Fenix 3

1973 • Sävedalen
#1
5 januari 2015 - 20:30
1 Gilla
Garmin verkar ha skruvat upp utvecklingstakten, nya klockor under första kvartalet: http://www.dcrainmaker.com/2015/01/garmin-fenix3-firstlook.html
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
1976 • Mantorp
26 maj 2015 kl 10:30
Gilla
20,87 km med 1 sek + GLONASS. Riktiga sträckan är ju sannolikt 21,2 km så ca 1,5 % fel. Min gamla Suunto hade visat bättre.
HF Löfgren
1968 • Malmö
26 maj 2015 kl 10:36
Gilla
#200 Ja :-) Ibland undrar man faktiskt om de där studieskulderna man dragit på sig någonsin kommer att betala sig...
1973 • Sävedalen
26 maj 2015 kl 12:13
Gilla
Angående att jämföra med uppmätt sträcka med loppens officiella distans så springer man 'alltid' längre än loppets sträcka. Dels precis som nämns tidigare så lägger arrangörerna på lite för att vara säkra på att loppet inte är för kort.
Dessutom är loppets sträcka idealvägen vilket är i princip omöjligt att springa, på göteborgsvarvet med allt folk definitivt omöjligt. Med andra ord borde en exakt GPS-klocka alltid visa längre distans än loppets officiella eftersom man helt enkelt sprungit längre.

DCRainmaker beskriver det bra här http://www.dcrainmaker.com/2009/03/racing-line-understanding-how-courses.html
1973 • Sävedalen
26 maj 2015 kl 12:23
Gilla
Någon som kontaktat Garmin-supporten i Sverige angående problemen med dålig GPS i F3an. Vore intressant att höra deras syn på saken.

Från söndagens pass noterar jag att det inte bara är i skogen och på slingriga stigar det blir tokigt. Mellan sju och åtta kilometer var det väldigt öppet och inga snäva svängar ändå lyckas inte min F3a pricka cykelvägen alls: http://www.jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?fid=10425172

Efter 15 respektive 16 kilometersmarkeringarna blev det också rejält tokigt, syns speciellt i Satellite-vyn. Då sprang jag i och för sig nära en högre byggnad (4-5 våningar) så där blir det lite vanskligare för en GPS.
1980 • Nynäshamn
26 maj 2015 kl 14:50 Redigerad 26 maj 2015 kl 14:53
1 Gilla
Nu har inte jag något problem med GPSen i Fenix 3 däremot hade jag problem med tjejens Garmin konto och ringde in för att fixa till detta.

Passade på att fråga hur det ligger till med just det att Fenix 3 förkortar distansen speciellt under träd och skit, då sa dom att det var ett känt fel och att dom jobbar med ett firmware för att åtgärda detta.

Sen har jag hört ryktes vägen att den borde dyka upp i början på Juni (fast man vet aldrig detta med Garmin)
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
27 maj 2015 kl 14:44
Gilla
Till mig sa dom först att det inte var något känt fel och jag fick byta till en ny. När jag påvisade samma fel (och skrev ett argt email :)) svarade dom så här (snällt att dom tycker synd om mig):
"
Tack för ditt mejl.

Tycker jättesynd om dig och beklagar verkligen att det är samma fel igen.

Våra tekniker är medvetna om att något är fel, det är noterat, och vi kommer åtgärda detta med en uppdatering.

Så länge undrar jag ifall du har testat att formatera din klocka?

Detta måste du göra genom en dator med Windows operativsystem. T.ex Windows 8, 7, Vista och XP.

Du ansluter din Fenix 3 till din dator och går till "den här datorn" eller "datorn". Där kommer du se din enhet om den är ansluten och hittad av datorn. Du ska då högerklicka på den och i menyn som dyker upp så ska du välja formatera. När den är klar med formateringen så drar du ur sladden och startar din klocka.

Efter du har gjort detta så ska du låta den ligga vid ett fönster eller utomhus i tjugo minuter. Glöm inte att uppdatera den till senaste mjukvaran efter du gjort detta.

Detta gör du genom Garmin Express. Du kan ladda ner den senaste av Garmin Express från länken här under.
http://download.garmin.com/omt/express/GarminExpress.exe - För Windows
http://download.garmin.com/omt/express/B/GarminExpressInstaller.dmg - För Mac

Observera att en formatering tar bort all data från din klocka, vilket gör att du förlorar sånt som du inte har synkroniserat. Därför rekommenderar jag dig att ju synkroniserar den med datorn innan du gör detta.

Har du fler frågor får du gärna svara på det här mailet eller kontakta oss på 0774 – 45 20 20. Vi har öppet alla vardagar, 09.00 – 17.00

Med vänlig hälsning
"
Andreas
1981 • Hyllinge
27 maj 2015 kl 15:12
Gilla
Vem provar först?
Anders Darefors
1965 • Jönköping
27 maj 2015 kl 15:27
Gilla
#206
Exakt samma instruktion som jag fått till min 920XT. Det funkar inte alls, det enda som rensas bort är språkpaketet, finns bara engelska kvar på klockan. Idag har jag skickat in min klocka till dem, jag hoppas på utbyte.
1976 • Målsryd
27 maj 2015 kl 15:46
Gilla
Att formatera klockan och lägga på samma mjukvara som inte funkade tidigare är ju så klart ingen lösning.
Garmin erkänner ju problemet med att den mäter för kort (genar i kurvor bland annat) och är lite oprecis generellt och säger att det kommer lösas med en ny mjukvara.
Sen kan man ju tycka att beta testningen har en del att önska då dom släpper en produkt som inte är färdig. Men å andra sidan får man skylla sig själv som är så jäkla prylkåt och vill ha allting först ;)
1980 • Nynäshamn
27 maj 2015 kl 16:54
Gilla
Hade GPS problem med min FR620 att den inte visade fel vart man har sprungit... då sa Garmin samma sak att dom är medvetna om problemet och att detta kommer att åtgärdas med en ny firmware...
Nu verkar det som många har problem i skogen att Fenix3 förkortar distansen jag tror att detta kommer att åtgärdas med en ny firmware och att byta ut klockan hjälper inte.... Vissa saker kan hjälpas åt med hjälp av ominstallation men inte detta...

Det du fick som svart är "standard" åtgärd.
1967 • Göteborg
27 maj 2015 kl 18:16
Gilla
Jag hade problem med min FR620 (såsom 1 miljon andra runt om i världen) och fick den utbytt 3 gånger med samma svar varje gång. De hävdade att chipset var trasigt på alla tre klockorna! Jag fick också massa "tips" om farbriksåterställning och ladda hem senaste mjukvara, men det hjälpte inte. Tror därför inte att fenix 3 är något att satsa på förrän de lyckats fixa både hårdvara och mjukvara. Det borde vara förbjudet att släppa ut produkter som inte är färdigtillverkade.

Dock är den ju väldigt snygg och jag vill verkligen ha den, men ska vänta några månader och se om de kan tillverka en fungerande träningsklocka.
1980 • Nynäshamn
28 maj 2015 kl 16:33
1 Gilla
Har precis hämtat ut mitt start nummer till Stockholm Maraton där träffade jag Garmin i deras monter... ställde en kille mot väggen angånde Fenix 3 och då säger han att vissa av anställda har fått demo units däremot så har han inte hunnit testa.... för mig låter det som bullshit men man vet aldrig ;)
29 maj 2015 kl 23:43
Gilla
Jag pratade med en kille i montern på gbgvarvet. Först var det inget, som han hade hört om, sedan när jag sade att jag hade en och bytt ut den första pga att den inte funkar så visste han mycket väl vad det handlade om, men hävdade att det var överdrivet problem. Jag hävdade motsatsen.

Sedan sade han att han skulle beta-testa sw under veckan som varit nu, men jag vet inte om jag tror han. Han hävdade att det hade med riktningskänsligheten för antennen...

Eftersom det kom så mycket bullshit först vet jag inte om jag tror på nåt han sade, men det skulle kunna finnas sanningar i det.

Min nuvarande teori är att det är ett multipath och gain problem att de faktskt styr upp gain på ingångssteget då de har dålig mottagning pga multipath och att de faktiskt då förvärrar problemet. Man kan nämligen se att hastigheterna ibland helt plötsligt blir mycket mer varierande (+-2 min/km) istället för de mer normalt usla på 1 min/km.

Efersom ni på Garmin sverige sannolikt läser detta så är ni välkomna med fakta istället för våra teorier.

Mitt gbg varv blev bara 20.6 km... Mellan de flesta skyltarna mätte den faktiskt nära 1 km, men några ställen tappade den dryga hundra meter på 1 km. Den är oberäknelig.
Stenungsund
30 maj 2015 kl 08:42
Gilla
riktningskänsligheten? vad innebär det? använder sig klockan av kompassen när den tappar signalen. Då kan jag tänka mig att den genar i kurvorna. Kanske är så att den är för avancerad så det krävs lite justeringar innan det blir rätt. Väntar fortfarande på min F3 ??
1967 • Göteborg
30 maj 2015 kl 10:17 Redigerad 30 maj 2015 kl 10:17
2 Gilla
På öppna fält så ger klockan rätt korrekta värden. Det är först när du kommer in i terräng som klockan flippar ut - rätt rejält dessutom!
Känner för övrigt igen detta med oförstående försäljare till Garmin. De sista gångerna jag mailat till dem så har de inte ens svarat. Men det är kanske så en del reagerar när man vet att man har fel på produkten, man skäms och gömmer sig.
Vore bra om Garmin (med deras alla representanter runt om i världen) någon jävla gång kunde gå ut på större forum och berätta vad de egentligen känner till, och vad de har för åtgärder för att fixa de felaktigheter som faktiskt finns! Köparna till denna typ av produkt är inga idioter som köper nya prylar för att vara flashiga, utan seriösa löpare/cyklister/simmare m.fl som är beredda att betala 5000 kr för att få ett fungerande hjälpmedel för sin träning. Då duger inte en klocka som visar så stora fel när det gäller GPS-mätningen! Och det borde de begripa innan de skickar ut nya produkter på marknaden!

Garmin: varför inte passa på att svara oss här på Jogg? Här finns massa människor som faktiskt lagt ut 10000-tals kronor på era produkter genom åren. Förtjänar inte de ett svar?
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
30 maj 2015 kl 13:37
Gilla
Garmin har försökt kopiera suunto ambits fusedspeed men har misslyckats ganska grovt. Suuntos fusedspeed fungera ganska bra liksom deras fusedalti. Fenix motsvarighet för barometer satt på continous är en ren katastrof då GPSen är så opålitlig. Testa att visa GPS-höjd under ett pass så ser ni hur den kan variera mellan +100 till -100 i höjd under samma pass
1986 • Gävle
13 juni 2015 kl 11:59
Gilla
Ni som har denna Fenix klocka eller tvåan i serien, kan ni svara på om man kan stänga av stegmätar funktionen i klockan?

Jag har nämligen en vivofit som fyller funktionen med bravuur och vill inte få mina steg reggade 2ggr per dag :)
15 juni 2015 kl 17:21
Gilla
Jo, man väljer om klockan skall vara aktivitetsmätare eller inte.

Noterbart är att Garmin numera har skrivit mer precist
de kommer att lösa "det summerande avståndsproblemet" som de kallar problemet med en uppdaterad mjukvara snart. (https://forums.garmin.com/showthread.php?287374-Having-GPS-acquisition-issues-Track-log-error-or-incorrect-GPS-distance-recorded)
Espen Ringom
1975 • Oslo
15 juni 2015 kl 20:27
Gilla
hei! Jeg har vært i kontakt med garmin norge en del ganger siden starten av disse "gps problemene" startet.

Til å starte med hadde de ingen kjennskap til at fenix3 hadde disse problemene, men nå har de bekreftet at "enkelte klokker" har dette problemet. De har også fått informasjon om at garmin jobber med en firmware oppgradering akkurat som flere i denne posten og på garmin.com også skriver =)

Så da får vi håpe den kommer. Klokken er nemlig fantastisk!
Björn
1975 • Stockholm
15 juni 2015 kl 21:41
Gilla
Kan man verkligen kalla en klocka som har så mycket fel/problem för fantastisk? Oaktat annan funktionalitet verkar det ju som att den fallerar på just _det_ den inte får. Förstå mig rätt, jag är köpsugen och skulle vilja ha goda argument för att skaffa en :) men efter att ha läst den här tråden släppte jag de tankarna helt.
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.